MuSaFutsal uusii mestaruutensa

MuSaFutsal voittaa toistamiseen Torniossa

Äitienpäivänä pelattiin Torniossa kolmas finaali ja mestaruus oli katkolla MuSaFutsalille. Vieraiden tekemisestä paistoi hallille tulosta lähtien päättäväisyys, että tänään homma laitetaan pakettiin. Ottelu alkoi tasaisena ja kotijoukkueen laukaukset suuntautuivat tänään enemmän kohti Siiri Liljaa. MuSaFutsal kuitenkin meni ensin tulostaululle, kun kaksikko Anni-Elina Luotonen ja Netta Hannula loihti avausmaalin ensin mainitun toimiessa maalintekijänä ajassa 06.53. Vajaa pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli toistamiseen tuhonteossa. Luotonen viimeisteli päivän toisen osumansa. Avausjakso ei enempää maaleja tarjonnut, vaikka FTK loi muutamankin hyvän paikan. Maalissa Lilja oli kuitenkin todella kovassa vireessä torjuen kaiken. Pari kertaa kenttäpelaajatkin avittivat blokeillaan Liljaa.

Toiselle jaksolle MuSaFutsal sai unelma-alun. Vajaan minuutin pelin jälkeen Luotonen viimeistelee hattutempun täyteen ja tälläkin kertaa syöttäjänä toimi Hannula. Kuudennella minuutilla vieraat esittelivät päivän kauneimman sommitelman. Koko ketju syöttelee FTK:n puolustuksen hajalle ja lopulta Minttu Ylikraka jakaa vielä Iina Heikkilälle tyhjän maalin eteen, josta Heikkilä siirsi lukemiksi 0 – 4. FTK taisteli ja iski kavennusosuman ajassa 29.04. Tiia Juntikan yksilösuoritus rikkoi Liljan nollan. FTK otti aikalisän ajassa 33.17, jonka jälkeen he lähtivät hakemaan osumia viidellä kenttäpelaajalla. Montaa läheltä piti-tilannetta he eivät pystyneet luomaan, kun MuSaFutsal puolusti tiukasti. Lopulta yritys tuotti tulosta, kun Juntikan syötöstä Anna Keränen ohjasi maalin edestä toisen osuman. Enempää osumia kotijoukkue ei pystynyt iskemään ja summerin soidessa käynnistyi villit voitonjuhlat vierasjoukkueen leirissä. MuSaFutsal voittaa toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa suoraan voitoin 3 – 0. Joukkueiden parhaina palkittiin Anna Kvist (FTK) ja Siiri Lilja (MuSaFutsal).

Finaalisarja oli tasainen ja todella finaalien arvoinen. Paremmat analyysit kaudesta myöhemmin. MuSaFutsalille kultaa, FTK:lle hopeaa ja HIFK:lle pronssia

Kuva: Jouni Pihlaja

Kuva: Jouni Pihlaja