MuSaFutsalin vakuuttava meno jatkuu

Jasmin Ylikraka vietti viiden tehopisteen päivää

Maajoukkuetauon jälkeiseen otteluun MuSaFutsal oli saanut vieraakseen keskiviikkona jo pelanneen Ilves FS:n Tampereelta. Tasaisen avausjakson jälkeen lukemat repsahtivat toisella jaksolla ja kotijoukkueen juhliin päättyi ottelu 8 – 3 (3 – 2) lukemin.

MuSaFutsal oli alusta saakka palloa enemmän hallitsevampi joukkue. Ilves kuitenkin puolusti tiiviisti ja melko matalalla blokilla. Maalipaikkoja kotijoukkue pääsi kuitenkin luomaan useita, mutta Lotta Hiihtolan upeat jalkatorjunnat vesittivät kotijoukkueen aikeet. Harvakseltaan MuSaFutsalin päässä käynyt Ilves meni ottelussa kuitenkin johtoon. Oman pään rajapotku pelattiin pitkänä Matilda Herraselle, joka siirsi yhdellä kosketuksella vierelleen. Veera Räkköläinen oli paikalla ja laukoi toisesta kosketuksesta pallon ohi Martta Perälän ja näin Räkköläiselle uran ensimmäisen liigamaali. Vieraat saivat olla johtoasemassa vain reilut puoli minuuttia. Sini Lauermaa laukoi pallon ohi Hiihtolan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Esityön maalin teki Iina Heikkilä. Ilves oli vaikeuksissa MuSaFutsalin korkean prässin kanssa läpi ottelun, eikä he tuntuneet löytävän lääkkeitä sen murtamiseen. Useat kotijoukkueen tilanteet syntyivätkin riistojen jälkeen. MuSaFutsal siirtyi ensi kertaa johtoon ajassa 12.53, kun Netta Hannula laukoi pallon verkkoon keskisektorilta. Viimeisen syötön tarjoili Jasmin Ylikraka. Jos ei Ilveskään saanut johtoasemaa pitää kauaa, niin ei kotijoukkuekaan. Ilves tuli 2 – 2 tasatilanteeseen vajaa minuutti myöhemmin. Sanna Rautio lähettää korkean pallon vain maalin edustalle, josta Manta Räsänen ohjasi päällään pallon verkkoon. MuSaFutsal lähti tauon viettoon kuitenkin johtoasemassa, sillä pari minuuttia ennen summeria Hannula laukoi päivän toisen osumansa lähes samoilta sijoilta kuin laukoi ensimmäisen osumansakin. Tilanteita avausjaksolla loi kotijoukkue huomattavasti enemmän kuin vieraat. Hiihtolan apuna oli pariin kertaan maalikehikotkin.

Toisen jakson alkuun iski ensimmäisestä hyökkäyksestään MuSaFutsal. 14 sekunnin jälkeen Anni-Elina Luotosen tulinen veto oli uponnut ohi Hiihtolan. Maalin jälkeen ottelu eteni avausjakson tavoin Ilveksen puolustaessa MuSaFutsalin pitäessä palloa. Vieraiden pelinavaaminen oli edelleen vaikeuksissa kotijoukkueen korkean ja aktiivisen prässin kanssa. Maalipaikkoja Ilves ei ottelun aikana juurikaan pystyneet luomaan. MuSaFutsal pyrki useasti laukomaan, ja kun sihti oli kohdillaan, niin Hiihtolalla riitti töitä. Hannula sinetöi hattutempun ajassa 24.45. Lauermaan esityöstä Hannula siirsi tyhjään rysään. Tämäkin osuma syntyi hyökkäysalueen riiston jälkeen. Jasmin Ylikraka pääsi maalintekijätilastoihin upealla osumalla. Keskiympyrästä lähtenyt kuljetus vasenta kaistaa kohti ohi Ilves-pelaajan, jonka jälkeen tarkka sijoitus takakulmaan ja kotijoukkue 6 – 2 johtoon. Ilves otti jo jakson puolivälissä viidennen kenttäpelaajan peliin mukaan, ja he saivatkin pelin painopistettä siirrettyä Perälän vartioiman MuSaFutsal-maalin päähän. Seuraava osuma nähtiin siitä huolimatta Ilves-päätyyn. Hyökkäyspään riiston jälkeen Ylikraka laukoi tyhjänä ammottaneeseen Ilves-nuottaan. Luotonen iski MuSaFutsalin seuraavan ja päivän viimeisen osuman. Ylikraka riisti ylhäällä pallon ja siirsi Luotoselle, joka haki jalan vapaaksi ja laukoi yläkulmaan. Ilves sai kunnian viimeistellä päivän viimeisen osuman. Matilda Herranen laukoi voimalla keskisektorista pallon ohi Perälän ja loppulukemiksi 8 – 3 (3 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Jasmin Ylikraka (MuSaFutsal) sekä Matilda Herranen (Ilves FS).

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander oli tyytyväisen näköinen mies ottelun päätyttyä. ”Hyvää tekemistä ja onnistuttiin tekemään kahdeksan osumaa. Prässipeliinkin voi olla tyytyväinen”, jutteli Helander pelin jälkeen. Hieman hän oli pettynyt puolustuspeliin. ”Tauolla puhuttiin, että joka alueelle pikkuisen lisää ja mielestäni niissä onnistuttiinkin toisella jaksolla”, päätti Helander.

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat ensi lauantaina, jolloin Nams-Areenalle (Porin Urheilutalo) saapuu kaikki kolme otteluaan voittanut Ylöjärven Ilves. Ottelu alkaa klo 13.00.

Näin MuSaFutsal juhli avausosumaansa sunnuntaina.

​​​​​​​Kuva: Pekka Tuominen

Anni-Elina Luotonen sai muistoplakaatin ennen ottelun alkua sadasta pelatusta liigapelistä.

​​​​​​​Kuva: Pekka Tuominen