Raportti: Stadionilla päädyttiin pistejakoon

Yutaka Abe joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. (Kuva: Kari sAHA / UrheiluSuomi.com)

Yutaka Abe joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. (Kuva: Kari sAHA / UrheiluSuomi.com)

Piste jäi Poriin - Juuso Aalto vastasi MuSan ainokaisesta

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa ja MP kohtasivat lauantaina Stadionilla Porin Päivän merkeissä. Ottelu päättyi lopulta pistejakoon lukemin 1-1 ja molemmat maalit nähtiin toisella puoliskolla. MuSan maalista vastasi Juuso Aalto. Ottelu oli kaksijakoinen - ensimmäistä jaksoa hallitsi MuSa ja toista puoliaikaa MP. Sikäli siis tasapeli oli oikeutettu tulos, vaikka MuSa pystyi luomaan kosolti vaarallisia maalipaikkoja ensimmäisellä puoliskolla.

MuSa aloitti ottelun erinomaisesti vyöryen heti vaarallisesti MP:n päätyyn. Se saikin paineellaan luotua heti useamman kulmapotkun ottelun alkuun ja sai myös niistä muutaman hyvän tilanteen luotua.

Seitsemännellä minuutilla käytiin jo todella lähellä maalia, kun pallo kävi jo maaliviivallakin, jonka kuitenkin MP:n maalivahti Jonne Uronen pelasti. Tilanne lähti vapaapotkusta boksin ulkopuolelta. Vapaapotkun jälkitilanteesta Yutaka Abe laittoi suoraan Aallon syötöstä pallon John Frederiksenille MP-maalin takatolpalle, johon Frederiksen pääsi ensimmäisenä puskemaan, mutta Uronen onnistui maaliviivalta tilanteen pelastamaan. Frederiksen ja muutama muu MuSa-pelaaja protestoivat avustavalle tuomarille, että pallo kävi yli maaliviivan.

Seuraava MuSan vaarallinen maalipaikka syntyi 22. minuutilla. Rudi Dieter ja Aalto pelasivat tässä tilanteessa hienosti yhteen. Dieter syötti pallon ensin Aallolle, teki juoksun tyhjään tilaan boksiin, Aalto laittoi pallon siihen ja Rudi pääsi kokeilemaan maalintekoa pilkun kohdilta, mutta Uronen sai torjuttua yrityksen jalallaan.

MuSa avasi ottelun maalihanat, kun toista jaksoa oli pelattu 52. minuuttia. Joni Lämsä laittoi upean pystypallon laitaan Dieterille, joka hieman ennen päätyrajaa pelasi pallon toiseen aaltoon ja taka-alalle Aallolle, joka pamautti yhdellä kosketuksella pallon ohi Urosen. Maali oli Aallon kauden kymmenes osuma ja tällä mies nousi takaisin maalipörssin kärkeen yhdessä FF Jaron Anthony Olusanyan kanssa.

MP kuittasi tämän kuitenkin kymmenen minuutin päästä, kun Iiro Äijö laittoi vapaapotkusta upean laukauksen oikeaan yläkulmaan ohi Joonas Immosen. Loistavan pelin pelannut Immonen ei voinut tälle laukaukselle mitään.

MP sai pelin juonesta kiinni tauon jälkeen ja oli parempi toisella puoliskolla. MuSa kuitenkin puolusti huolellisesti toisella jaksollla, eikä MP pystynyt montaa vaarallista maalipaikkaa luomaan, vaikka ote olikin heillä. Näin pisteet menivät Stadionilla jakoon.

Joonas Lakkamäki palasi MP-pelissä takaisin kokoonpanoon ja 18-vuotias puolustaja pelasi lähes kahden kuukauden tauon jälkeen varsin mallikkaasti pelaten täydet minuutit. Abe loukkaantui toisella jaksolla ja mies jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Vammasta saadaan varmasti lisätietoa ensi viikolla.

Päävalmentaja Ville Ulasen kommentit

- Vähän kaksijakoiset fiilikset. Ekalla puoliajalla oltiin niskan päällä ja MP oli sitten puolestaan toisella puoliskolla. Me saatiin luotua paljon paikkoja ja meidän olisi pitänyt kyllä johtaa. Saimme niin monta tilaisuutta - kulmapotkuja ja erikoistilanteita. Viivallakin oltiin pari kertaa, mutta MP:n maalivahti pelasti ne tilanteet.

- Ensimmäinen maali oli hieno ja suunniteltu hyökkäys. Suunniteltu vastahyökkäys, johon halusimme tietyt liikkeet siihen - hienosti Dieter haastoi päätyrajalla, hieno liike Jubulta ja hieno maali. MP:ltä myöskin hieno vaparimaali.

- Puoliajallakin käytiin läpi mikä on se MP:n juttu ja se heidän juttu oli hyvin tiedosssa, mutta ei siltikään onnistuttu siinä. Meidän olisi pitänyt vielä kovemmin paineistaa avausvaiheessa heitä, eikä antaa heidän niin rauhassa avata. Me pystytään tästä vielä parantamaan, siinä missä Mikkeli omasta mielestä pystyi kauden parhaimpaan suoritukseen ja tulos tämä, niin hyvällä tiellä ollaan.

MuSan pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi klo 18.30.

Kooste | MuSa - MP | 26.9.2020


Kommentit