Runkosarja pakettiin kotimatsilla

MuSaFutsal saa vieraakseen FC Halikon runkosarjan viimeisellä kierroksella

Lauantaina pelataan naisten futsal-liigan runkosarjan viimeinen kierros. Korona ei sotkenut aikatauluja juuri lainkaan ja runkosarja saadaan pakettiin sovittuna ajankohtana.

Porissa kotijoukkue MuSaFutsal taistelee runkosarjan toisesta sijasta ja se irtoaisi voitolla vieraaksi saapuvasta FC Halikosta, jonka kausi päättyy tähän otteluun ja kymmenenteen sijaan. Runkosarjan voitto menee Ilvekselle, joka kohtaa kuudentensa olevan KaDyn. Kolmantena ja neljäntenä olevat GFT ja HIFK pelaavat keskenään lauantaina. ACE ja YIlves taistelevat viimeisestä playoff-paikasta ja joukkueet kohtaavat Tamppi-Areenalla ratkaisevassa ottelussa. Viidentenä oleva FTK kohtaa kotonaan viimeisenä olevan FC OPA:n, joka on kaksi pistettä jäljessä edessä olevaa KP-V:tä. Kaustislaiset vierailevat Vaasassa Sportin kotiluolassa. Kaikki viimeisen kierroksen ottelut alkavat klo 13.00.

MuSaFutsal ja FC Halikko kohtasivat joulun alla Salossa, josta MuSaFutsal haki suvereenin 0 - 9 (0 - 5) voiton. Pistepörssin voittoa tavoitteleva Netta Hannula iski tehot 2+3=5. Elina Setälä iski hatullisen verran maaleja. Jasmin Ylikraka (2+1) ja Anni-Elina Luotonen (1+1) tekivät myös enemmän kuin yhden tehopisteen. Martta Perälä pääsi ottelussa tolppien välissä helpolla. Joukkueiden keskinäinen historia kattaa tämän lisäksi yhden Cup-ottelun kaudelta 2018-2019. MuSaFutsal haki tuolloin Halikon liikuntahallilla pelanneesta FC Halikosta 3 - 8 (0 - 4) voiton ja jatkopaikan Cupissa. Joukkueet ovat pelanneet vuosien saatossa myös pari treenimatsia Halikossa.

Kumpikin joukkueista pelasi viime viikonloppuna. MuSaFutsal kävi Espoossa tuhlailemassa maalipaikkoja ja lähti kotiin 4 - 0 (3 - 0) tappio niskassaan. FC Halikko hävisi kauden viimeisessä kotiottelussaan Ilvekselle lukemin 2 - 9 (0 - 6). MuSaFutsal on viimeisestä viidestä ottelustaan voittanut kolme, joista yhden jatko-ottelussa. Kaksi kertaa joukkue on poistunut kentältä hävinneenä. FC Halikko on voittanut kaksi viimeisestä viidestä ottelustaan. MuSaFutsal on kotona saanut kasaan 22 pistettä 30:stä mahdollisesta. FC Halikko on vierasreissuiltaan vienyt tuliaisia kotiin kuuden pisteen edestä.

Liigan pistepörssiä johtaa ennen päätöskierrosta Ilveksen Tiia Juntikka (37+17=54). Häntä jahtaa MuSaFutsalin Netta Hannula (31+19=50). Voitto on näiden kahden kauppa, sillä seuraavat ovat kaukana perässä. GFT:n Emilia Jokisalo (23+15=38) ja MuSaFutsalin Elina Setälä (20+18=38) ovat seuraavina. Pisteen päässä kaksikosta majailee hyvään kevätvireeseen äitynyt GFT:n Daniela Tjeder (21+16). TOP-10:iin mahtuu vielä kaksi muutakin MuSaFutsal-pelaajaa. Jasmin Ylikraka (12+21=33) johtaa myös liigan syöttöpörssiä. Anni-Elina Luotonen (19+8=27) mahtuu myös kärkikymppiin. FTK:n kaksikko Emma Heikkilä (18+11) ja Anna Keränen (15+13=28) ovat kärkipäätä myös. Ilveksen Matilda Herranen (20+7=27) täydentää kärkikympin. MuSaFutsalin maalivahdeista Martta Perälä on pysäyttänyt palloja 89,3 %:n varmuudella ja Siiri Liljan lukema on 85,3%. Puolikkaan pelin maalissa pelannut ja yhdessä ottelussa kymppiä kiinni ottamassa ollut Nea Siren ei vielä ole liigaurallaan joutunut palloa kaivamaan selkänsä takaa.

MuSaFutsalin kokoonpano ja/tai pelaavat pelaajat runkosarjan päätökseen ratkeaa pelipäivän aamulla.

Ottelu pelataan edelleen valitettavasti ilman yleisöä, mutta solidsportin kautta pelin näkee pientä maksua vastaan ja samalla tuet joukkuettamme. Ottelun selostuksesta vastaa tiedottajamme Janne Helander.

Runkosarjan päätöskierros La 27.3 klo 13.00:

MuSaFutsal - FC Halikko
KaDy - Ilves FS
HIFK FS - GFT
FTK - FC OPA
FC Sport - KP-V
ACE - YIlves
​​​​​​​

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com