MuSaFutsalin sopimusjulkaisut käynnistyvät

Siiri Lilja ensimmäinen julkaistava sopimus

Naisten Futsal-liigan kaksinkertainen hallitseva suomen mestari MuSaFutsal on aktivoitunut sopimusasioissa ja nyt alkaa tippumaan uutisia. Ensimmäiseksi julkistetaan joukkueen pitkäaikaisen kapteenin Siiri Liljan sopimusuutinen.

Lilja, joka on pelannut alusta alkaen eli kaudesta 2011 – 2012 saakka MuSaFutsalissa, jatkaa pelaamistaan porilaisryhmässä. Kaiken kaikkiaan Liljalle on kertynyt 162 runkosarjaottelun lisäksi 14 playoff-ottelua kahden viime kauden aikana. Hän on maalivahdin tontiltaan iskenyt yhdeksän maalia ja antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä. Hän on ollut siis voittamassa kaikkia kolmea MuSaFutsalin SM-mitalia. SM-pronssia kaudelta 2015-16, sekä nyt kahta peräkkäistä SM-kultaa.

Maaotteluita Liljalle on kertynyt kolme, joista ensimmäinen helmikuussa 2018 Hollantia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Uudestaan hän pääsi leirityksiin mukaan viime kauden loppupuoliskolla ja oli maajoukkueen mukana juhannuksena Kroatiassa järjestetyssä FutsalWeek-turnauksessa. Siellä Liljalle kertyi plakkariin kaksi maaottelua lisää. Maininnan arvoinen on se fakta, että Lilja päästi ensimmäiset maalinsa maaotteluissa vasta tuossa kolmannessa ottelussa.

”Enkä mä tiedä mitä olisin ilman MuSaFutsalia”

Liljalla on vielä pelihaluja ja maajoukkueeseen paluu ovat tuoneet hänelle lisäbuustia viime aikoina. Eikä menestyskään niitä ole heikentänyt, päinvastoin. Alusta saakka mukana olleelle Liljalle on MuSaFutsalista muodostunut tientynlainen perhe, jonka merkitystä hän ei peittele. ”Tää joukkue on mulle tosi tärkeä ja sen olen huomannu näin kesän omatoimijaksolla, että on tosi ikävä sitä yhdessä tekemistä”.

Tavoitetta ei hänen mukaansa ole kuin yksi. Niin kuin sanota menee ”ei kahta ilman kolmatta”. Liljan mukaan se olisi jopa hölmöä ajatella muuta. Nöyrästi hommia tehden ja odottavaisin mielin hän lähestyy tulevaa kautta. Lilja toivoo myös, että pallot tarttuu kiinni ja saisi pelata paljon. Ykkösvahdin paikkaa hän tavoittelee parantamalla kehityskohteita, joita on ilmennyt hänen mukaansa maajoukkueleireillä. Suomessa järjestettävään EM-karsintaturnaukseen hän toivoo pääsevänsä. ”Tärkeintä on tietty pysyä ehjänä ja nauttia pelaamisesta ja treenaamisesta”.

Lopuksi Lilja haluaa kertoa sen, että kuinka iloinen hän on siitä, että porilaiset ovat löytäneet futsalin. Lilja kertoo, että tuntemattomatkin ihmiset ovat tulleet onnittelemaan mestaruudesta. Hän myös toivoo, että ihmiset löytäisivät tiensä Urheilutalon katsomoon, kun kausi alkaa.

Lilja on nyt ensimmäinen julkaistava pelaaja tulevalle kaudelle. Valmiita sopimuksia on pöytälaatikossa muutamia, joita tässä muutaman päivän välein pudotellaan julkisuuteen. Ota meidän some-kanavat haltuun, niin pysyt ajantasalla joukkueen kuulumisista!