TPS-ennakko: "Kyllä me tiedetään, mikä se TPS:n juttu on"


9. kierros - Perjantaina vastassa sarjakakkonen

Lyttylän Liikenteen bussi suuntaa perjantaina Turkuun, kun MuSa kohtaa viime kaudella Veikkausliigasta tippuneen TPS:n Veritas Stadionilla klo 18.30.

TPS on sarjataulukossa tällä hetkellä toisena, pisteen perässä FC Hakaa. Se on aloittanut kauden vahvasti, kuten seuralta, joka haluaa palata äkkiä takaisin Veikkausliigaan, saattaa odottaa. Nousu takaisin Veikkausliigaan on myös seuran julkinen tavoite. Tappioita TPS:llä on tasan yksi ja se tuli juurikin Hakaa vastaan (0-1), sekä myös yksi yllätystasapeli EIF:ä vastaan. Muuten joukkue on voittanut pelinsä ja viimeisimpänä hieno vierasvoitto Kotkasta lukemin 0-3 tämän viikon maanantaina.

Nimilista turkulaisilla on yksi sarjan nimekkäimpiä. Joukkueesta löytyy runsaasti kokemusta ja on näin Ykkösen myös yksi kokeneimpia joukkueita. Keskikentältä löytyvät muun muassa Lukas Hradeckyn pikkuveljet Matej ja Tomas ja yli 300 Veikkausliiga-otteluiden kokemuksen omaava Mika Mäkitalo. Hyökkäyksestä löytyy Mika Ääritalon kaltainen nimi sekä kolumbialaiskärki Calvo Eliecer Espinosa on myös pelaaja, jota kannattaa pitää silmällä, mies on tehnyt seitsemään peliin neljä maalia.

Vieraat lähtevät otteluun seitsemäntenä allaan karvas tappio EIF:lle. Vastus kovenee sunnuntaista paljon, mutta otteluun lähdetään hakemaan Oulun kaltaista päänahkaa. Joukkue tiedostaa, että perjantaina vaaditaan huippusuoritusta, mikäli pisteistä halutaan taistella.

"TPS on pelannut tuloksellisesti hyvin ja viime pelissä myös pelillisesti palaset napsuivat kohdilleen. Kyllä me tiedetään, mikä se TPS:n juttu on. Jos me pystytään se klaaraamaan, avaa se myös meille mahdollisuuksia."

"Vaatii meiltä AC Oulu -pelin kaltaista onnistumista, jota tietysti lähdetään taas hakemaan. Stadion itsesssään ja stadionin nurmi ovat timanttia ja on mahtavaa kohdata perinteikäs seura, jolla on kovat tavoitteet." - valmentaja Ville Ulanen

Joukkueen terveystilanne (päivitys):

Ronald Karlsson on vielä kuukausia sivussa ja Aleksi Pöntinen noin 1-2 viikon ajan. Uutena on Waltteri Riihimäki, joka tulee olemaan viikkoja sivussa.

MuSa lähtee otteluun myös ilman kapteeniaan Jussi Välilää, joka sunnuntain punaisen kortin vuoksi on pelikiellossa seuraavat kaksi peliä, eli myös ensi viikon keskiviikon AC Kajaani-ottelusta. Juho Montolaa ei peluuteta perjantaina, TPS:ä kunnioittaen.

TPS - MuSa perjantaina 14.6 Veritas Stadionilla klo 18.30, seuraa suorana Elisa Viihteeltä!

<p>Montolan vanha seura vastassa perjantaina. (Kuva: UrheiluSuomi.com)</p>

Montolan vanha seura vastassa perjantaina. (Kuva: UrheiluSuomi.com)


Kommentit