MYPA-raportti: Suomen Cupin avausvoitto taskussa

Joni Lämsä vastasi ottelun voittomaalista. (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Joni Lämsä vastasi ottelun voittomaalista. (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Kotkasta kolme pistettä Poriin tuomisena

MuSa ja MYPA kohtasivat sunnuntaina poikkeuksellisesti Kotkassa Arto Tolsa Areenalla Suomen Cupin toisella kierroksella. MuSa haki kuin hakikin täyden pistepotin Kotkasta lukemin 1-2 (0-1) ja avasi näin voittosarakkeen Cupissa. Ottelu oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

MuSa lähti otteluun hieman siipirikkoisena, kun muutama pelaaja oli loukkaantumisen ja sairastumisen takia pois kokoonpanosta. Porilaiset aloittivat ottelun hyvin ja olikin ensimmäisellä puoliskolla hieman parempi joukkue.

MYPA:n ensimmäinen paikka siunaantui 10. minuutilla, kun aivan boksin ulkopuolelta tuomittiin isännille vapaapotku. Vapaapotku oli myös hyvä ja sillä haettiin oikeaa yläkulmaa, mutta Olli Hakanpää nappasi laukauksen kiinni. Hieman tämän jälkeen sitten helähti ensimmäisen kerran. 12. minuutilla kulman jälkitilanteesta Juuso Aalto nappasi pallon ja laukoi tarkasti alakulmaan ja vieraat johtoon.

MYPA tuli toiselle jaksolle hyvin ja MuSa joutui puolustamaan. MYPA:n hallinta tuotti tulosta 56. minuutilla, kun Ahmed Said Ahmed jatkoi hienosti päällään keskityspallon maalin perukoille. Maalin jälkeen vieraat alkoivat taas saamaan hyökkäyspelistä ja pallon hallinasta enemmän kiinni. 82. minuutilla Juho Montola kaadettiin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Joni Lämsä asettui pallon taakse ja Lämy laittoi pallon oikeaan alakulmaan. MYPA:n maalivahti Tomas Turunen aavisti oikein, mutta laukaus oli niin tarkka, ettei Turunen siihen kyennyt saamaan kättänsä väliin. Näihin lukemiin myös jäätiin Arto Tolsa Areenalla ja tärkeät kolme pistettä matkasivat Poriin.

"Ensimmäinen puoliaika oli ihan tasapainoinen meiltä. Etäisyydet kentällä toimivat molempiin suuntiin ja saatiin pidettyä palloa sekä riistämisessä olimme tarpeeksi lähellä." - kommentoi Ville Ulanen pelin jälkeen.

"Toisella puoliajalla MYPA oli vahvempi ensimmäiset puolituntia ja ne asiat, jotka ensimmäisellä jaksolla toimivat, alkoivat vähän rakoilla. Loppupeli oli aika tasaista. Viime pelistä saatiin parannettua, tosin jäi myös paljon asioita, joita koitetaan saada toimimaan harjoittelemalla. Näihin katseet ja kohti seuraavaa peliä." - kiteyttää Ulle loppupelin.

Cupin jatkopaikan suhteen voitto oli iso. KTP ja MP ovat voittaneet molemmat pelinsä, MuSan tavoin IF Gnistan on kolmessa pisteessä ja MYPA ja EIF eivät vielä ole pistetiliään avanneet.

Ensi viikon perjantaina vastaan asettuu vielä tappioitta oleva MP klo 19 Karhuhallissa.


Kommentit