Raportti: Toisen puoliskon heikko hetki kostautui

MuSa ei onnistunut pisteitä hankkimaan Helsingistä
Verneri Salminen toi vieraat tasoihin ensimmäisellä jaksolla kauden ensimmäisellään. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Verneri Salminen toi vieraat tasoihin ensimmäisellä jaksolla kauden ensimmäisellään. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Gnistan otti putoamistaistelun suhteen tärkeän voiton kotikentällään

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa ja IF Gnistan kohtasivat sunnuntaina Oulunkylän Mustapekka Areenan iltavaloissa. Gnistan lopulta venyi kotikentällään 3-1-voittoon, kun vieraille osui 72. minuutilla kolmen minuutin heikko hetki, jolloin Gnistan viimeisteli kaksi maalia. Voitto oli Gnistanille kultaakin tärkeämpi, kun samaan aikaan AC Kajaani hävisi oman ottelunsa EIF:lle. Näin Gnistan kuroi eroa umpeen kolmellä pisteellä kolmeen pisteeseen.

Gnistan tuli kotikentälleen väkevästi ja ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin he pystyivät luomaan heti hyviä maalipaikkoja, joista kerran saivat pallon maaliin. Ilmari Hieta pääsi päätyrajasta keskittämään, Douglas Cae yritti ensin ja tämän kosketuksesta pallo pomppi kohti takatolppaa, johon ehti ensimmäisenä Saloum Faal, joka tuikkasi Gnistanin johtoon. Ilman Eetu Lindforsin torjuntoja lukemat olisivat voineet olla isommatkin.

Maalin jälkeen MuSa pääsi peliin kiinni ja hallinta siirtyi vieraille. Tasoitus nähtiin kuitenkin vasta 40. minuutilla, kun Juuso Aallon antaman sivuvapaapotkun pisti maalin edestä sisään Verneri Salminen.

Kauden ehkä hienoin osuma oli lähellä, kun juuri ennen taukoa Aalto pääsi yrittämään saksipotkua boksin sisältä, siinä myös onnistuen, mutta maalivahti Tomi Maanoja pystyi tämän yrityksen torjumaan.

Toinen puolisko oli pitkälti tasainen eikä vaarallisilla maalipaikoilla herkuteltu. MuSa pystyi ehkä palloa enemmän hallitsemaan. Ottelun ratkaisu nähtiin 72. minuutilla, kun MuSalle sattui heikko hetki, joka kostautui kahden maalin muodossa. Ensin Rony Huhtala laittoi kulman jälkitilanteessa pallon Lindforsin käsien kautta maaliin. Noin kolme minuuttia tästä ja Lucas Morais pääsi boksin sisältä laittamaan tarkasti pallon vasempaan alakulmaan. Tästä vieraat eivät enää nousseet ja Gnistan piti kolme pistettä itsellään.

Päävalmentaja Ville Ulasen kommentit ottelun jälkeen:

- Outo ottelu oli kyllä siinä mielessä, että vaikka pelin ote oli Gnistanilla, niin päästiin silti tasoihin. Sen jälkeen peli oli meidän hallussa aina Gnistanin toiseen maaliin asti. Toisella puoliskolla oltiin teknisesti sillä tasolla, joka olisi pitänyt olla jo alussa.

- Tiedostettiin, että alusta vaatii teknistä onnistumista ja uskon, että olisimme olleet lähellä voittoa sen toteutuessa. Tällä kertaa sille tasolle emme päässeet. Uskaliaasti pelaajat halusivat palloa ja olivat aloitteellisia, tällä kertaa kuitenkin vastustaja riisti niitä meiltä liian paljon pois. Pelin taso ei missään vaiheessa kuitenkaan noussut korkealle kummaltakaan joukkueelta ja Ykkösen tasolle tämä oli pettymys. Yksinkertaisesti virheiden määrä oli iso molemmilla tänään.

- Hieno laji, hommat onneksi jatkuu taas ensi viikolla ja päästään kotona Mikkelin kimppuun. Viikko keskitytään taas omiin asioihin ja niihin mitä meidän tulee parantaa, kommentoi Ulanen.

MuSa kohtaa seuraavaksi tulevana lauantaina Mikkelin Palloilijat Stadionilla klo 17.00. Ottelu on Porin Päivän peli ja kaikki liput tähän ovat 5€!

Kooste | IF Gnistan - MuSa | 20.9.2020


Kommentit