Upea voitto tuliaisina!

Ykkönen on nyt avattu.

Lauantaina potkaistiin Ykkösen kausi 2019 vihdoin käyntiin. MuSa matkusti kauden ensimmäiseen peliin AC Kajaanin vieraaksi. Joukkue lähti jo perjantaina liikkeelle ja yöpyi Kokkolassa, josta sunnuntai aamuna jatkoi matkaa Kajaaniin.

Ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. MuSa sai jo heti 5.minuutilla hyvältä paikalta vapaapotkun juuri boksin ulkopuolelta, kun Sami Rantala kaadettiin vihellyksen arvoisesti. Samu-Petteri Mäkelän vapaapotku meni kuitenkin hieman yli maalista. 13.minuutilla Rantala katkaisi Kajaanin puolustajan huonon syötön ja laittoi Mäkelälle läpisyötön, mutta S-P:n yritys harmillisesti tolppaa hipoen ohi. Kajaanilla oli myös ensimmäisellä jaksolla omat hyvät paikkansa, mutta Tomi Mikkelsson oli mies paikallaan läpi pelin.

”Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan antanut periksi kaksinkamppailuissa. Me pääsimme koko ajan paremmin mukaan ja opittiin AC Kajaania paremmin pelin edetessä. Suunnitelman mukaan saatiin hidastettua heidän pelinavausta. Molemmilla oli vahvoja hetkiä ensimmäisen jakson aikana, meillä S-P:n läpiajo.” – valmentaja Ville Ulanen kommentoi ensimmäistä jaksoa.

MuSa tuli toiselle puoliskolle pirteästi ja sai heti luotua hyvää painetta Kajaanin päähän. Tämä tuotti tulosta 62.minuutilla, kun Samu-Petteri Mäkelän vapaapotkusta tulleen keskityksen Sami Rantala puski hienosti maaliin, vieraat näin 0-1 johtoon. Kajaani sai kuitenkin tasoitettua pelin kahdeksan minuuttia edellisstä maalista. Kulmasta tulleen keskityksen puski sisään Thiago Trindade. 74. minuutilla Mäkelä loukkasi polveaan ja mies jouduttiin vaihtamaan pois, tilalle tuli Matias Koskinen. Hyvä taisteluilme tuotti lopulta vielä voittomaalin 85. minuutilla, kun Rudi Dieter pelattiin läpi ja nokikkain AC Kajaanin maalivahdin Jonathan Jäntin kanssa. Jäntti sai torjuttua ensimmäisen yrityksen, mutta pallo kimposi Jäntin torjunnasta Dieteriin ja siitä vielä kimmokkeella maaliin. Kajaani yritti vielä sinnikkäästi tasoitusta, mutta Mikkelsson otti maalilla erinomaisia torjuntoja, loput hoiti MuSa-puolustus.”Toisella puoliajalla muutettiin hieman Ibiyomin vartiointia, niin että meidän keskikenttä antoi siihen enemmän tukea, eikä hän päässyt enää tiputtamaan laitaan tai eteenpäin. Erikoistilanteissa olimme vaarallisia ja maali oli useamman kerran lähellä. Sivuvaparista Pipo pääsi hienosti irti vartioinnista ja puski ohi maalivahdin. Voittomaalissa Pipo jatkoi Rudille, joka oli noussut linjaan ja karkasi läpi. ” – Ulasen kommentit toisesta puoliajasta

Ulle oli tyytyväinen esitykseen:

”Kaiken kaikkiaan pystyttiin noudattamaan suunnitelmaamme ja olemaan kovia, sitkeitä ja periksiantamattomia. Tomppa hoitii pari todella tärkeää koppia pelin aikana. Ylpeä joka jätkästä ja siitä asenteesta ja oikeasta latauksesta, joka oltiin saatu.”

Kausi jatkuu ensi lauantaina TPV:n vieraana Tampereella.