Raportti: Vieraskiertue päättyi tappioon sarjakärkeä vastaan

John Frederiksen vastasi MuSan ainokaisesta Oulussa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

John Frederiksen vastasi MuSan ainokaisesta Oulussa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

MuSa taipui Oulussa lukemin 2-1

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa päätti eilen kolmen ottelun vieraskiertueen Oulussa, jonne joukkue lähti matkaan jo viiden aikaan aamulla. MuSa laittoi sarjakärjelle kampoihin, mutta Oulu piti pisteet itsellään lukemin 2-1. MuSan maalista vastasi John Frederiksen.

Porilaiset lähtivät otteluun tiivis puolustaminen mielessä ja ryhmitelmällä 5-4-1. Kotijoukkue ottikin siis pallonhallinnan itselleen, vaikka loppuen lopuksi se oli Oululle vain 52-48.

AC Oulu aloitti maalinteon 18. minuutilla. Rafinha laittoi pallon Jere Aallikolle, joka jatkoi pallon suoraan MuSan puolustuslinjan taakse. Pallossa ensimmäinen oli ex-MuSa Fareed Sadat, joka laittoi pallon tolpan kautta ohi Joonas Immosen. 23. minuutilla Sadat pääsi hienon syöttökuvion päätteeksi kokeilemaan jo ottelun toista maalia, mutta Immonen venyi tärkeään torjuntaan MuSan maalilla.

MuSa teki kuten päävalmentaja Ville Ulanen sanoi haastattelussa ennen peliä, MuSa vaihtoi tauolla ryhmitelmää ja toivat penkiltä Juuso Aallon sekä Frederiksenin kentälle. Sadat kuitenkin kuritti entistä seuraansa vielä toisen kerran toisen puoliskon alussa, noin 52. minuutilla. AC Oulu sahasi MuSan puolustuksen syötöillä läpi ja Sadat pääsi vasemmalta laidalta nousemaan yksin, leikkasi keskelle, eikä mies erehtynyt tästä, vaan laittoi pallon varmasti maaliin. Molemmissa maaleissa mies kunnioitti vanhaa seuraansa ja jätti tuulettamatta.

MuSan kiri sai tuulta purjeisiin 86. minuutilla, kun Joonas Lakkamäen aloittama hyökkäys päättyi maaliin. Mukana oli myös ripaus tuuria. Lakkamäki ajoi pallon kanssa keskelle, pelasi pallon laitaan Juho Heikkiselle, joka haki matalaa keskitystä boksin sisään. MuSan onneksi pallo kimposi korkeuksiin AC Oulun kapteenista Lassi Nurmosta ja tässä pallossa ensimmäisenä olivat MuSan Samu-Petteri Mäkelä ja Frederiksen. Loppuen lopuksi Frederiksen nimettiin maalintekijäksi, molemmat kuitenkin osuivat palloon.

Vieraiden kirivaihde ei lopulta aivan riittänyt. MuSa sai vielä lopussa pallon maaliin, mutta tilanteessa tapahtui MuSan toimesta rike.

- Harmittavan lähelle päästiin AC Oulun vieraana. Meidän pallollinen peli ja rohkeus, siinä onnistuttiin varmasti paremmin kuin moni olisi arvannut etukäteen. Hallinta 52-48 Oululle. Kuudentoista alueen sisään joukkueet pääsivät 14-12 Oulun eduksi. Valitsimme uuden lähestymistavan tähän peliin ja pelaajat onnistuivat melkein täydellisesti sitä noudattamaan. Harmillisista virheistä kaksi maalia Oululle, mutta ehkä nuo virheet erottavat pelaajia vielä aivan kärjestä. Kovalla harjoittelulla nekin on mahdollista saada kiinni, kommentoi Ulanen.

Vaikka kiri ei aivan riittänyt, voi joukkue olla tyytyväinen siihen, että se pystyi kiusaamaan sarjakärkeä haastavista lähtöasetelmista huolimatta.

- Ylpeä olen joukkueesta, joka venyy moneen muotoon ja pelaajat uskovat suunnitelmiin ja heittäytyvät täysillä mukaan. On hienoa nähdä monen pelaajan ottaneen kehitysaskelia viime kaudesta ja lunastaneensa statuksen Ykkösen tason pelaajana. Se ei kuitenkaan saa olla riittävää, vaan tavoitteiden pitää nousta ja nälän pitää näkyä jo ensi viikolla harjoituskentällä, Ulanen päättää.

Seuraavaksi MuSalla on huiliviikko edessä, kun lauantain ottelu VPS:ä vastaan siirtyy seuraavan viikon tiistaille.

Kooste | AC Oulu - MuSa | 10.10.2020


Kommentit