Sunnuntaina uusi tuttavuus Urheilutalolle

MuSaFutsal saa sunnuntaina vieraita Kaustisilta

Sunnuntaina Porin Urheilutalolle saapuu vieraaksi täksi kaudeksi Liigaan noussut Kaustisen Pohjan-Veikot. Ottelu käynnistyy klo 16.00 ja totutusti ilman yleisöä. Solidsportin kautta ottelu tulee selostuksen kera. Samalla tuet joukkuettamme, kun otat logomme kautta ottelun maksuun.


MuSaFutsal lähtee viikonloppuun liigan toiselta sijalta. Yksi piste erottaa kärjessä olevan Ilveksen (38p) ja MuSaFutsalin (37p). Otteluita kärkikaksikolla on jäljellä seitsemän, joista yksi on keskinäinen, joka pelataan Porissa. KP-V löytyy kymmeneltä riviltä yhtä monen pisteen kanssa. Matkaa playoffeihin vaadittavaan kahdeksanteen sijaan on jo 12 pistettä. FC Halikko vaanii kolmen pisteen päässä, mutta he ovat pelanneet kaksi ottelua KP-V:tä vähemmän. Joukkueet kohtaavat lauantaina Salossa. Jumbona oleva FC OPA on kerännyt viisi pistettä.

Kotiotteluistaan MuSaFutsal on voittanut kuusi ja hävinnyt kertaalleen sekä voittomaalikisassa että varsinaisella peliajalla. Edellinen kotiottelu päättyi tappioon 40 minuutin jälkeen, kun FC Sport oli haki pisteet Vaasaan lukemin 1 – 3 (0 – 1). Maaliero kotiotteluissa on 40 – 12. KP-V on ennen viikonloppua pelannut seitsemän kertaa vieraskentällä, joista on tullut vain yksi voitto. Maalieron ollessa 25 – 44.

Joukkueet kohtasivat loppiaisena Kaustisilla, josta MuSaFutsal haki niukan vierasvoiton lukemilla 3 – 4 (2 – 1). KP-V:ltä ottelussa tehopisteille pääsivät Erica Niemi 2+0, Taru Paavola 0+2, Jenny Le 0+1 sekä Julia Järvelä 1+0. MuSaFutsalin tehonainen ottelussa oli Elina Setälä tehoilla 1+2. Muut tehoja iskeneet olivat Jasmin Ylikraka 1+1, Anni-Elina Luotonen 1+0 sekä Iina Heikkilä 0+1. Voittomaali kirjattiin sunnuntaina pelikiellon takia huilaavan Milla Ljungmanin nimiin. Maalissa MuSaFutsalilla pelasi Siiri Lilja, jolle ottelu oli ensimmäinen tällä kaudella. Ottelu oli historian ensimmäinen joukkueiden keskinäinen taisto.

Liigan pistepörssin kärkeä hallitsee yksi joukkue ja se on MuSaFutsal. TOP-11:sta löytyy viisi porilaista. Tehokkain on ollut Netta Hannula (23+13=36), joka on toisena yhden pisteen päässä Tiia Juntikasta (26+11=37). Elina Setälä (16+12=28) on kolmantena ja ”Annis” Luotonen (15+7=22) neljäntenä samoissa pisteissä Jasmin Ylikrakan (9+13=22) kanssa. Viides MuSaFutsal-pelaaja, joka mahtuu tuohon ylläolevaan listaukseen on Milla Ljungman (12+6=18). KP-V:n tehokkaimpia ovat olleet Emilia Nurkkala (13+3=16) sekä Vera Mattila (8+4=12). Hannula on tällä hetkellä tehnyt pelaamissaan 108:ssa liigaottelussa 99 maalia.

MuSaFutsalin kokoonpano muuttunee vähäsen. Ljungmanin pelikielto pitää hänet poissa pyhänä. Amelia Luotonen palannee kokoonpanoon. Tällä hetkellä ei uusia pelaajia ole lisättynä lasaretin puolelle, joten sekin on tyhjenemään päin. Ainoastaan Roosa Erkkilä ja Alina Virtala kansoittavat sitä osastoa.

Valmentaja Juha Helander muisteli vielä viime viikonlopun voittoisaa vierailua Ylöjärvelle. Hänen mukaansa tehtiin mitä tarvittiin kolmen pisteen tuomiseen Poriin. Kuitenkin toisen jakson alussa olisi ollut mahdollisuus tappaa ottelu. Toisaalta Helanderille ei tullut missään kohtaa sellaista pelkotilaa, etteikö ottelua voitettaisi. Tulevasta KP-V ottelusta Helander lähtee tottakai voittoa hakemaan.
Vierailu Kaustisilla oli Helanderin mukaan kaikinpuolin nihkeä, joten pari pykälää parempaa tekemistä joka osa-alueella ja erityisesti viimeistelyssä. Näillä eväillä kolme pistettä jää Poriin.

Sunnuntaina nähdään juhliiko Netta Hannula 100.ta liigaosumaansa. Kuva: Teemu Grönroos