Tuplaviikonloppu alkoi voitolla

FC OPA kaatui lopulta melko vaivatta lukemin 1 – 6 (1 – 3)

Ouluun jo perjantaina saapunut porilaispoppoo aloitti ottelun räväkästi. Milla Ljungmanin syötöstä Anni-Elina Luotonen laukoo kimmokkeen kautta pallon verkkoon, kun ottelu oli ehtinyt vanheta ainoastaan 23 sekuntia. Pallonhallinta oli selvästi vierailla, kun emäntäjoukkue pudotti koko joukkueen voimin puolen kentän tuntumaan. FC OPA iski nopeilla hyökkäyksillä. Tasoitusosumassa oli apuja kuitenkin vierasjoukkueen puolelta, kun purkupallo epäonnistui ja suuntautui suoraan Lotta Iivoselle, joka ampuu yhdellä kosketuksella lähes puolesta kentästä alakulmaan ohi pelivuorossa olleen Martta Perälän. Muutama minuutti myöhemmin vierasjoukkue iski terävästi. Elina Setälä pelasi Iina Heikkilän nokikkain OPA-vahti Anna-Liisa Honkimaan kanssa. Heikkilän rauhallisuus tilanteessa oli ensiluokkaista ja Heikkilä laukoi pallon vuorenvarmasti Honkimaan längistä pitseihin. Kahden maalin karkumatkalle vieraat siirtyivät ajassa 12.31. Netta Hannula lähti purjehtimaan omasta päästä ja kuljetti aina laukaisuetäisyydelle saakka. Vasemman jalan laukaus upposi ohi Honkimaan. Enempää maaleja avausjakso ei tarjonnut. Hyviä paikoja oli kummassakin päässä. MuSaFutsalin lisäosumamahdollisuudet kilpistyivät pariinkiin otteeseen maalipuihin. OPA:n tilanteet Perälä hoiti hienosti.

Tauolla vierasjoukkueen kopissa terävöitettiin vähän puolustuspelaamista. Toisen jakson avausmaali oli kaunista katseltavaa. Pallo liikkui Amelia Luotosen ja Setälän välillä siten, että ensiksi mainittu sai lopulta pistää Umbron tyhjiin. Ottelu eteni tämän maalin jälkeen ilman maaleja lähes loppuun saakka. Tilanteita tuli enimmäkseen kotijoukkueen päätyyn, sillä vierasjoukkueen puolustuspelaaminen parani toiselle jaksolle huomattavasti verrattuna ensimmäiseen jaksoon. Pari minuuttia ennen loppua Heikkilä iski päivän toisen osumansa. Milla Ljungmanin luuppinosto tavoitti Heikkilän, joka yhdellä kosketuksella kauniisti nosti pallon yli Honkimaan. Tällä hetkellä maalisyöttö on kuitenkin merkitty maalivahti Perälälle. Puoli minuuttia myöhemmin Ljungman viimeisteli Hannulan syötöstä loppulukemiksi 1 – 6. Tuo kuudes maali oli MuSaFutsalin historian 650.s maali.

Tämänpäiväinen ottelu oli Milla Ljungmanin sadas liigaottelu.

Valmentaja Juha Helanderin mielestä tehtiin se mitä pitikin voiton eteen. ”Tavoitteena oli kolme pistettä mahdollisimman helpolla”, Helander kertasi ottelun tavoitetta hotellihuoneessaan. Joukkue yöpyy tulevankin yön Oulussa, josta matka jatkuu huomenna Tornioon FTK:n vieraaksi.

MuSaFutsalin parhaaksi palkittu Iina Heikkilä oli pelin jälkeen hotellilla hymy huulilla. Hän piti voiton takuuna hyvää valmistautumista aina eilisestä tulosta ja tämänaamuisista tekemisistä lähtien. Samoilla eväillä hän uskoo huomisen ottelun kääntyvän meille. Debyyttikauteensa liigassa hän on ollut tyytyväinen. Näin positiivista kautta hän ei ihan uskonut. ”Vastuuta on tullut ihan kivasti”, Heikkilä kiittelee valmentajaa.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com