Raportti: EIF kaatui Stadionilla yli tuhannen ihmisen edessä

Hymy oli herkässä EIF-ottelun jälkeen. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Hymy oli herkässä EIF-ottelun jälkeen. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Juuso Aalto vastasi voittomaalista ottelun loppupuolella

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa kohtasi torstaina EIF:n Porissa kierroksen kärkikamppailussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen porilaiset pitivät pisteet kotonaan lukemin 1-0 kauden ennätysyleisön edessä, 1198! Ottelu oli tasainen, mutta MuSa oli kuitenkin piirun verran parempi ja näin se ansaitsi kolme pistettä. Juuso Aalto vastasi ottelun ainokaisesta, ja se tuli pilkulta.

EIF tuli selvästi terävämmin ottelun alkuun ja oli parempi joukkue. MuSa kuitenkin alun vaikeuksien jälkeen pääsi peliin kiinni ja EIF puolestaan joutui tyytymään puolustamaan. Peli oli viihdyttävää ja kovaa kamppailua tärkeistä pisteistä. Välillä tämä johti vaarallisiin vastahyökkäyksiin puolin ja toisin, mutta ensimmäisellä puoliskolla ei maaleja nähty. MuSan paras paikka siunaantui John Frederiksenille vähän varkain, kun EIF:n puolustus sekoili, mutta EIF:n maalivahti pelasti tilanteen komealla torjunnalla.

MuSa aloitti toisen puoliskon napakasti ja ensimmäinen vaarallinen paikka syntyi 49. minuutilla, kun vastahyökkäyksestä ensin Frederiksen kokeilee sijoittaa vasempaan alakulmaan, tähän kuitenkin EIF:n maalivahti Yann-Alexandre Fillion venytti tähän kätensä. Reboundiin Yutaka Abe pääsi ensimmäisenä, mutta Fillion venyi toiseen torjuntaan. Jos Fillion otti hienon torjunnan ekalla jaksolla, Tomi Mikkelssonin venytys 68. minuutilla oli ainakin yhtä hyvä, kun EIF-hyökkäääjä kokeili boksin sisältä tulittaa yläkulmaan.

78. minuutilla Abe pelasi hienon syötön Frederiksenille boksiin. Frederiksenin zippaus yli Fillionin otti kimmokkeen kädestä ja siitä ylärimaan. Tästä kulmapotkusta seurasi kuitenkin ottelun ratkaisu. EIF pelasi kulmasta tulletta palloa kädellä ja pallo vietiin pilkulle. Aalto pallon taakse ja 1-0 oli taululla varmalla viimeistelyllä. Näihin lukemiin myös jäätiin.

Apuvalmentaja Juha Luoma oli vastuuvalmentajan roolissa päävalmentaja Ville Ulasen oltua pois. Mieheltä kysyttiin fiiliksiä päävalmentajadebyytistä.

-Ihan hyvältä tuntui. Hieman normaalia enemmän tietysti jännitti se täytyy sanoa, mutta tämä oli koko joukkueelta hieno näyttö. Arvostan EIF:ä tosi korkealle tässä sarjassa, joten tosi hieno voitto meiltä.

- Tasaista vääntöä pitkälti, EIF on tämän sarjan TOP-3 joukkueita, niin tämä antaa meille kyllä ison boostiin jatkoon. Tiedettiin, että tästä tulee vaikea peli ja ei oltu ihan parhaimmillaan, mutta onneksi saatiin sitten erikoistilanteesta pilkku ja pallo maaliin. EIF:llä oli tosi monta hyvää paikkaa, joista olisivat voineet tehdä maalin. Tosi onnellinen ja ylpeä meidän jätkistä, laittoivat kaiken likoon, Luoma päätti.

MuSan pelit jatkuvat jo maanantaina, kun MYPA saapuu Stadionille vieraaksi klo 18.30. Ottelu on Sami Rantala-legendaottelu, jossa kunnioitetaan seuralegendan uraa. Varmista paikkasi - osta liput!

Kooste | MuSa - EIF | 6.8.2020


Kommentit