Musan Salama ja Grankulla IFK tasasivat pisteet stadionin illassa

MuSa hallitsi kenttätapahtumia lähes koko ottelun ajan. Maalipaikkoja porilaiset loivat niin ison määrän, että niiden valossa kolme pistettä olisi pitänyt jäädä Poriin.

Ensimmäisen puoliajan alku oli vaikea

Ottelu alkoi Grankulla IFK:n iskiessä kovaa päälle. Kolmannen peliminuutin kohdalla kauniaislaiset heilauttivat ensimmäisen kerran porilaisten verkkoa ja näin ottelu alkoi synkästi MuSan kannalta. GrIFK pelasi murtavan syötön boksiin Matias Pyysalolle , joka kuljetti palloa kohti maalia ja toimitti pallon maalin eteen Matias Sorvalille, joka pääsi maalin edestä liukumaan pallon maaliin. Maalin jälkeen MuSa sai peliä haltuunsa koko ajan enemmän ja enemmän. Noin puolen tunnin kohdalle asti MuSa hallitsi kenttätapahtumia selkeästi ja GrIFK iski muutaman kerran vastaan. GrIFK sai luotua ensimmäisellä jaksolla muutaman vaarallisen vetopaikan, mutta Rasmus Simula torjui laukaukset hienosti MuSan maalilla.

MuSa hallitsi selkeästi ottelua ja sai ensimmäisellä jaksolla useita erikoistilanteita, mutta näistä ei tällä kertaa palloa maaliin asti saatu. Ensimmäisen jakson paras maalintekopaikka siunaantui Jasper Yrjakselle, joka pääsi laukomaan kohti takakulmaa, mutta GrIFK:n puolustaja blokkasi laukauksen kulmaksi.

Toisen puoliajan kaksi maalia eivät riittäneet

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue luonut vaarallisia maalintekotilanteita. Ottelun 60.minuutilla Matias Sallila heitti vasemmalta laidalta rajaheiton Jussi-Pekka Rämälle boksiin. Rämä suojasi palloa ja koitti kääntyä kohti maalia, mutta hänet kaadettiin boksissa ja ottelun erotuomarina toiminut Einari Sario vihelsi pallon pilkulle. Samuli Virtanen asteli laukomaan rangaistuspotkua ja laukoikin pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Tasoitusmaalin jälkeen MuSa jatkoi vahvasti ja onnistui luomaan useita maalintekotilanteita. Jussi-Pekka Rämälle ja Egzon Avdille siunaantui ottelun loppuhetkillä useita tilanteita boksiin, mutta viimeistelyt eivät löytäneet tietään maaliin asti. 75.minuutilla vihdoin helähtää! MuSa sai vapaapotkun rangaistusalueen takaa ja vapaapotkua asteli laukomaan Juuso Aalto. Aalto toimitti hyvän pallon boksiin, josta Egzon Avdi jatkoi pallon ilmasta maaliin.

Viisi minuuttia MuSan johtomaalin jälkeen, oli kauniaislaisten vuoro tasoittaa. Vertti Tiilikainen sai laidassa pallon ja toimitti sen maalille, joka tippui takakulmaan yllättäen MuSan maalilla pelanneen Simulan. Heti tasoitusmaalin jälkeen MuSa loi vaarallisen paikan boksiin, mutta Rämän laukaus suuntautui vain hieman ohi maalin. Lopussa nähtiin vielä kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta Rämän pusku suuntautui yli maalin sekä Juuso Aallon laukaus boksista suoraan GrIFK-vahdin syliin. Näin pisteet tasattiin Porin stadionin illassa, vaikka kummatkin joukkueet olisivat varmasti halunneet ottelusta enemmän.

Joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen oli harmissaan lopun tasoitusmaalista:

"Hieno nousu takaa ohitse, mutta harmittava tasoitus lopussa. Tapa, millä maali tuli on aina raskasta; keskitykseksi tarkoitettu pallo ja takatolpan kautta sisään. Ei tuollaisia ota kukaan kiinni. Saatiin luotua viimeiseen kymmenminuuttiseen viisi maalipaikkaa, mutta tällä kertaa ei vain saatu sisään."

Toivottua kehitystä tapahtui pelissä ja ottelussa tapahtui asioita paremmin kuin aiemmassa VJS-ottelussa.

"Oltiin lähempänä omaa miestä puolustuksellisesti, eikä annettu vastustajalle niin paljon tilaa kuin viimeksi. Toki sitä pitää entisestään myös parantaa. Vielä pystytään paremmin tekemään oikeita valintoja niin avauspelissä kuin rakentelu- ja murtautumisvaiheissakin", Ulanen kertoo.

MuSa pelaa seuraavan kerran juhannuksen jälkeen tiistaina 28.6. Tapiolan urheilupuistossa Espoossa, kun vastaan asettuu Honka Akatemia.

Egzon Avdi onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa Kakkosessa.Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Egzon Avdi onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa Kakkosessa.

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com