Raportti: MuSa ei pysynyt KTP:n perässä

KTP oli tyly vieras ja otti pisteet mukaansa 0-6-voitolla. Sateesta huolimatta yleisöä oli saapunut kivasti paikalle nauttimaan ysäritunnelmasta - 782
Mauro Severinolle MuSa-debyytti. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Mauro Severinolle MuSa-debyytti. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

KTP oli tyly vieras ja haki pisteet Porista lukemin 0-6

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa kohtasi lauantaina ysäriteemapelissä KTP:n, joka oli samalla kierroksen kärkikamppailu. KTP oli tyly vieras ja otti pisteet mukaansa 0-6-voitolla. Sateesta huolimatta yleisöä oli saapunut kivasti paikalle nauttimaan ysäritunnelmasta - Stadionilla oli 782 silmäparia.

MuSa aloitti hyvin ja itse asiassa pystyi hallitsemaan peliä ja palloa aina sinne KTP:n ensimmäiseen maaliin saakka. Paikoillekin isännät pääsivät - esimerkiksi John Frederiksen pelasi ensimmäisellä puoliskolla hienosti Juuso Aallon yksin läpi, johon Jubu haki myös hyvän juoksun. Kuitenkin juuri Jubun laukoessa KTP:n puolustaja liukui hienosti takaa ja näin pelasti tilanteen.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 28. minuutilla, kun KTP:n maalipörssin kärkinimi Antti Mäkijärvi pääsi tinttaamaan maalin edestä Matias Paavolan syöstöstä pallon maaliin. Zakaria Beglarishvili pelasi ensin hienolla pystysyötöllä pallon ensin Paavolalle, joka pääsi irtautumaan Antti-Pekka Pihlaisesta.

MuSan esitys tähän asti oli ihan mallikas, mutta KTP sai pelistä enemmän kiinni maalin jälkeen ja antoi ensimmäisen puoliskon viimeisellä minuutilla kylmää vettä niskaan kotijoukkueella pukukoppimaalillaan. Miguel Ángel Junco Martínez pääsi ensin Joonas Immosen kanssa vastakkain, mutta Immonen venyi hienoon torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kuitenkin KTP pääsi kulmalle, josta pallo leijaili taka-alalla olleelle David Ramadingayelle, joka laukoi pallon maaliin MuSan pelaajan kautta.

Jalkapallo on pienten marginaalien laji välillä. Toisen puoliskon alussa MuSalla oli A-luokan paikka kaventaa lukemat ja tulla maaliin päähän, kun boksin sisällä Aalto löysi hyvällä syötöllä vapaana olleen Juho Heikkisen, mutta Anton Lepola venyi tärkeään torjuntaan KTP:n maalilla. Olisiko pelin kulku muuttunut, mikäli pallo olisi verkon perukoille mennyt? Mene ja tiedä.

Peli ratkesi lopullisesti tunnin kohdalla, kun KTP latoi kolme maalia kuuteen minuuttiin ja ottelun kuudes osuma syntyi vielä viimeisellä minuutilla. Ensin Michael Ogungbaro puski upeasti pallon maaliin, minuutti tästä ja oli Paavolan vuoro laittaa pallo maaliin maaliviivalta ja Junco Martínez vastasi vielä kahdesta viimeisestä osumasta.

MuSan päävalmentaja Ville Ulanen antoi pelin jälkeen kunnian KTP:lle, joka toteutti pelisuunnitelmansa lähes täydellisesti.

- Tiedettiin, miten KTP tulee pelaamaan ja he myös pelasivat, kuten me ajateltiin, mutta ei tänään pystytty vastaamaan siihen. Simple as that. Oli meilläkin mahdollisuus tulla mukaan peliin toisen puoliskon alussa, mutta Lepola otti sen ison torjunnan. Nämä ovat niitä pieniä asioita, joista pelit voivat kääntyä puoleen ja toiseen. Heidän pari maalia tuli taas tietyillä kriittisillä hetkillä, jotka varmasti vaikuttivat meidän pelaajien mielialaan. Tätä se jalkapallo välillä on.

- Tämä on meille sinänsä uusi haaste, että miten me pystytään reagoimaan tähän ja palaamaan taas omalle tasolle. Ei tässä mitään sen kummallisempaa kuitenkaan, back to basics niin sanotusti ja ollaan kuitenkin pelattu hyvää futista. Nyt meidän vaan täytyy hieman kerrata asioita, niin kyllä me tästä vielä hyvä loppukausi saadaan aikaiseksi, Ulanen kommentoi.

Ulaselta kysyttiin myös pelin jälkeen joukkueen puolustuspelaamisesta - viimeiseen viiteen peliin on mennyt 2-6 maalia omiin per peli.

- Liian paljon on meidän kolmen alakerta joutunut pelaamaan mies miestä vastaan tiettyjä tilanteita, niin meidän pitää parantaa sitä puolustukseen tuen antamista. Tiivimpää puolustamista tietyissä kentän osa-alueissa ja samalla meidän pitää parantaa prässipelaamista hiukan, joka myös auttaa sitä meidän puolustuspelaamista, Ulanen vastasi.

Seuraavaksi MuSa pelaa jo tulevana keskiviikkona, kun se kohtaa SJK Akatemian Stadionilla klo 18.30. Ottelu on opiskelijapeli ja koko ottelun ajan opiskelijaystävälliset hinnat pubissa. Haalareilla tai opiskelijakortilla ilmainen sisäänpääsy.

Kooste | MuSa - KTP | 12.9.2020


Kommentit