Raportti: Voittoputki sai jatkoa Mikkelissä

Jussi Välilä puski MuSan johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Jussi Välilä puski MuSan johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Tärkeä vierasvoitto hienolla esityksellä - MP kaatui lukemin 1-2

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa suuntasi sunnuntaina Lyttylän Liikenteen bussilla Mikkeliin. Sieltä joukkue haki upean ja tärkeän vierasvoiton, kun MP kaatui sen kotikentällä lukemin 1-2. Vieraiden maaleista vastasivat kapteeni Jussi Välilä ja John Frederiksen.

Pitkästä bussimatkasta huolimatta MuSa aloitti pelin pirteästi ja hallitsi peliä. 19. minuutilla Yutaka Aben loistava haasto tuotti kulmapotkun. Tilannetta edelsi myös Samuli Virtasen erinomainen peli ja syöttö Abelle. Juuso Aallon antaman kulman puski Jussi Välilä sisään, sillä aikaa kun MP vartioi John Frederikseniä.

MuSa oli läpi pelin hallitseva osapuoli ja se pelasi loistavaa vieraspeliä. 33. minuutilla MP:llä kävi jo hieman tuuri, ettei 0-2 ollut taululla. Aalto laittoi loistavan keskityspallon, johon Rudi Dieter haki loistavan juoksun ja puskun, mutta valitettavasti pallo osui ylärimaan. Frederiksen pääsi vielä reboundiin päällään, mutta hänkin Dieterin tavoin puski ylärimaan. Dieter jouduttiin loukkaantumisen takia vaihtamaan pois kentältä ensimmäisen jakson lopulla. Tauolle lähdettiin 0-1 lukemissa.

MuSa siirtyi kahden maalin johtoon toisella puoliskolla 56. minuutilla. Tomi Mikkelsson pelasi pitkän pallon MP:n boksin sisälle Frederiksenille, joka otti pallon haltuun ja tulitti vasemmalla jalalla pallon ohi Jonne Urosen. MuSa pystyi jatkamaan paikkojen luontia, esimerkiksi 66. minuutilla MuSa sai vapaapotkun hyvältä tontilta noin 25. metristä, kun MP joutui rikkomaan Aallon hyvän haaston seurauksena. Aalto myös vapaapotkun antoi ja hyvän laukauksen vetikin, mutta tämän Uronen pystyi torjumaan.

79. minuutilla MP tuli vielä maalin päähän Firminon maalilla, joka kerkesi vain noin minuutin kentälle olemaan ennen osumistaan. Firmino puski hienosti Jiri Haikosen keskityksen tolpan kautta sisään ja lukemiksi 1-2.

MuSalla oli tonttinsa kuolettaa peli kolmannella maalilla, mutta MP ei myöskään loppukirissään onnistunut, joten pisteet matkaavat Poriin ja MuSan voittoputki kasvaa kolmeen peliin. Pisteputki on nyt viiden pelin mittainen.

- Kova taistelumatsi. Pelattiin pääasiassa järkevää vieraspelaamista ja yritettiin hyvin toteuttaa ennalta sovittuja taktisia juttuja. Lopussa MP sai vielä luotua hieman painetta meidän päähän ja saikin jonkin verran erikoistilanteita, jotka kuitenkin puolustettiin hyvällä asenteella. Tästä on hyvä jatkaa taas kohti torstain EIF-kamppailua, kommentoi kapteeni Jussi Välilä pelin jälkeen.

Päävalmentaja Ville Ulanen oli ylpeä jälleen kerran joukkueensa panoksesta ja suorituksesta.

- Pisteet maistuvat kyllä makealta! Pitkä matkakaan ei enää haittaa laisinkaan. Kaksi kovasti taistelevaa joukkuetta olivat vastakkain ja yleisö eli mukavasti koko pelin ajan mukana tapahtumissa.

- Saatiin parannettua toiselle puoliajalle omaa puolustuspeliä ja aika hyvin pidettiin MP pois maalipaikoilta. Me puolestaan oltiin niissä vaarallisia. Olen kyllä kovasti ylpeä omasta joukkueesta, taas uurastettiin kovalla työmoraalilla. Lisäksi eilen farmijoukkueen pelissä olleet pelasivat mahtavasti ja saatiin melkein koko porukalle peliaikaa. On kyllä hieno tehdä hommia näiden miesten kanssa. Kovan latauksen se vaatii aina jokaiseen peliin, jotta voidaan taistella pisteistä. Nyt palautellaan ja ollaan valmiita torstain kotipeliin, sanoi Ulanen ottelun päätyttyä.

MuSa kohtaa seuraavaksi kierroksen kärkiottelussa EIF:n torstaina 6.8. klo 18.30. Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä, joten panosta ei puutu.


Kommentit