MuSaFutsal kaatui pitkän kaavan kautta

YIlves haki Porista kaksi pistettä

Lauantaina Nams-Areenalla (Porin Urheilutalo) kohtasi liigan kaksi pistemenetyksisttä edennyttä joukkuetta, kun MuSaFutsal sai vastaansa Ylöjärven Ilveksen. Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka. Varsinainen peliaika päättyi 1 – 1 ja, kun jatkoajalla kumpikin osui kertaalleen, niin edessä oli voittajan hakeminen kympin täplältä.

Reilun 250-päisen yleisön edessä joukkueet tarjoilivat viihdyttävän futsalottelun. YIlves lähti otteluun rohkealla korkealla prässillä, joka sekoitti kotijoukkueen pelinrakentelua tuntuvasti. MuSaFutsal ei pystynyt kunnolla esittämään parastaan ja joutui usein pelaamaan epätyypilliseen tapaansa pitkiä palloja. Peli aaltoili päästä päähän. Kummallekin joukkueelle tuli melko paljon syöttöharhoja, joiden vuoksi pitkiä hyökkäysiä ei nähty avausjaksolla montaa. Avausmaali syntyi ajassa 08.05, kun MuSaFutsal iski kulmapotkusta. Sini Lauermaa pelasi kulman YIlveksen muodon sisään, josta Netta Hannula laukoi pallon takakulmaan ohi Emiilia Syväsen. Tasaisesti edennyt ottelu ei maalipaikkoja kummassakaan päässä tarjoillut, mutta vauhtia ja taistelua joka pallosta sitäkin enemmän. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa, kun YIlves tasoitti pari minuuttia ennen taukoa. Jenni Häkli haastoi vahvasti vasemmalla laidalla ja pystyi kääntämään pallon maalin eteen. Pallo pomppi lopulta hieman onnekkaastikin Mia Pajusen jalan kautta verkkoon.

Toiselle jaksolle MuSaFutsal tuli hyvin. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestään Anni-Elina Luotonen pääsi kuljetuksensa päätteeksi vetopaikkaan, mutta tällä kertaa ei uponnut. Tilanne toi flashbackin viikon taakse, jolloin täysin identtisestä tilanteesta Luotonen pyssytti pallon reppuun. Jakso eteni intensiivisesti eteenpäin ja joka pallosta väännettiin tiukempaa kuin koskaan aiemmin tällä kaudella. Kumpikin maalivahti niin Siiri Lilja kuin Emiilia Syvänen olivat tänään pelipäällä ja estivät tukun tilanteita. Jakson ehkä paras paikka pelitilanteesta syntyi Minttu Ylikrakalle, mutta Syväsen upea torjunta nollasi Ylikrakan, joka pääsi maalin edestä yhdellä kosketuksella laukomaan poikittaissyötöstä. Mitä pidemmälle peli eteni, niin virhetilit alkoivat joukkueilla täyttymään. Lopulta se täyttyi vain kotijoukkueelta ja ajassa 38.35 tuomittiin MuSaFutsalille kuudes rikkomus. Tällä kertaa Siiri Lilja veti pidemmän korren Senni Virenistä. Kymmenen sekuntia ennen loppua MuSaFutsal sai vielä rajapotkun hyökkäyspäästä ja valmentaja Juha Helander otti aikalisän ja piirsi kuvion. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja varsinaisen peliajan jälkeen lukemat olivat 1 – 1 ja seurasi jatkoaika.

Jatkoajan toisella minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon. Hyökkäyspäässä prässi tuotti tulosta ja riiston jälkeen Hannula onnistui pelaamaan pallon maalille. Maalin edestä pallon reppuun laittoi Elina Setälä ja kotijoukkue johtoon. Tämän jälkeen MuSaFutsal otti viidennen kenttäpelaajan kentälle, mutta puoli minuuttia ehti kulua, kunnes kotijoukkuetta vastaan vihellettiin kumulatiivinen rikkomus ja pallo kympille. Tällä kertaa Viren ei antanut Liljalle saumoja ja tasoitti ottelun. Vauhdikas ja viihdyttävä ottelu eteni sitten voittomaalikilpailuun saakka, jossa ainoa onnistuja oli vierasjoukkueen Rosa-Maria Siren. Näin kaksi pistettä matkaa pirkanmaalle ja yksi piste jää Poriin. Näin liigassa ei ole enää joukkueita ilman pistemenetyksiä. Joukkueiden parhaina palkittiin Siiri Lilja (MuSaFutsal) ja Jenni Häkli (YIlves).

MuSaFutsalin päävalmentaja Juha Helander oli ottelun jälkeen vähän allapäin, kun saapui lehdistötilaisuuteen pelin jälkeen yhdessä YIlveksen valmentajan Vesa Parviaisen kanssa. Helander myös haastattelussa, että YIlves pelasi hyvin ja vaikeutti kotijoukkueen tekemistä. Tosin hän myös mainitsi, että parempaan olisi YIlveksen prässin alla pitänyt pystyä. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan, sillä nyt edetään vasta marraskuuta ja kevääseen on pitkä aika.

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat parin viikon päästä, kun joukkue matkustaa Jyväskylään KaDyn vieraaksi. Nams-Areenalla pelataan seuraavan kerran joulukuun 3.päivä, kun parin kauden takainen finaalivastus HIFK FS saapuu Poriin.

Siiri Lilja esitti lauantaina tukun hyviä torjuntoja. Hänet palkittiin MuSaFutsalin parhaana.
Kuva: Nyblin