MYPA-raportti: "Pienestä oli kiinni"

MYPA nousi vielä lopussa voittoon alivoimaisena - Rony Huhtalalle hattutemppu

MuSa matkusti lauantaina Myllykoskelle MYPA:n vieraaksi. Mukaan tuomisina ei kuitenkaan ironnut yhtäkään pistettä, kun myllykoskelaiset nousivat vielä rinnalle ja juuri ennen täyttä aikaa teki voittomaalin alivoimaisena. Voitto oli MYPA:lle kriittisen tärkeä, nyt putoamistaistelu on täysin auki. MuSan kohdalla KTP nousi voitollaan pisteellä ohi, FF Jaroon ero säilyi kahdessa pisteessä pietarsaarelaisten hävitessään oman kamppailun. Näiden kolmen joukkueen välillä tulee olemaan hieno kamppailu kolmannesta sijasta.

MuSa sai otteluun ihan hyvän alun, vaikka MYPA palloa hallitsikin. 8. minuutilla vieraille annettiin vapaapotku hyvältä paikalta, Juho Montola toimitti pallon boksin sisään, josta häseltämisen seurauksena pallo Samuli Virtaselle, joka täräytti pallon maaliin. Osuma oli Sampalle kauden kolmas.

MYPA sai erityisesti MuSan maalin jälkeen hallittua ja luotua enemmän paikkoja. Muun muassa 28. minuutilla Tomi Mikkelsson venyi huippuvenytykseen Maksim Gussevin antamaan vapaapotkuun. Tulosta paine tuotti ensimmäisen puoliskon lopulla, kun hattutempun tehnyt Rony Huhtala tinttasi päivän ensimmäisensä hienolla laukauksella maaliin.

Toisella puoliskolla MuSa sai pelistä paremmin kiinni ja otti pallonhallintaa enemmän itselleen. 57. minuutilla Takanori Yokochi kaadettiin boksin sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. Tomas Turunen kuitenkin sai Takan laukaukseen jalkansa väliin ja tilanteesta tuli kulma. Tästä kulman jälkitilanteesta kuitenkin pallo löysi tiensä maaliin, kun Takan matalan keskityksen MYPA-puolustaja ohjasi omaan maaliin.

MYPA ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kampesi toisen kerran rinnalle 77. minuutilla Huhtalan toisella osumalla. 86. minuutilla MuSa pääsi vielä pelaamaan ylivoimaisena, kun Rico Finnäs lensi ulos toisella kortillaan. Vieraat saivat kuitenkin shokkihoitoa 89. minuutilla, kun Huhtalan komea laukaus löysi boksin ulkopuolelta oikeaan alanurkkaan ja hattutemppu oli valmis.

Tasoitus oli todella lähellä lisäajalla, kun Antti-Pekka Pihlainen pääsi tulittamaan juuri boksin ulkopuolelta, mutta vieraiden epäonneksi laukaus kolisi tolppaan ja pelasti näin MYPA:n. Tasainen peli kokonaisuudessaan, pisteet kuitenkin MYPA:lle.

Valmentaja Ville Ulanen - "Tasainen matsi, jossa molemmilla oli tarpeeksi paikkoja voittamiseen"

"Pienestä oli kiinni. MYPA:lla lopussa tolpan kautta sisään ja meillä puolestan sen jälkeen tolpasta ulos. Tasainen matsi, jossa molemmilla oli tarpeeksi paikkoja voittamiseen."

"Harmi, ettei saatu tuomisia kotiin. Meillä oli suunnitelma pelaamisesta tänään ja saatiinkin sen kautta useampi tilanne luotua. Maaliin asti suunnitelma ei niissä toiminut. Vielä harjoitellaan lisää ja taistellaan kauden tavoitteen eteen."


Kommentit