MuSaFutsal matkaa Tampereelle

ACE emännöi porilaisia evakossa Tesomalla

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Tampereella, jossa AC Estudiantes emännöi MuSaFutsalia klo 17 alkavassa ottelussa, joka poikkeuksellisesti pelataan Tesoman Palloiluhallissa.

MuSaFutsal lähtee viikonloppuun liigan sijalta kaksi. Kolme pistettä kärjessä olevaa Ilvestä perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. HIFK FS on kolmantena pari pistettä porilaisia takana. Helsinkiläisistä on sitten jo kymmenen pisteen kaula seuraaviin. GFT (14 ottelua) ja KaDy (18) ovat 28 pisteessä. Otteitaan parantanut FTK on kuudentena 26 pisteellään. FC Sport (14 ottelua) on kolme pistettä jäljessä FTK:ta. Viimeistä play-off-paikkaa pitää itsellään YIlves, jolla on 22 pistettä. MuSaFutsalin tuleva vastustaja ACE himoitsee lisäpisteitä, sillä he ovat yhdeksäntenä, mutta vain pisteen perässä YIlvestä. Taulukon pohjalla KP-V ja FC Halikko ovat kymmenessä pisteessä ja FC OPA on kerännyt 5 pistettä kauden aikana.

MuSaFutsal pelasi edellisen ottelunsa viime sunnuntaina, jolloin KP-V kävi kokemassa turpasaunan rumin 14 – 2 (8 – 2) lukemin. Netta Hannula iski ottelussa liigauransa sadannen osuman toisena MuSaFutsal-pelaajana historiassa. Elina Setälä teki saman tempun joulukuussa Salossa. Jasmin Ylikraka pisti historiankirjat uusiksi iskien yhden ottelun piste-ennätyksen. Nyt se kirjataan muotoon 3+4=7. Liigauran avausmaaleja tuulettivat sekä Helmiina Luoma että Amelia Luotonen.

ACE huilasi viime viikonlopun, mutta vietti sitä edellisen pohjoisessa, jossa tuuli tuiversi kovaa ja kylmästi heidät ylitseen. Kumpikin otteluista päättyi tappioon. FTK oli lauantaina parempi lukemin 3 – 0 (1 – 0) ja sunnuntaina FC OPA kaatoi vieraansa lukemin 7 – 1 (1 – 0).

MuSaFutsal ja ACE kohtasivat tällä kaudella jo Porissa, jossa MuSaFutsal oli vahvempi lukemin 6 – 4 (2 – 2). Kolmen tehopisteen onnistujia ottelussa olivat MuSaFutsalin Netta Hannula (1+2), Elina Setälä (1+2) sekä ACE:n Sini Lauermaa (1+2).

Yhteensä historian aikana joukkueet ovat kohdanneet jo reippaasti yli tusinan ottelun verran. Viime kaudella joukkueet ehtivät pelata vain kertaalleen, sillä viimeisen runkosarjakierroksen ottelu Porissa peruttiin. Joukkueet taistelivat viime kaudella keskenään runkosarjan voitosta. Viime kauden keskinäinen ottelu Tamppi-Areenalla päättyi MuSaFutsalin voittoon lukemin 1 – 2 (0 – 0).

MuSaFutsalin kokoonpanoon palaa pelikiellon sunnuntaina kärsinyt Milla Ljungman.

Valmentaja Juha Helander pitää pelipaikan muutosta Tampilta Tesomalle positiivisena ajatellen omaa peliä. Sen enempää Helander ei ajatuksenjuoksuaan halunnut asiasta avata. Pelitapaan ei ole luvassa mitään rajuja muutoksia. ”Lähtökohtana lauantaille on oman pelin saaminen hyvälle tasolle sunnuntain höntyilyn jälkeen”, kertoo Helander.

Tällä kaudella on ollut poikkeuksellista myös se, että tolppien välissä on nähty jopa kolmekin eri maalivahtia. Vielä ennen tätä kautta Siiri Lilja kantoi vastuun yksinään. Tällä kaudelle hän sai aisaparikseen Jyväskylästä siirtyneen Martta Perälän. Kolmas maalivahti on B-tytöistä liigajoukkueeseen noussut Nea Siren. Tiedottaja tavoitti keskiviikkona Liljan ja Perälän, jotka vähän avasivat tuntojaan tästä kaudesta.

Pelattuihin otteluihin kumpikin on tyytyväinen, vaikka molempien mielestä joskus olisi pelit voineet paremminkin mennä. Lilja oli alkukauden pelaamatta ja palasi tolppien väliin loppiaisena Kaustisilla. Sen jälkeen on menty aikalailla vuorotahtia. Martta Perälä totesi, että aina pelivuoron saadessaan on sellaista extralatausta ja näyttämisen halua. Kauden alussa Perälä kertoi tulleensa Poriin hakemaan uusia tuulia sekä myös kehittymään. Omien sanojensa mukaan näin on myös tämän kauden aikana tapahtunut. Peliajan jakaminen on ollut kummallekin siis uutta ja alkuun oli vaikeuksia pitää tatsia yllä. Tulevasta ottelusta kumpikin odottaa kovaa taistoa, mutta luotto omiin on kova ja sarjapisteiden matkaaminen Poriin on ajatuksissa.

Ottelu näkyy solidsportin kautta.

Viime sunnuntain KP-V-ottelun kuvagalleria Urheilusuomi.comin sivuilla: http://www.urheilupori.com/galleria.asp?galleriaid=3988


Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com