Uutta matoa koukkuun

Sunnuntain ottelusta MuSaFutsal hakee finaalipaikkaa

Torstain ottelun tulos Ylöjärvellä tiesi sitä, että välieräsarja MuSaFutsalin ja Ylöjärven Ilveksen välillä jatkuu. Neljäs ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Ylöjärvellä klo 17.00 alkaen. MuSaFutsal johtaa sarjaa voitoin 2 – 1.

Välieräsarjan kaksi ensimmäistä peliä pelattiin Porissa, jotka päättyivät MuSaFutsalin juhliin. Lukemat otteluissa olivat 7 – 1 (2 – 0) ja 4 – 1 (3 – 0). Viime torstaina MuSaFutsalilla oli ensimmäistä paikka katkaista sarja ja edetä finaaliin, mutta YIlves oli päättänyt siirtää sarjan ratkaisua ainakin sunnuntaille. Vahvasti ottelun aloittanut kotijoukkue sai kaivatun avausmaalin ja hurmoksen päälle. Kummassakin päässä oli tontteja useisiin osumiin, mutta avausjakson kahdesta osumasta vastasi vain kotijoukkueen Rosa-Maria Siren. Tauon jälkeen hurmos jatkui ja Mia Pajusen ja Esra Erdenin maaleilla YIlves siirtyi jo 4 – 0 johtoon. MuSaFutsal onnistui kaventamaan ottelun lopussa eron kahteen maaliin pelatessaan viidellä kenttäpelaajalla. Elina Setälä ja Anni-Elina Luotonen onnistuivat ohittamaan loisto-ottelun pelanneen Helena Unkurin. Lopun kiri ei tuottanut enää lisäosumia ja satapäisen yleisön edessä voitonjuhlat käynnistyivät YIlveksen puolella.

Sunnuntaina pelataan siis jälleen Ylöjärvellä. Porilaisten on torstai unohdettava nopeasti ja saatava kuviot kuntoon, jotta hurmoksessa pelaava YIlves ei pääse juhlimaan. Avausmaalin merkitystä ei voi korostaa, mutta toisaalta ei väheksyäkään liikaa. Jos YIlves saa avausmaalin, niin kuin torstaina, niin saa se voimaannuttavan buustin tekemiseensä. Vieraiden osuessa ensin, saattaisi kotijoukkueen pelistä kadota tietty rentous. Nämä ovat kuitenkin vain jossitteluita ja ottelu kestää sen 40 minuuttia ja tarpeen vaatiessa vielä 2x5 minuuttia extraa.

Playoffeissa MuSaFutsalin Netta Hannula (7+3) ja Jasmin Ylikraka (4+6) ovat olleet osallisina kymmenessä osumassa. Toisaalta he kumpikin jäivät torstaina pisteittä. Anni-Elina Luotonen (6+2) sekä Iina Heikkilä (3+5) saivat täytettä pistepussiinsa torstaina. YIlveksen Rosa-Maria Siren (3+2) osui torstaina kahdesti. Senni Viren (3+2) joutui kolmannessa ottelussa jättämään pelin kesken. YIlveksen Helena Unkuri on urakoinut kaikissa kuudessa YIlveksen playoff-ottelussa. MuSaFutsalin veräjänvartijat ovat jakaneet pelit lähes tasan. Siiri Lilja on pelannut kolme ja Martta Perälä kaksi ottelua.

MuSaFutsalin parhaana pelaajana torstaina palkittu Iina Heikkilä on suunnannut katseensa jo sunnuntaille. Torstai on jo historiaa ja sarjaa lähdetään katkaisemaan seuraavassa pelissä. Heikkilän mukaan pitää parantaa lähes jokaisella osa-alueella, mutta hän peräänkuuluttaa halua suojella omaa maalia. ”Liikettä täytyy myös lisätä ja paikoista pistää pallo maaliin”, kertoo Heikkilä ajatuksiaan. Ylöjärvellä oli runsaasti yleisöä, joista oli MuSaFutsalin fanejakin ihan kiva määrä. Fanibussin porukka toi mukanaan paljon rekvisiittaa, joten liput liuhuivat komeasti ja ”Woimaa, Woimaa” kaikui äänekkäästi Ylöjärven Urheilutalon sisällä. Heikkilänkin mukaan oli hyvä tunnelma ja mukava pelata, kun oli yleisöä.

Jos et pääse sunnuntaina Ylöjärvelle, niin Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Toisessa välieräparissa HIFK – FTK otteluvoitot ovat tasan 1 – 1. Seuraavat ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina Torniossa.

Tällaista iloa olisi toiveissa todistaa sunnuntaina, jolloin MuSaFutsal lähtee hakemaan kolmatta voittoa välierissä.Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Tällaista iloa olisi toiveissa todistaa sunnuntaina, jolloin MuSaFutsal lähtee hakemaan kolmatta voittoa välierissä.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com