Musan Salama vailla mahdollisuuksia Honka Akatemiaa vastaan

Musan Salama ja Honka Akatemia kohtasivat sunnuntaina Porin stadionilla. Ottelu oli molemmille erittäin tärkeä, kun Salama pelaa sarjapaikastaan ja Honka Akatemia taas noususta Ykköseen. Honka Akatemia näytti, minkä takia he pelaavat sarjataulukon kärkipäässä.

Tuskallinen ensimmäinen jakso

Honka Akatemia otti alusta asti kuskin paikan itselleen ja piti palloa. Honka tuli vaarallisesti laidoista sekä keskeltä, ja pystyi luomaan useita vaarallisia tilanteita. Ottelun 8. minuutilla Honka pelasi pallon laitaan Samuel Tammivuorelle, joka sai jalkansa vapaaksi, toimitti pallon maalille ja Baba Harunan ajoitus oli täydellinen. Haruna puski pallon tolpan kautta Rasmus Simulan selän taakse. Noin kuusi minuuttia edellisestä ja Honka onnistui jälleen maalinteossa. Honka pääsi katkoon keskialueella, jonka jälkeen nopealla hyökkäyksellä Benjamin Heikkinen syötti Samuel Tammivuoren läpiajoon, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. MuSan tuska jatkui vain alle 15 minuuttia myöhemmin, kun Honka riisti pallon oman rangaistusalueensa rajalla, pelasi pitkän pallon Baba Harunalle, joka yhdellä kosketuksella tuikkasi itsensä läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan. MuSa ei ensimmäisellä puoliajalla juurikaan ihmeellisiä maalipaikkoja saanut, joten tauolle siirryttiin vierasjoukkueen ansaitussa 0-3-johdossa.

Toinen puoliaika ei tuloksen valossa peliä helpottanut

Toisella puoliajalla Salama pystyi paremmin pitämään espoolaiset poissa maalipaikoilta, mutta Salama ei kuitenkaan onnistunut itsekään luomaan juurikaan maalipaikkoja, joten helpotusta ei ollut luvassa. Honka piti ensimmäisen puoliajan tavoin palloa ja onnistui vielä ottelun loppuhetkillä kaatamaan kylmää vettä porilaisten niskaan. Reidiner Nascimento sai pallon porilaisten boksin rajalle ja laukoi pallon maalin kattoon. Näin espoolaiset ottivat Porista vakuuttavan 0-4-voiton, eikä jättänyt porilaisille saumaa sunnuntai-iltapäivän ottelussa. Musan Salaman tilanne sarjapaikan suhteen synkkeni, mutta vielä on toivoa sarjapaikan säilyttämisen suhteen.

MuSan kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 1.10. Porin stadionilla klo 14:00.

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com