Suomen mestari selviää viikonloppuna

Lauantain ottelussa mestaruus on katkolla MuSaFutsalille

Lauantaina on suuren urheilujuhlan tunnelmaa Porissa. Vaikkei yleisöä pystytäkään ottamaan vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi, niin porilaisia on mukavasti mukana tässä futsalhuumassa. Lauantaina on mestaruus katkolla MuSaFutsalille, joka pystyi kampeamaan itsensä voittoon jatko-ottelun jälkeen Helsingissä pelatussa avausfinaalissa. Loppulukemat olivat 3 – 4 ja. 2 – 2 (1 – 1). Porilaisten sankareita olivat loistavasti maalilla pelannut Siiri Lilja sekä playoffien neljännen hattutemppunsa iskenyt Netta Hannula.

Tuossa ottelussa IFK siirtyi jo avausminuutilla johtoon MuSaFutsalin omalla maalilla. Vieraiden tasoitusosuma syntyi neljä sekuntia ennen jakson päätöstä. IFK siirtyi uudelleen johtoon heti toisen jakson toisella minuutilla. Ottelun draamankaari oli värikäs, sillä MuSaFutsal tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla pelaten viidellä kenttäpelaajalla. Jatko-ottelussa Hannula laukoi vastustamattomasti taka-alakulmaan ja hetkeä myöhemmin jatko-ottelun avausvitosen päätössekunneilla upotti pallon tyhjään rysään. Jatko-ottelun toisella puoliskolla IFK tuli vielä maalin päähän Jasmine Stubben upealla laukauksella. Ottelu oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä.

Tuleva ottelu ratkeaa pieniin asioihin. Se kumpi joukkue tekee lauantaina pienet nyanssit paremmin, niin tulee voittamaan suurella todennäköisyydellä. Ottelusta on lupa odottaa ensimmäisen tapaan trilleriä, jossa kumpaankin päähän syntyy tilanteita.

Playoffeissa MuSaFutsal-kaksikko Netta Hannula, Anni-Elina Luotonen ovat tehneet tuhoisaa jälkeä. Kummallakin on kasassa kuudesta pelatusta ottelusta 14 tehopistettä. Hannulan maalimäärä (13) on ylivoimaisesti korkein koko liigassa. Hannula on tehnyt playoffeissa kuuteen peliin neljä hattutemppua. kovempaa suoritusta saa varmasti hakemalla hakea. HIFK:n tehokkain ollut joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela tehoilla 4+6=10. Tulitukea on antanut Hilla Romppanen (3+4), mutta kumpikaan ei juhlinut tehopisteillä avausfinaalissa.


MuSaFutsalin tuorein maajoukkue-tapahtumiin kutsun saanut Anni-Elina Luotonen odottaa hyvillä fiiliksillä finaaliviikonloppua. Tuore leirikutsu toi ”Annikselle” positiivisen fiiliksen. ” Kiva et kova työ palkitaan silläkin saralla”, kertasi Luotonen ajatuksiaan kutsusta. Viime sunnuntain finaaliavauksesta tullutta tiukkaa voittoa hän pitää tärkeänä, kun hänen mukaansa peli ei sinällään parasta MuSaa ollutkaan. Henkilökohtaisestikin hän löytää tulevaan parannettavaa, mutta usko omaan joukkueeseen on kova. Peli omalla kotikentällä tuo positiivisia ajatuksia. Perusasioiden tekeminen pitäisi olla Urheilutalolla paremmin hallussa. Lauantaina, kun saadaan oma peli pyörimään ja tehdään mitä osataan yhdistettynä kovaan tahtotilaan olla kummassakin päässä parempi. Näillä eväillä Luotonen uskoo IFK:n kaatuvan ja kannun nousevan ilmaan jo lauantaina.

Positiivisilla fiiliksillä ottelua odottaa myös joukkueen valmentaja Juha Helander. ”Ensimmäisen pelin voitto oli iso asia, nyt saadaan kotiin kaksi ottelupalloa”, painotti Helander avausvoiton tärkeyttä. Joukkueen peliin ei Helander tyytyväinen ollut, vaikka voitto tulikin, ja tulevassa ottelussa on joka osa-alueelle tehtävä parannuksia. Hän uskoo, että oma joukkue pystyy tasonnostoon tekemisessään ja näin kausi pistettäisiin pakettiin jo lauantaina.

Mestaruus on siis katkolla kotijoukkueelle lauantaina. Ottelu käynnistyy klo 15 ja suora lähetys solidsportilta varttia aikaisemmin. Lauantaina noin viiden aikaa tiedetään, että pelataanko sunnuntaina finaalisarjan kolmas ja varmuudella viimeinen ottelu Porissa. Sunnuntaina pelataan vain ja ainoastaan jos HIFK voittaa lauantaina. MuSaFutsalin voittaessa kannu nousee ilmaan ja kultamitalit pujotetaan porilaisten kauloihin. Käy finaaleissa miten vain, niin suomifutsal saa uuden mestarikaupungin, sillä Helsingissä eikä Porissa ole mestaruutta juhlittu nykymuotoisten liigojen aikakaudella.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com