Välieräsarja jatkuu Porissa

MuSaFutsal hakee lauantaina voittoa ja finaalipaikkaa

Naisten Futsalliigan välierävaiheessa pelataan toiset ottelut tulevana lauantaina. MuSaFutsalilla on kotonaan paikka edetä finaaliin, jos he kykenevät voittamaan ACE:n. Toisessa parissa GFT on selkä seinää vasten kotiottelussaan HIFK:ta vastaan.

Viime sunnuntaina MuSaFutsal haki Tampereelta 2 – 6 (1 – 4) voiton. Porilaisten tehopelaajia olivat Netta Hannula neljällä kihauksella ja Jasmin Ylikraka tehoilla 1+3. Anni-Elina Luotonenkin (1+1) merkkautti enemmän kuin yhden tehopisteen. Hannula on nyt playoffeissa iskenyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa hatullisen ja johtaa liigan pistepörssiä tehoilla 10+0 yhdessä Anni-Elina Luotosen (3+7) kanssa.

Sunnuntain ottelu oli lukemista huolimatta tasaisempi. ACE:lla oli omat hyvät jaksonsa, kun se prässäsi MuSaFutsalilta tilan ja ajan pois. Heidän tehokkuutensa oli kuitenkin heikkoa ja MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja oli viimeisenä lukkona nollaamassa ACE:n yrityksiä. Porilaisten tehokkuus verrattuna emäntiin oli sitten lähes toiselta planeetalta. Varsinkin avausjaksolla ei vieraat montaa kertaa paikkaa hukannut.

MuSaFutsal on nyt voittanut joukkueiden kaikki kolme tämän kauden kohtaamista. Runkosarjassa Porissa lukemat olivat 6 – 4 (2 – 2) ja Tampereella pelattu runkosarjan ottelu päättyi 2 – 5 (1 – 2) MuSaFutsalin voittoon. Keskinäisissä otteluissa tehokkain on ollut vähemmän yllättäen Netta Hannula, jonka kolmen keskinäisen ottelun saldo on 7+3=10. Elina Setälällä on tehot 2+5=7. ACE: tehokkain näissä peleissä on ollut Sini Lauermaa tehoilla 1+4. Maria Ropanen (2+2) ja sunnuntaina kahdesti osunut Jonna Kykkänen (3+1) ovat ACE:n muut tehopelaajat keskinäisissä.

Sunnuntaina löytyi ero myös tolppien välistä. Siinä missä MuSaFutsalin Siiri Lilja onnistui, niin ACE:n Tiia Ropanen ei pelannut niin hyvin kuin näissä peleissä pitäisi pelata, jotta oma joukkue saisi mahdollisuuden voittaa. Lilja antoi torjunnoillaan sunnuntaina avaimet kenttäpelaajien käsiin, ja Hannulan johdolla porilaiset onnistuivat hakemaan vierasvoiton Tampilta.

Porissa pelataan siis vappupäivänä lauantaina 1.5. klo 15.00 alkaen. MuSaFutsalin voitolla porilaiset etenevät finaaliin ja ACE matkaa pronssipeliin. Jos ACE voittaa lauantaina, niin sarjan ratkaiseva kolmas ottelu pelataan heti sunnuntaina 2.5. Porissa klo 15.00 alkaen. Varsinaisen peliajan päättyessä tasatilanteeseen pelataan 2x5min jatko-ottelu. Jatko-ottelun päättyessä tasan aloitetaan ampua rankkareita kutosen täplältä. Ensin viidellä parilla ja jos ratkaisua ei ole syntynyt, niin mennään pari kerrallaan ratkaisuun saakka.

Lauantain ottelu näkyy pientä maksua vastaan (4,90€) www.solidsport.com/musafutsal ja selostuksen hoitaa MuSaFutsalin tiedottaja Janne Helander.

Siiri Lilja pelasi ensimmäisessä välierässä hyvän ottelun.

Kuva: Jani Virolainen