Raportti: Kotiavaus päättyi tappioon

Joonas Lakkamäki oli mies paikallaan puolustuksessa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Joonas Lakkamäki oli mies paikallaan puolustuksessa. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Ottelu oli 67 katsojan verran vajaa loppuunmyydystä

Otteluraportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa avasi Ykkösen kautensa 0-2-tappiolla AC Kajaania vastaan.

Lähtökohdat peliin eivät olleet helpot kun joukkueesta puuttui Jussi Välilän, Antti-Pekka Pihlaisen, John Frederiksen, Yutaka Aben, Samu-Petteri Mäkelän kaltaisia pelaajia. Uusi sopimuspelaaja Fareed Sadat teki debyyttinsä Salama-paidassa.

Ensimmäisellä puoliskolla kummallakin joukkueella oli paikkansa maalintekoon, siinä kuitenkaan onnistumatta. MuSan paras maalipaikka tapahtui jo kahdeksannella minuutilla vapaapotkusta. Juuso Aalto antoi ja Joonas Lakkamäki pääsi pistämään jalkansa väliin, mutta AC Kajaanin maalivahti Deni Kaksa otti tärkeän reaktiotorjunnan.

Ottelun avausmaali syntyi heti toisen jakson alussa. 48. minuutilla Kajaani toimitti pallon boksin sisään, johon Juuso Rantala sai huonon osuman ja pallo kimposi Chiharu Katolle, joka tinttasi pallon ohi Tomi Mikkelssonin.

Toinen jakso oli isänniltä selkeästi heikompi ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Yksi hyvännäköinen vastahyökkäys kuitenkin, jossa Joni Lämsä laidalla tarjoili boksin sisään Sadatille, mutta mies ampui yli maalista. Juuso Aalto oli tässä hyökkäyksessä hyvin jättäytynyt vapaaksi Sadatin taakse, mutta Sadat ei harmittavasti tätä huomannut.

Kolaus loppukirille kolahti 83. minuutilla. Lakkamäki puski boksiin tulleen keskityspallon pois maalilta, mutta valitettavasti suoraan AC Kajaanin Emmanuel Appiahille, joka pisti volleyllä pallon maaliin.

- Kajaanin tekninen tekeminen oli mun mielestä parempaa tänään kuin meidän. Me menetettiin liian paljon palloja niin, että meillä oli ensimmäinen kosketus palloon huono, jolloin Kajaani pääsi aina seuraavassa väliin. Kajaani puolestaan sai pidettyä palloa ja meillä meni turhan paljon energiaa siihen.

- Ensimmäisellä puoliajalla muutama maalipaikka, mistä olisi ollut totta kai kiva, jos oltaisiin tehty niistä, toki sen jälkeen Kajaanillakin oli muutama maalipaikka. Mutta ei auta kuitenkaan jossitella, kommentoi päävalmentaja Ville Ulanen peliä ottelun jälkeen.

- Koitettiin vaihdoilla sitten tuoda lisää energiaa, mutta mielestäni tekninen suorittaminen oli se pointti tänään. Tarkka peli, jossa suorittamisen merkitys korostuu, niin siihen se myös ratkesi, Ulanen jatkaa ja kertoo mihin peli ratkesi.

Ulanen kommentoi myös lyhkäisesti Sadatia ja hänen debyyttiään MuSan paidassa.

- Sadat on hyvä pelaaja ja pelannut myös Veikkausliigaa. PlayOff-televisiosarjassa pääsi myös aika pitkälle. Sadatin esitystä arvioitaessa, palataan taas siihen tekniseen suorittamiseen. Mikäli teknisessä suorittamisessa oltaisiin oltu parempia ja pystytty haastamaan Kajaanin linjaa paremmin, niin olisi myös Sadatin esitys parantunut.

Ilahduttavaa oli, että ottelua oli kokoontunut seuraamaan epäselvästä säästä huolimatta komeat 933 silmäparia, eli 67 vajaa loppuunmyyty kokonaiskapasiteetista.

Seuraavaksi MuSa lähtee kolmen ottelun vierasreissulle. Ensimmäinen etappi on viikon päästä lauantaina 11.7. Kotkassa KTP:n vieraana. Siitä matka jatkuu kohti Vaasaa ja VPS kohdataan keskiviikkona 15.7. Vierasrundin päättää Seinäjoki ja Ykköseen noussut SJK Akatemia OmaSp Stadionilla lauantaina 18.7.

Seuraava kotipeli on lauantaina 25.7. IF Gnistania vastaan. Tuolloin myös John Frederiksen ja Yutaka Abe pääsevät irti.

Kooste | MuSa - AC Kajaani | 4.7.2020

Yleisöä kotiavauksessa oli 933! (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Yleisöä kotiavauksessa oli 933! (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)


Kommentit