Raportti: Aalto iski kovaa KSOY Stadionilla

Juuso Aalto iski Myllykoskella hattutempun. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

MuSa haki hienon 5-1-voiton Myllykoskelta sunnuntaina

Raportin tarjoaa KLIK Asuntovuokraus

MuSa palasi eilen takaisin voittokantaan Myllykoskella, kun se haki upean 5-1-voiton. Voiton arkkitehtinä hääri Juuso Aalto, joka hattutempullaan kaatoi myllykoskelaiset. Kahdesta muusta maalista vastasivat John Frederiksen ja Juuso Rantala.

MuSa iski ottelun ensimmäisen maalin rangaistuspotkusta. Aalto laittoi ensiksi upeasti pallon MYPA:n puolustajan puikoista, ja tämä joutui loppuen lopuksi tarraamaan Aallosta kädellä kiinni kaataen tämän ja tästä tuomittiin vieraille pilkku. Aaltohan ei tästä epäonnistunut, vaan iski pallon juuri toiseen alakulmaan kuin mihin MYPA:n maalivahti Otto Huuhtanen aavisti.

MYPA kuitenkin tuli rinnalle 22. minuutilla Kevin Larssonin maalilla, joka vastasi myös MYPA:n ainokaisesta Porissa pelatussa ottelussa elokuun alussa. Kulman jälkitilanteesta Larsson pääsi tykittämään vastapalloon, eikä MuSan pelaajat ehtineet tätä blokata. Mahdoton tilanne myös Joonas Immoselle MuSan maalilla, vaikka hyvin Immonen oli tilanteessa mukana.

Vieraat eivät kuitenkaan pitkään pitäneet tilannetta tasoissa, vaan siirtyivät lopulta 27. minuutilla uudestaan johtoon. Kulman jälkitilanteesta ensin Juho Heikkinen kokeili onneaan, mutta laukoi päin MYPA:n pelaajaa. Tästä pallo kimposi Rantalle, joka otti pallon haltuun, tyhjän tilan pois ja laukoi matalan laukauksen kohti vasempaa alakulmaa, joka kuitenkin otti kimmokkeen MYPA:n puolustajasta ja meni tämän kautta maaliin saakka. Huuhtanen MYPA:n maalilla olisi todennäköisesti vedon torjunut ilman kimmoketta.

Ensimmäisen puoliskon lopussa MuSa lisäsi vielä johtoaan kahteen maaliin. Rantala pelasi hienon pallon laitaan Heikkiselle, joka ajoi boksiin ja upean yksilösuorituksen jälkeen syötti boksin keskelle John Frederiksenille, joka "puttasi" jalallaan pallon maaliin. Ensimmäisen puoliajan lisäminuuteilla Immonen venyi vielä hyvään torjuntaan MYPA:n vapaapotkusta, jonka se sai läheltä boksia.

MuSan peli oli ensimmäisellä puoliajalla jo hyvää, mutta toiselle puoliskolle otettiin vielä pari napsua lisää, eikä porilaiset näin jättäneet MYPA:n kirille mitään mahdollisuuksia. Toki muutamaan hienoon torjuntaan Immonenkin joutui venymään toisella jaksolla, mutta peli oli pitkälti alusta loppuun MuSan hallinnassa, eikä oikeastaan hätää ollut missään vaiheessa - MYPA:lle syntyi muutamia satunnaisia tilanteita.

Pelin lopussa Aalto vielä kahdella maalillaan varmisti itselleen hattutempun ja MuSalle tärkeät kolme pistettä ja murskavoitto. 1-4-maalissa Mauro Severino heitti pikkukikan, jolla pääsi puolustajasta ohi, otti vapaan tilan pois, pelasi pallon Samu-Petteri Mäkelälle, joka jatkoi pallon Aallolle. Aalto leikkasi vielä pallon kanssa keskelle boksin sisällä, haki vapaapaikan ja laukoi pallon puolustajien jalkojen välistä pallon ohi Huuhtasen. Viimeisessä maalissa Severinolta myös hieno esityö ja Jubulta upea viimeistely yläriman kautta. Kolmella maalillaan Aalto kasvatti maalimääränsä 14. osumaan ja vankisti asemiaan maalipörssin kärjessä.

Päävalmentaja Ville Ulanen oli luonnollisesti tyytyväinen esitykseen.

- Makea voitto ja pystyttiin pelin sisällä suoraviivaistamaan otetta, joka tuotti lisää maaleja. Pelaajat olivat valmistautuneet hyvin ja pitkä matkakin saatiin selätettyä loistavasti. Alkuun ei oikein saatu pallolla edettyä omista, mutta silloin kun päästiin, oli se aina vaarallinen.

- Halusimme puoliajalla nopeuttaa etenemistä, eikä MYPA:lla sitten enää juurikaan ollut paikkoja. Pelaajille iso kiitos latauksesta ja asenteesta sarjajumboa kohtaan. Nyt palautellaan ja aletaan valmistautua sarjakärkeä vastaan, Ulanen sanoi ottelun jälkeen.

Voitolla MuSa nousee viidenneksi EIF:n pelatessa tasan IF Gnistanin kanssa. VPS voitti myös oman ottelunsa pitäen nyt neljännettä sijaa pisteen erolla MuSaan. Taistelu neljännestä sijasta tulee olemaan tiukka loppukauden kauden ajan. Myös MP ja KPV ovat iskuetäisyyden päässä VPS:n, MuSan ja EIF:n takana.

MuSa päättää kolmen pelin vieraskiertueen lauantaina Oulussa, jossa se kohtaa sarjakärki AC Oulun klo 14.00 Raatin stadionilla.

Kooste | MYPA - MuSa | 4.10.2020


Kommentit