Musan Salama ei saanut pisteitä mukaansa Helsingistä

Musan Salaman ja Klubi 04:n välinen ottelu pelattiin mahtavissa olosuhteissa Helsingin Bolt Arenalla. Pieni vesisade takasi sen, että pallo liikkui todella hyvin märällä tekonurmella.

MuSa vastaanottavana osapuolena ensimmäisellä puoliajalla

Musan Salama ei ensimmäisellä puoliajalla juurikaan palloa pitänyt, vaan Klubi 04 piti palloa ja MuSa puolusti tiiviisti matalalta. Klubi 04 pyöritteli palloa paljon puolen kentän tuntumassa, mutta murtautuminen oli hyvin haastavaa MuSan tiiviin muodon sisään. Ottelua oli pelattu puolisen tuntia, kun Klubi 04:n Miska Ylitolva pääsi oikealta laidalta toimittamaan pallon maalille, jossa Gue oli vapaana takatolpalla ja puski pallon maaliin. MuSa onnistui ensimmäisellä jaksolla luomaan pari maalintekotilannetta, mutta MuSa ei tolppien väliin osunut. Ensimmäisen jakson muutamat kulmat eivät myöskään vaaranpaikkoja tuoneet.

MuSan peli parempaa toisella puoliajalla

MuSa tuli toiselle puoliajalle tappioasemassa, joten selvää oli se, että maaleja tarvitaan, jos pisteitä Poriin halutaan tuoda. Porilaiset nostivat prässiään ylemmäs, joka tuotti ajoittain vaikeuksia Klubi 04:n pelinavaukseen. MuSa onnistui maalinteossa myös korkean prässin tuloksena, kun pallo riistettiin päätyrajan läheisyydessä, jonka jälkeen pallo ajautui Jasper Yrjakselle rangaistusalueelle, Yrjas syötti pallon takaviistoon Jordan Farialle, joka laukoi pallon maalin kattoon. Ottelu jatkui tasoitusmaalin jälkeen tasaisena ja MuSa sai toisella puoliajalla pidettyä Klubi 04:n poissa maalipaikoilta viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta. Noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppua Klubi vaihtoi kentälle vikkelän Tiquinhon, joka toimi arkkitehtina molemmissa loppuhetken maaleissa. Jokainen Klubin tekemä maali tuli laidasta toimitetusta keskityksestä, joten sinällään maalit olivat lähes kopioita toisistaan. Salama puolusti ottelussa erittäin kurinalaisesti, mutta Klubi käytti maalipaikkansa tylysti keskiviikkona.

Pirteästi esiintynyt Jasper Yrjas kertasi ottelua Satakunnan Kansan haastattelussa seuraavasti:

”Kyllähän tulos hieman vaikeutti loppukautta, mutta kaikki on vielä omissa käsissämme. Luottamalla omaan tekemiseemme, tulemme varmasti pisteitäkin saamaan vielä. Klubin tekeminen oli paremmalla tasolla, he liikuttivat palloa taitavasti ja loivat hienoja syöttökuvioita. Oli meilläkin paikkoja rankaista vastahyökkäyksistä, mutta tällä kertaa ei riittänyt kuin yhteen maaliin.”

MuSa pelaa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina, kun toiseksi viimeiseen otteluun saapuu vieraaksi Honka Akatemia. Sarjapaikka on vielä omissa käsissä, joten nyt tarvitaan yleisöä antamaan kaikki tuki Musan Salamalle!

Jordan Faria teki MuSan ainokaisen keskiviikkona. Osuma oli Farian kuudes.

Kuva: Valokuvaamo Nyblin