Välierät käynnistyvät sunnuntaina

MuSaFutsal aloittaa välieräsarjan vieraskentällä

Naisten Futsal-liigassa käynnistyy välierävaihe tulevana viikonloppuna. Kumpikin pari aloittaa sarjansa sunnuntaina. HIFK – GFT alkaa klo 13.00 ja ACE – MuSaFutsal klo 16.00.

MuSaFutsal tarvitsi välieriin pääsyyn kaikki kolme mahdollista ottelua Sportia vastaan. Viime sunnuntain ratkaisevassa ottelussa joukkue näytti kyntensä ja lähetti vaasalaiset kesälomalle lukemin 6 – 2 (3 – 1). Viikonlopun kummassakin ottelussa näkyvimpiin porilaisjoukkueen hahmoihin kuului Netta Hannula, joka iski molempina päivinä hattutempun. Sunnuntaina Anni-Elina Luotonen iski neljä tehopistettä (1+3) ja siirtyi jakamaan playoffien pistepörssin kärkipaikkaa tehoilla 2+6=8. Maalivahti Siiri Lilja pelasi sunnuntaina upeasti ja takasi joukkueelleen voiton avaimet käteen.

ACE järjesti kevään suurimman futsalpommin pudottamalla runkosarjan voittaneen Ilveksen ulos välieristä suoraan voitoin 2 – 0. Ratkaiseva ottelu viime lauantaina eteni jatko-otteluun saakka, jossa ACE oli terävämpi voittaen lukemin 6 – 7 ja. 5 – 5 (2 – 1). Maria Ropanen tehoili neljän (1+3) tehopisteen edestä ja Jonna Kykkänen iski voittomaalin ja tehot (2+1).

MuSaFutsalin ja ACE:n runkosarjakohtaamiset menivät kumpikin porilaisten nimiin. Porissa joulukuussa MuSaFutsal voitti lukemin 6 – 4 (2 – 2). Tampereen kohtaaminen helmikuussa pelattiin poikkeuksellisesta Tesoman Palloiluhallissa, josta MuSaFutsal haki 2 – 5 (1 – 2) vierasvoiton. Viime kaudella joukkueet kohtasivat vain kerran, ja Tampereella pelatun ottelun voitti MuSaFutsal. Vaikkakin viime aikaiset kohtaamiset ovat menneet MuSaFutsalille, niin joukkueen valmentaja Juha Helander tiedostaa ACE:n vaarallisuuden. ”ACE on hyvä joukkue, vaikka runkosarjassa oli vaikeitakin aikoja, mutta viimeistään puolivälierissä joukkue osoitti sen tason, jolla he pystyvät pelaamaan”, jakoi Helander ajatuksiaan välierävastustajasta.

Oman joukkueen tekemisen tasoon hän on tyytyväinen. ”Joukkue on hyvässä lyönnissä ja peli kulkee”, Helander sanoi. Joukkueen kapean kokoonpanon kaikkien pelaajien hän uskoo kykenevän nousemaan ratkaisurooleihin, jos tarve vaatii.

Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, niin pelataan 2x5min jatko-ottelu. 10 minuuttia pelataan joka tapauksessa, vaikka maaleja tulisi. Jos peli on tasan vielä senkin jälkeen, niin voittaja ratkaistaan kuuden metrin täplältä ammuttavalla rankkarikisalla.

Sarjan ottelut:
Su 25.4. klo 16.00 ACE – MuSaFutsal
La 1.5. klo 15.00 MuSaFutsal – ACE
Su 2.5. klo 15.00 MuSaFutsal – ACE (tarvittaessa)

Välieräpelit näkyvät tuttuun tapaan www.solidsport.com/musafutsal ja sunnuntain ACE:n kotiottelu näkyy ilmaiseksi.

Urheilusuomi.comin kuvagalleriat viime viikonlopun molemmista otteluista löytyy täältä

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com