TPS-raportti - Hyvä taistelu ei riittänyt pisteisiin saakka

<p>Kuva: UrheiluSuomi.com</p>

Kuva: UrheiluSuomi.com

Toinen kolmannes pakettiin tappiolla - TPS hyödynsi MuSan alivoimaisuuden

Sarjakakkonen TPS saapui lauantaina Stadionille MuSan vieraaksi. Turkulaiset hakivat pisteet lukemin 1-3 ja karkasi jo 13 pisteen päähän porilaisista sarjataulukossa ja vankisti näin asemiaan sarjakakkosena. Ottelu oli molemmin puolin kiihkeä ja pallosta taisteltiin tosissaan, ilmassa oli selvästi Pori vs. Turku-meininkiä. Paikan päällä ottelua oli todistamassa hienosti 1494-silmäparia!

Ottelu alkoi tasaisesti, joskin pienessä TPS-hallinassa. Ensimmäinen maali syntyi 32. minuutilla, kun TPS:n maalipyssy Eliecer Espinosa vei vieraat 0-1 edelle. Sami Rähmönen syötti Espinosalle MuSa-puolustuksen keskelle, josta Espinosa pääsi luikahtamaan vapaaksi ja pisti varmasti pallon maaliin.

Isäntien ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli 40. minuutilla, kun Rudi Dieter pelasi hienosti pallon boksin sisälle vapaana olleelle Takanori Yokochille, joka pääsi laukomaan, mutta Miikka Mujunen TPS-maalilla venyi tärkeään torjuntaan.

MuSa sai kuitenkin vielä ensimmäisellä puoliskolla pelin tasoihin. Isännät saivat vapaapotkun lisäajalla, Dieter pisti pitkän keskityksen boksin sisään Jussi Välilälle, joka puski pallon keskelle Verneri Salmiselle, joka jatkoi päällään pallon maaliin ja huudatti kotiyleisöä kauden ensimmäisellä osumallaan.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle terävästi. 49. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta pallo osui Joni Lämsän käteen ja seurauksena oli rangaistuspotku vieraille. Espinosa ei erehtynyt, vaan vei TPS:n heti toisen puoliajan alussa johtoon.

MuSan kiri sai kolauksen, kun 56. minuutilla Juuso Rantala toisella keltaisella kortillaan sai ottelusta ulosajon ja isännät jatkoivat peliä alivoimaisena. Tästä seuraava tilanne ja Espinosa pääsi uipputontille boksin sisällä ja nokikkain Tomi Mikkelssonin kanssa, mutta Tomppa venyi Mujusen lailla upeaan pelastukseen.

TPS käytti miesylivoimansa hyväksi ja laittoi vielä Rähmösen toimesta pallon kertaalleen maaliin. Tästä ei enää MuSa noussut.

"Meillä oli täysin tarkoituksen mukaista nostaa tunteet tähän peliin pintaan ja mielestäni onnistuttiin siinä loistavasti." - valmentaja Ville Ulanen kommentoi kiihkeää taistelua pelin jälkeen. Pelissä jaettiin yhteensä 13 korttia, joista kaksi oli punaista.

"Siinä mielessä ylpeä, että me pystyttiin pelaamaan suunnitelman mukaan. Sen perusteella meillä oli mahdollisuus tapella tästä pelistä. Pelattiin itsemme sellaiseen asemaan, että meillä oli mahdollisuus tapella pisteistä, mutta pelattiin myös itsemme ulos siitä samasta tilanteesta."

"Sanoin puoliajalla pelaajille, että tänään lähtee joku pihalle ja se on TPS:n pelaaja, mutta nyt se oli valitettavasti meidän kaveri. Kyllä sillä oli pelin kannalta iso merkitys, TPS käytti ylivoimansa hyväksi. Tappio tietysti harmittaa."

Ottelun kuvagalleria:

http://www.urheilupori.com/galleria.asp?galleriaid=3866

**

Seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina, kun AC Kajaani saapuu Stadionille vieraaksi klo 18.30.


Kommentit