MuSaFutsal pysyy tutussa komennossa

Juha Helander jatkaa valmentajana

Lähes MuSaFutsalin koko liigahistorian ajan puikoissa ollut Juha Helander on allekirjoittanut jatkosopimuksen seuran kanssa. Ainoastaan emsimmäisen liigakauden ajan hän ei ole toiminut joukkueen peräsimessä. Hän on saavuttanut joukkueen valmentajana kaksi SM-kultaa ja yhden SM-pronssin.

Hän toimii myös naisten futsalmaajoukkueen valmennusryhmässä päävalmentaja Jaakko Laitisen apuna.

Pelaajana Helanderilla on pitkä kokemus lajin parista. Hän voitti liigassa mitaleitakin 2000-luvulla Porin Palloilijoiden paidassa. Hän pelasi myös FC Rauman paidassa liigaa. MuSaFutsalia hän on myös edustanut pelaajavalmentajan roolissa silloin, kun miesten joukkue pelasi pitkään Futsal Ykkösessä. Nykypäivänä aika ei juuri pelaamiselle riitä, mutta silloin kun aikataulut sattuvat osumaan, niin hän pukee MuSa/Ukkosten paidan päälleen Länsi-Suomen alasarjoissa.

Kuva: Nyblin

”Kauden jälkeen on kouluttauduttu”

Helanderin mielestä hommat toimivat Porissa, niin hänellä oli helppo päätös allekirjoittaa jatkosopimus seuran kanssa. Kesän aikana Helander on kouluttanut itseään lisää, ja tavoitteenaan tulla paremmaksi valmentajaksi, viettämällä vajaan viikon Kemissä Futsal Clinic-koulutuksessa, jossa oli kovan luokan kouluttajia. Mainitsemisen arvoisia ovat Suomen miesten futsalmaajoukkueen entinen päävalmentaja Mico Martic sekä espanjalainen futsalvalmentaja Venencio Lopez. Muutenkin Helander pitää itseään hyvin tasalla siitä, mitä maailmalla tapahtuu ja seuraa futsalia lähes koko ajan. Kesä on kulunut myös maajoukkueen tapahtumissa, sillä Helander kuuluu maajoukkueen valmennusryhmään.

Tulevaa kautta hän lähestyy hyvillä mielin, vaikkei juurikaan pystynyt pitämään ”lomaa” futsalista. Viime kausi on analysoitu ja on mietitty jo sitä, miten peliä lähdetään kehittämään.

Ennen kauden alkua julkaistaan vielä muu taustatiimi ja pelaajasopimuksiakin tippuu julkisuuteen tasaiseen tahtiin. Ota siis meidän some-kanavat ja kotisivut seurantaan, jotta pysyt ajantasalla tapahtumista.