Tappiottomat joukkueet kohtaavat kärkipelissä

MuSaFutsalin vieraaksi saapuu YIlves

Nams-Areenalla (Porin Urheilutalo) kohtaa kaksi joukkuetta, jotka eivät ole vielä kokeneet kauden pistemenetyksiä. Ennakon kirjoitushetkellä sellaisia joukkueita on kolme, sillä GFT lukeutuu myös edellä mainittuun kategoriaan, mutta he pelaavat torstaina HIFK:ta vastaan. MuSaFutsalin ja Ylöjärven Ilveksen välinen ottelu käynnistyy klo 13.00.

MuSaFutsal ja YIlves kohtasivat viime kaudella jopa kuusi kertaa. Kaksi näistä kohtaamisista pelattiin runkosarjassa, jotka kumpikin meni MuSaFutsalin nimiin. Lokakuussa 2021 Ylöjärvellä MuSaFutsal voitti lukemin 1 – 8 (0 – 3). Porissa maaliskuussa 2022 lukemat olivat pienemmät, mutta MuSaFutsal nappasi kolme pistettä 3 – 1 (1 – 1) voitolla. Joukkueet kohtasivat myös välierävaiheessa. Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin Porissa, jotka kumpikin päättyi MuSaFutsalin voittoon. Ensimmäistä katkaisumahdollisuutta ei MuSaFutsal pystynyt käyttämään, vaan YIlves voitti ottelun 4 – 2 (2 – 0) kotiyleisönsä riemuksi. Toista tappiota ei MuSaFutsal kuitenkaan Ylöjärvellä kokenut vaan marssi neljännessä välieräottelussa finaaliin voittaen 2 – 6 (1 – 2). Keskinäisten otteluiden tehokkaimpina pelaajina viime kaudella olivat MuSaFutsalin Netta Hannula (8+2) sekä YIlvekseltä Senni Viren (2+2). Kaudesta 2014-15 lähtien joukkueet ovat pelanneet 20 keskinäistä, joista MuSaFutsal on voittanut 13. Kaksi kertaa pelattu tasan ja viidesti on YIlves poistunut kentältä voittajana. Porissa on kohdattu kymmenen kertaa, joista kahdeksan on päättynyt kotijoukkueen voittoon.

Tällä kaudella MuSaFutsal on pelannut neljä ottelua, joista kaksi sekä kotonsa että vieraissa. Porissa ovat kaatuneet EBK selvin luvuin 12 – 0 (6 – 0). Viime sunnuntaina kotiyleisön edessä kaatui Ilves lukemin 8 – 3 (3 – 2). Reissupeleissä ovat kaatuneet sekä FC Halikko (3 – 4) että FTK (0 – 7). YIlves on pelannut vasta kolme ottelua. Heidän kautensa alkoi kahdella kotivoitolla, kun FC Sport kaatui liiga-avauksessa lukemin 2 – 1 (0 – 0). Ennen maajoukkuetaukoa joukkue voitti PJK:n luvuin 5 – 1 (2 – 1). Viime viikon keskiviikkona YIlves kaatoi pirkanmaalaisten Ilveksien keskinäisessä tamperelaiset lukemin 2 – 5 (1 – 3).

Liigan pistepörssin kärkisijaa pitää hallussaan MuSaFutsalin Netta Hannula (6+7=13). Hänen jälkeensä tulee GFT:n Emilia Jokisalo (9+3=12), joka on ollut liigan ahnein maalipyssy alkukaudella. Jokisalo teki myös seitsemän maalia yhteen otteluun, kun GFT kaatoi Ilveksen lukemin 8 – 1 (3 – 1). Hänet palkittiin myös Lokakuun kuukauden pelaajana naisten liigassa. Jokisalon niskaan hengittää MuSaFutsal-kaksikko Jasmin Ylikraka (7+5=12) sekä Anni-Elina Luotonen (8+2=10) ennen RaiFun Ella Mäkeä (6+4=10). Kärkitiloilta löytyy muutkin MuSaFutsalin pisteitä tehneet pelaajat, sillä Elina Setälä (4+5=9), Sini Lauermaa (4+4=8) sekä Iina Heikkilä (2+5=7) ovat TOP-11:ssa. YIlveksen tehokkain pelaaja alkukauden otteluissa on ollut Senni Viren (2+3=5), joka nähtiin myös Vantaalla Suomen paidassa venyttämässä verkkoa. Viren painoi hatullisen Belgian verkkoon. Samassa ottelussa osuivat myös MuSaFutsalin Netta Hannula sekä Jasmin Ylikraka. YIlveksen pelaajista kolmeen tehopisteeseen on yltänyt kolme pelaajaa. MuSaFutsalissa liigauransa aloittanut Jenna Oksanen (2+1). Muut kolmen pisteen pelaajat ovat Heidi Linjamaa (2+1) sekä Elisa Ilottu (2+1). Oksanen ehti kolmen kauden (2017 – 2020) aikana Porissa pelata 32 ottelua tehoin 15+7=22.

Maalivahdeista MuSaFutsalissa vastuu on jakautunut tasan Siiri Liljan ja Martta Perälän kesken. Kummallakin on tilillä kaksi pelattua ottelua. YIlvekseltä Emiilia Syvänen on saanut vastuuta kahdessa ja Helena Unkuri yhdessä ottelussa. Keltaista korttia MuSaFutsalin pelaajista on katsellut ainoastaan Sini Lauermaa. YIlvekseltä ovat korttitilinsä aukaissut Heidi Linjamaa sekä Rosa-Maria Siren.

Lauantaisen vierailijan kokoonpano on muuttunut MuSaFutsalia enemmän viime kaudesta. Tosin heillä on myös ollut paljon enemmän pelaajia koko rosterissaan. Viime kauden joukkueesta he menettivät toiseksi tehokkaimman, kun Emmi Rauhala (30 ot. 16+8=24) siirtyi KaDyyn. Elina Korsumäki lopetti ansiokkaan uransa viime kauden pronssipeliin. Joukkueen kokoonpanolistalta eivät löydy enää viime kautisista Elisa Mattilaa, Emilia Lindbergiä eikä Ella Hauniaa. Tulopuolella heillä on Jenna Oksanen Ilveksen organisaatiosta sekä Emiilia Syvänen saapui FC Nokian riveistä. Sarjaporrasta alempaa KuPS:ista saapui Siiri Kurppa (23 ot. 14+11=25). Pari kautta liigakentiltä pois ollut Jenni Häkli palasi parrasvaloihin YIlveksen riveissä.

Ylöjärvellä on pitkään tehty hyvää työtä futsalin kehittämiseksi. Vielä kauden 2018-19 päätteeksi joukkue joutui varmistamaan liigapaikkansa vasta karsintojen kautta, mutta sen jälkeen on suunta ollut tasaisesti ylöspäin. Viime kaudella joukkue ylsi pronssimatsiin asti.

Ottelu alkaa Nams-Areenalla (Porin Urheilutalo) siis klo 13.00. Liput otteluun ovat seitsemän euroa ja alennusryhmiltä viisi euroa. Jos et jostain syystä pääse paikan päälle, niin Ruutu+ -palvelusta ottelu tulee suorana lähetyksenä Janne Helanderin selostamana.

Netta Hannula on usein ollut YIlvekselle hankala pidettävä. Pääseekö Hannula lauantaina tuulettamaan kotiyleisön edessä?

Kuva: Kari Saha/ Urheilusuomi.com