MYPA-raportti - Revanssi haettu!

Paluu voittokantaan - neljä maalia ensimmäisellä puoliskolla

MuSa palasi lauantaina takaisin voittojen tielle viime lauantaisen FC Haka-tappion jälkeen, kun se nappasi revanssin MYPA:sta lukemin 4-0. Taiki Kagayama vastasi kahdesta maalista ja Antti-Pekka Pihlainen sekä Samuli Virtanen tekivät maalit mieheen. Tomi Mikkelsson maalilla pelasi nollapelin.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat saivat luotua paikkoja. Suurin ero joukkueiden välillä tuli erikoistilanteiden kautta, MuSan tehdessä kolme maalia neljästä niistä. Ensimmäinen maali tuli 11. minuutilla, kun Samuli Virtanen sai jalkansa väliin Kagayaman keskitykseen ja pallo meni ohi Tomas Turusen. Alkuun näytti siltä, että pallo olisi suoraan mennyt Kagayaman potkusta maaliin, mutta puoliajalla maali vaihdettiin Sampan nimiin.

Myös MYPA pääsi paikoille, mutta myllykoskelaisten harmiksi nollan pelannut Tomi Mikkelsson oli pallojen tiellä. 17. minuutilla mies aavisti hyvin, minne MYPA:n pelaaja vapaapotkun laukoo. Toinen iso torjunta nähtiin 31. minuutilla.

Ottelun toinen maali oli upeaa katsottavaa. 33. minuutilla MuSa sai vapaapotkun boksin kaarelta ja pallon taakse mennyt Kagayama pamautti pallon komeasti muurin ohi oikeaan yläkulmaan, johon Turusella ei ollut mitään saumoja.

Virtasen ja Kagayaman osumat:

Viisi minuuttia edellisestä ja pallo oli taas MYPA-maalissa. Yokochi Takanori keskitti vapaapotkusta MuSan vaihtoaition edestä, pallo jäi pyörimään boksiin ja Antti-Pekka Pihlainen kerkesi siihen ensimmäisenä ja laukoi pallon maaliin. Osuma oli A-P:lle kauden toinen, molemmat tämän kauden osumista ovat tulleet juuri myllykoskelaisia vastaan.

Isännät osuivat vielä neljännen kerran ennen taukoa. Virtanen heitti hienon ja tarkan keskityksen Kagayamalle, joka puski pallon alakulmaan. Kahden maalin myötä Taikilla on nyt kuusi osumaa kasassa ja se vie miehen Ykkösen maalipörssin jaetulle neljännelle sijalle.

Ehkä kuten arvata saattaa pelin intensiteettitaso laski toisella jaksolla. MYPA yritti kavennusta, mutta isännillä oli peli hyvin hallussa. Molemmat saivat luotua muutamia paikkoja.

Debyytin tehnyt Takanori pelasi hyvän ottelun ollen vaarallinen pallon kanssa ja hyvä suojaamaan sitä. Takalle siunaantui myös yksi erittäin hyvä maalipaikka, kun Kagayama pelasi miehen yksin läpi, mutta miehen viimeistely ontui.

Valmentaja Ville Ulanen mukaan kaikki joukkueet tiedostavat MuSan erikoistilanteiden pelaamisen vaarallisuuden:

"Kaikki vastustajatkin sen tietävät, että me ollaan vaarallisia erikoistilanteissa. Ne ovat aina sellainen oma pelinsä pelin sisällä, jossa pitää pystyä voittamaan kaksinkamppailu."

Ulle kehui myös Takanorin ensimmäisen pelin otteita ja oli tyytyväinen, että joukkue kuunteli ohjeita 4-0-johtoasemassakin:

"Takan pallon suojaamisen avulla saadaan uusi ulottuvuus hyökkäämiseen. Välillä meiltä on se ominaisuus puuttunut, kun on täytynyt pystyä pitämään palloa."

"En ollut tyytyväinen puolustamiseemme ensimmäisellä jaksolla, mutta oli hienoa, että pelaajat kuuntelivat ohjeita johtoasemassakin ja se parani toisella jaksolla."

Ykkösen puolivälin krouvi on nyt ylitetty ja 13 peliä vielä edessä. MuSa on upeasti sarjassa jaetulla kolmannella sijalla FF Jaron kanssa.


Kommentit