Tuplaviikonloppu pohjoisessa

MuSaFutsal pelaa viikonloppuna Oulussa ja Torniossa

MuSaFutsalilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua ja taistelu kärkisijoista tiivistyy. Seuraavaksi, toisella sijalla oleva, MuSaFutsal matkustaa viikonlopuksi pohjoiseen, jossa lauantaina joukkuetta emännöi sarjajumbo FC OPA. Sunnuntaina matkustetaan vielä vähän ylemmäs. Torniossa joukkue kohtaa liigassa seitsemäntenä olevan FTK:n. Liigan piikkipaikalla on Ilves FS, jolla on viiden pisteen karkumatka MuSaFutsaliin sekä HIFK:hon. Playoff-viivan tuntumassa on taistelu tiukkaa, sillä Yilveksellä on kaksi pistettä hyvää verrattuna yhdeksäntenä majailevaan AC Estudiantesiin. Neljäntenä on GFT muutaman pisteen jäljessä edellä olevia sekä he ovat repineet jo pikkuisen eroa takana tulevaan KaDyyn. FTK:n kanssa tasapisteissä on FC Sport. Lauantaina pelataan pari huipputaistoa, kun Ilves FS ja HIFK FS kohtaavat Tampereella sekä GFT ja Sport Espoossa.

MuSaFutsal voitti viikonlopun kummatkin vastustajansa Porissa pelatuissa otteluissa. Marraskuussa kaatui FTK lukemin 3 – 1 (0 – 0). Anni-Elina Luotonen (1+1) oli kahden tehopisteen pelaajia. Netta Hannula ja Milla Ljungman iskivät muut porilaisten maalit. FTK:n ainokainen merkittiin Tuuli Alamikkotervon nimiin. Joulukuun puolivälin tienoilla FC OPA lähti kotimatkalle 9 – 0 (5 – 0) tappio niskassaan. Hannula iski neljästi, Elina Setälä sekä Jasmin Ylikraka (2+1) kaksi maalia kumpikin. Iina Heikkilä (1+1) oli ainoa yhden maalin pelaaja. Ljungman syötti kolme häkkiä sekä Luotonen sai yhteen maaliin syöttöpisteen.

Edellisessä ottelussa MuSaFutsal koki kovia kotonaan, kun Ilves FS raateli porilaiset lukemin 3 – 9 (2 – 4). FTK koki vierastappion Jyväskylässä, kun KaDy kaatoi vieraansa lukemin 5 – 1 (4 – 1). FC OPA:n edellinen ottelu on parin viikon takaa, kun joukkue kärsi FC Halikolle kotitappion lukemin 3 – 6 (3 – 2), vaikka johti ottelua parhaimmillaan jo 3 – 0.

MuSaFutsal on vieraskentällä esiintynyt tällä kaudella kahdeksan kertaa ja poistunut ainoastaan kerran tappion kärsineenä kentältä. Lauantain ottelu on FC OPA:n kauden viimeinen kotiottelu. Kymmenen ottelua on tuonut saldoksi viisi pistettä, joten FC OPA on saanut kaikki tämän kauden pisteensä kotikentältä. FTK:n yhdeksän kotiottelua on päättynyt viidesti voittoon. Kolme kertaa joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla sekä kertaalleen varsinaisen peliajan jälkeen.

Liigan pistepörssissä kärjessä edelleen Ilveksen Tiia Juntikka (34+13=47) perässään kolme porilaista. Netta Hannula (28+16=44), Elina Setälä (19+16=35) sekä syöttötilaston ykkönen Jasmin Ylikraka (12+20=32). FTK:n tehotandemi on ollut Anna Keränen (13+13=26) ja helmikuun pelaajaksi valituksi tullut Emma Heikkilä (17+7=24). FC OPA:n tehokkain on ollut Lotta Iivonen (6+4=10). Joukkueen maaliahnein on ollut seitsemän maalia iskenyt Jenna Front, joka on pelannutkin vasta seitsemän ottelua.

MuSaFutsalin kokoonpano ei pahemmin muutu edelliseen otteluun, mutta Jasmin Ylikraka on lauantain ottelussa pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Hän on käytettävissä kuitenkin sunnuntain FTK-ottelussa.

Edellisessä ottelussa MuSaFutsalin parhaana palkittu Elina Setälä lähtee hyvillä mielin kohti pohjoista. ”Päästään reissuun jo perjantaina, joten ollaan varmasti peleissä valmiita taistelemaan pisteistä”, kertoo Setälä puhelimitse. Setälän mukaan edellisessä ottelussa kärsitty tappio on käsitelty ja jokaisella pelaajalla on vahva halu näyttää pohjoisen reissulla, että miksi ollaan kärkikahinoissa liigassa. Historiantilastossa tehopisteissä kärkipaikalla oleva Setälä on enää neljän tehopisteen päässä, ennen kauden alkua ajatuksissa käyneen, 200:n pisteen rajasta. ”Josko sen rikkois sit jo pohjoisessa”, päätti Setälä.

Ottelut nähtävissä solidsportilta sekä kummassakin ottelussa myös tärkeimmät tapahtumat MuSaFutsalin twitteristä.

Elina Setälä (valk.) iski Anna-Liisa Honkimaan (pinkki) taakse kaksi maalia Porissa pelatussa ottelussa marraskuussa.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com