MuSaFutsal välieriin

Sport kaatui sunnuntaina ratkaisevassa ottelussa lukemin 6 – 2 (3 – 1)

Porissa sunnuntaina oli kupletin juoni selvä. Ottelun voittaja jatkaa pelejään välierissä ja häviäjälle koittaisi kesäloma. Alussa kotijoukkue otti tuttuun tapaan pallonhallinnan itselleen. Pallo kuitenkin poltteli jaloissa, eikä maalipaikoille päästy. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Maiju Kuivilan laidasta nostama syöttö tavoitti eteenpäin menneen Vilma Rosenströmin, joka ehti palloon päällään ennen MuSaFutsal-vahti Siiri Lilja ja puski pallon juuri ja juuri viivan oikealle puolelle ja vieraat johtoon ajassa 02.27. MuSaFutsal vastasi seuraavalla minuutilla. Anni-Elina Luotosen laukauksen vielä Miia Koskela torjui, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli Netta Hannula ja peli tasoihin. Ottelu eteni kotijoukkueen hallitessa pelivälinettä enemmän, kun vieraat pyrkivät nopeilla pitkillä avauksilla puhkomaan kotijoukkueen puolustusta. MuSaFutsal siirtyi johtoon ajassa 10.48 nopean hyökkäyksen päätteeksi. Hannula iski tämänkin osuman. Tässäkin osumassa Koskela torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Hannulan toiselle laukaukselle hän ei enää mitään voinut. MuSaFutsal toimitti sunnuntaina paljon enemmän palloa kohti maalia. Välillä vähän huonommalla sihdilläkin, mutta ajassa 15.08 pallo löysi tiensä verkkoon. Hannula täydensi viikonlopun toisen hattutemppunsa viimeistelemällä noin kymmenestä metristä oman kuljetuksensa päätteeksi. Enempää maaleja avausjakso ei tarjonnut ja taukoa lähdettiin viettämään 3 – 1 lukemissa.

Sport sai lentävän lähdön toiseen jaksoon, kun se onnistui kaventamaan eron yhteen maaliin jo avausminuutilla. Tiialeena Hakala antoi kulman maalille, johon Emma Pettissalo oli tehnyt hyvän liikkeen ja jäänyt vapaaksi ohjaten suoraan syötöstä pallon takakulmaan. Vajaa minuutti myöhemmin ero oli jälleen kaksi maalia. Elina Setälä eteni riiston jälkeen vahvasti oikealla laidalla. Luotonen oli tullut tilanteeseen mukaan hienosti tehden omille yv-hyökkäyksen. Setälä tarjoili Luotoselle paikan, josta Luotosen ei tarvinnut muuta kuin siirtää pallo reppuun. MuSaFutsal käytti maalinjälkeisen euforiatilan hyvin hyödykseen, sillä vajaa minuutti edellisestä, niin Jasmin Ylikraka taisteli kaatuessaankin laukauksen kohti maalia, joka upposi tolpan kautta sisään. Sport haki kavennusta viidellä kenttäpelaajalla jakson viimeiset kymmenen minuuttia aina tilaisuuden tullen. Paria maukasta paikkaa lukuunottamatta laukaukset lähtivät liian kaukaa, jotta ne olisivat yllättäneet hyvin pelanneen Liljan. Kuin kirsikkana kakun päälle ottelun viimeisen niitin iski Milla Ljungman, joka laukoi Luotosen syötöstä loppulukemiksi 6 – 2 reilu puolitoista minuuttia ennen loppua. Voitto tiesi MuSaFutsalille paikkaa välierissä ja Sportilla alkoi kesäloma. Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Tiialeena Hakala (FC Sport).

Valmentaja Juha Helander oli mielissään, että joukkue paransi niitä asioita, joita kopissa ennen peliä puhuttiin. ” Onnistuttiin pitämään peli kontrollissa niin pallon kanssa kuin ilman”, kertoi puhelimitse tavoitettu Helander ja käänsi katseet jo ensi viikonloppuun ja välieräpeleihin.

MuSaFutsal saa välierissä vastaansa ACE:n, joka pudotti runkosarjan voittaneen Ilveksen. Toisen välieräparin muodostaa sunnuntaina ottelunsa voittaneet GFT ja HIFK FS.

Kuvia ottelusta Urheilusuomi.comin ikuistamana: Kuvagalleria