MuSaFutsal otti kiinnityksen mestaruuteen

Trilleri Pirkkolassa ratkesi vasta jatko-ottelussa

Naisten Futsalliigan finaalisarja HIFK:n ja MuSaFutsalin välillä käynnistyi sunnuntaina Helsingissä. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun kulman jälkitilanteesta pallo pomppasi porilaisten kautta omaan verkkoon jo avausminuutilla. Shokkialku ei kuitenkaan sekoittanut vieraiden peliä, joka sai oman pelinsä hiljalleen toimimaan. Kumpikin joukkue prässäsi koko ottelun ajan korkealta ja hyvin, joka vaikeutti suurelta osin kummankin joukkueen pelin avaamista. IFK loi joukkueista enemmän tilanteita, mutta ruuti oli märkää ja maalia kohti tulleet vedot hoiti Siiri Lilja kunnialla. Erikoistilanne pelaaminen oli tänään valttia. IFK oli todella lähellä karata kahden maalin karkumatkalle jakson puolivälin tienoilla, mutta Hanna Halosen tulinen kuti kolahti pystypuuhun. Vieraat saivat jakson loppuhetkille aikaiseksi pienen paineen erikoistilanteiden muodossa IFK:n maalille. Lopulta neljä sekuntia ennen summeria kulman jälkitilanteesta Netta Hannula iski playoffien 11:sta maalinsa. Taukoa lähdettiin viettämään tasalukemissa.

IFK iski toisella jaksolla myös avausmaalin melko nopeasti. Ajassa 21.49 Karoliina Kröger sai vapaasti keskeltä ampua Hanna Halosen syötöstä IFK:n johtoon. Tilanteessa IFK pelasi MuSaFutsalin puolustuksen riekaleiksi. Kumpikin maalivahti torjui tänään hyvin. Jakson puolivälin tienoilla ottelu eteni tempoillen päästä päähän ilman sen suurempaa kontrollia tapahtumista. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. MuSaFutsal haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta noin 35 minuutista lähtien. Pari kertaa oli tasoituskin jo lähellä, mutta viimeistely ontui. Ajassa 38.31 MuSaFutsal otti aikalisän ja loi viimeiset kuviot taululle. Lopulta ajassa 39.19 Anni-Elina Luotonen laukoi irtopallon maalin edestä pitseihin. Lopussa ei enää tilanteita syntynyt ja varsinainen peliaika oli ohi tilanteessa 2 – 2 ja siirryttiin 2x5min jatko-otteluun.

Jatko-ottelu eteni tasaisissa merkeissä ilman mitään suurempia tilanteita ensimmäiset kolme minuuttia. Netta Hannula iski oikeastaan ensimmäisestä tilanteesta vieraat johtoon ajassa 43.15. Hän haastoi hyvin oikealla laidalla, josta laukoi pakin jaloista taka-alakulmaan. IFK nosti maalivahti Mikkolaa ylös mukaan hyökkäyksiin entistä enemmän. Hannula sinetöi playoffien neljännen hattutemppunsa ajassa 44.52. Hän katkaisi juuri Mikkolan syötön ja painoi roikkopallon omasta päästä tyhjään rysään. Jatko-ottelun toinen viisi minuuttinen pelattiin pitkälti MuSaFutsalin päässä. Vieraat puolustivat uhrautuvasti, mutta Jasmine Stubben vedolle ei voitu mitään. Stubbe laukoi upeasti etuyläkulmaan ajassa 46.24. Lopussa vimmatusti tasoitusta hakenut IFK ei aikeissaan onnistunut, mistä on kiittäminen MuSaFutsalin maalivahti Siiri Liljaa, joka piti ratkaisevilla hetkillä maalinsa koskemattomana. MuSaFutsal ottaa kiinnityksen mestaruuteen hakemalla Helsingistä 3 – 4 ja. 2 – 2 (1 – 1) voiton. Suomen mestaruus on porilaisille katkolla ensi viikon lauantaina Porissa. Ottelu käynnistyy klo 15.00 ja näkyy tuttuun tapaan Solidsportilta. Sunnuntain ottelussa joukkueiden parhaina palkittiin Karoliina Kröger (HIFK FS) ja Siiri Lilja (MuSaFutsal).

Valmentaja Juha Helander ei pelin jälkeen tunnemyrskyssä mitään suurta selkoa pystynyt pelistä tekemään, mutta antoi kredittiä IFK:lle, joka teki pelistä vaikean meille prässäämällä hyvin. ”Vaikean alun jälkeen saimme pelistä kiinni ja hoidimme homman himaan”, kertasi Helander ottelua. Pelaaja Elina Setälä vietti äitienpäivää Helsingissä. Ottelun jälkeisessä lehtihaastattelussa lähtikin isot terveiset omille tukijoukoille, jotka mahdollistavat pelaamisen täysillä. Itse otteluun Setälä sai huonoimman mahdollisen startin, kun hänen päästään pallo kimposi omaan maaliin. ”Nopeasti se oli unohdettava ja jatkettava omaa hommaa”, kertasi Setälä ottelun alkua. Itse ottelua hän piti odotetun kaltaisena, mutta sanoi luottaneensa omiin. ”Siitä lähdetään, että lauantaina pelataan kauden parasta peliä ja nostetaan kannu ilmaan”, totesi Setälä. Hänen mukaansa joukkue on ollut levollisella mielellä koko viikon, eikä usko jännityksen kasvavan liikaa kohti tulevaa viikkoa.

Kuva: Teemu Grönroos