Takaa ohi ja voittoon

Avausjakson jälkeinen tappioasema käännettiin voitoksi

Heti alussa oli MuSaFutsalilla aloituskuvio jälkeen paikka, mutta se kariutui FTK:n tekemään rikkeeseen. Seuranneesta vapaapotkusta ei saatu hyvää tilannetta aikaiseksi. MuSaFutsal piti palloa enemmän, mutta yhden harhasyötön seurauksena FTK pääsi minuutin jälkeen vastahyökkäykseen. Terävä hyökkäys päättyi maaliin. Ida Mäki-Iso maalintekijänä. Pelin kuva pysyi samana. Vieraat pitivät palloa, mutta pienet lapsukset aiheuttivat päänvaivaa omalle maalille. Pari hyväntuntuista tilannetta pystyi myös vieraat luomaan. Sonja Keisu oli kuitenkin edessä. FTK siirtyi 2 – 0 johtoon ajassa 09.24, kun Sanna Raution laukaus upposi ohi maskissa olleen Siiri Liljan. Tarkka veto sivurajan tuntumasta seitsemästä metristä upposi vastustamattomasti takayläseen. Ottelu eteni tasainena ja kumpikin maalivahti piti lukemat muuttumattomina aina jakson loppuun saakka. Kotijoukkueen pelinrakentelu oli vaisua, mutta iso osa syystä menee vierasjoukkueen prässipelaamiselle. Näin tauolle lähdettiin FTK:n 2 – 0 johdossa.

Toinen puoliaika ei hirveästi muuttunut ensimmäisestä. Vieraat pitivät palloa ja kotijoukkue hyökkäsi terävillä iskuilla. Sihti oli kuitenkin hukassa ja päätyseinä kolisi Liljan selän takana. Avausminuutit olivat myräkkää kotijoukkueen päässä ja lopulta kavennusmaalikin syntyi ajassa 23.33. Netta Hannula pelasi kulman maalille, josta Anni-Elina Luotonen iski kauden kolmannen osumansa. Jakson puolivälissä sai FTK omat paikkansa, mutta heidän epäonnekseen pallo ei löytänyt vapaistakaan paikoista tietään verkon perukoille. MuSaFutsal tuli tasoihin ajassa 32.24. Jasmin Ylikraka pudotti pallon vierelleen Mira Laurilalle, joka laittoi pallon pitseihin. Vierailla oli tässä kohtaa ottelussa henki päällä ja johto-osuma syntyi ajassa 37.03. Toisen jakson tilanteiden valossa se oli ehkä ihan ansaittua. Mira Laurila sai pallon hyökkäysalueella ja malttoi odottaa kaveria mukaan. Jenna Oksanen saapui laitaa pitkin paikalle. Laurilan syöttö tavoitti Oksasen, jonka kanuunalaukaus upposi maalin kattoon. Samalla FTK otti aikalisän ja lähti paikan tullen hakemaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. MuSaFutsalin nelikko puolusti uhrautuvasti ja lopulta sekunnit kuluivat loppuun ja summeri päätti ottelun, joka päättyi MuSaFutsalin 2 – 3 (2 – 0) voittoon. Joukkueiden parhaina palkittiin maalivahdit. FTK:lta Sonja Keisu ja MuSaFutsalilta Siiri Lilja. Voitolla MuSaFutsal piti sarjan kärkipaikan itsellään.

MuSaFutsalin liigaottelut jatkuvat parin viikon kuluttua, jolloin matkataan Vantaalle Team Vanpan vieraaksi. Ensi viikon lauantaina MuSaFutsal pelaa Espoossa Futsal Final Four turnauksen välierässä Ilvestä vastaan.