MuSaFutsal hallitsevana mestarina uuteen kauteen

Kattava kausiennakko nyt luettavissa


​​​​​​​On aika kääntää katseita ja ajatuksia tulevaan kauteen, sillä se käynnistyy tällä viikolla. Viime kausi päättyi porilaisten juhlaan, kun Porissa toisessa finaalissa kaatui HIFK FS ja näin kultamitalit Poriin finaalivoitoin 2 – 0. Ratkaiseva ottelu päättyi MuSaFutsalin 7 – 2 (4 – 0) voittoon. Ensimmäinen finaali ratkesi porilaisten hyväksi vasta jatko-ottelun jälkeen. Pronssimitalit pujotettiin GFT:n pelaajien kaulaan heidän voitettua ACE:n pronssimatsissa. Puolivälieriin päättyi runkosarjan voittaneen Ilveksen kausi, joka putosi ACE:lle. Sport hävisi MuSaFutsalille. KaDy taisteli GFT:tä vastaan, mutta hävisi ja FTK koki HIFK:n kovuuden. Runkosarjaan kautensa päättivät YIlves sekä FC Halikko. K-PV hävisi liigakarsinnassa RaiFulle ja FC OPA putosi suoraan. Uusina joukkueina tulevalla kaudella nähdään myös ykkösen voittanut FC Nokia, jolla on kokemusta liigasta muutaman vuoden takaa, sekä ACE:lta liigapaikan ottanut PJK Pirkkalasta. Uusi kausi pyörähtää käyntiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna kokonaisella kierroksella. Avauskierroksen ottelut:

La 2.10 klo 12.00 FC Halikko – YIlves
klo 13.00 HIFK FS – Ilves FS
klo 14.00 FC Sport – KaDy
klo 14.00 FTK – MuSaFutsal
Su 3.10 klo 15.00 PJK – GFT
klo 18.00 FC Nokia - RaiFu

MuSaFutsal aloittaa kautensa siis Torniossa FTK:n vieraana. Ensimmäisessä kotiottelussa viikkoa myöhemmin vastaan tulee, viime kauden puolivälieristä tuttu, FC Sport.

Näihin tunnelmiin päättyi naisten futsalliiga kausi vuosimallia 2020-2021Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Näihin tunnelmiin päättyi naisten futsalliiga kausi vuosimallia 2020-2021
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Tilastokatsaus viime kauteen

Runkosarjan pistepörssin voitti niukasti parin pisteen erolla Ilveksen Tiia Juntikka tehoilla 37+19=56. Loppuun saakka pörssin voitosta kisaa kävi MuSaFutsalin Netta Hannula (32+22=54). Heidän jälkeensä tuli GFT:n tehokaksikko Emilia Jokisalo (24+17=41) ja Daniela Tjeder (21+18=39). Kärkikaksikko oli siis aivan omilla luvuillaan. GFT-kaksikon perässä tuli porilaiskaksikko Elina Setälä (20+18=38), joka jäi siis yhden pisteen päähän 200 tehopisteen rajasta runkosarjapeleissä MuSaFutsalin paidassa. Jasmin Ylikraka (13+22=35) sijoittui siis kuudenneksi voittamalla yhdessä Hannulan kanssa syöttöpörssin. Maininnan arvoinen on myös MuSaFutsalin neljänneksi tehokkaimman pelaajan pisteet (19+8=27), joilla hän sijoittui pörssissä sijalle 12. Ja hän on Anni-Elina Luotonen, joka pelasi kokonaisuudessaan hienon kauden kruunaten sen playoffeissa. Luotonen tuli playoffien pistepörssissä toiseksi tehoin 7+8=15. Yksi oli noissa peleissä ylitse muiden. MuSaFutsalin Netta Hannula oli jäätävässä lyönnissä kevään ratkaisuotteluissa. Seitsemässä pelissä hän iski viisi hattutemppua voittaen pörssin pisteillä 16+1=17. Keväällä myös Jasmin Ylikraka (5+5=10) sekä Milla Ljungman (3+4=7) pelasivat piste/peli keskiarvolla tai sen yli.

MuSaFutsalin maalivahdeista keväällä torjuntavastuu oli Siiri Liljan harteilla, joka torjui kaikissa seitsemässä playoff-ottelussa. Runkosarjassa vastuu jakautui, sillä Martta Perälä pelasi eniten otteluita. Hänen määränsä oli 15, kun Lilja pääsi yhdeksään ja kolmas maalivahti Nea Siren esiintyi kahdessa ottelussa.

MuSaFutsalissa rikkoontui muutamia rajapyykkejä viime kaudella. Hannula ja Ljungman pelasivat sadannen liigaottelunsa viime kauden aikana. Hannula teki myös sadannen maalinsa liigassa. Sen jälkeen niitä tuli vielä runsaasti lisää. Jasmin Ylikraka teki yhden ottelun piste-ennätyksen iskien tehot 3+4=7 helmikuussa ottelussa KP-V:tä vastaan. MuSaFutsal rikkoi 600 tehdyn maalin rajan vierasottelussa Kaustisilla tammikuussa. 700 runkosarjamaaliin on matkaa 41 kihausta. Tulevalla kaudella tullee myös muutamia rajapyykkejä rikkoontumaan.

Juhlat on nyt juhlittu Porissa ja keskittyminen uuteen kauteen on alkanut. Hallitseva Suomen mestari aloitti oheisharjoittelun kesäkuussa ja pallolliset treenit pyörähtivät käyntiin Urheilutalolla heinäkuun puolivälissä.

Netta Hannula pelasi vahvan viime kauden. Kuvassa Hannula jo uuden kauden peliasussa. ​​​​​​​Kuva: Jani Virolainen

Netta Hannula pelasi vahvan viime kauden. Kuvassa Hannula jo uuden kauden peliasussa.
​​​​​​​Kuva: Jani Virolainen

Palkintosadetta Poriin

Syyskuun puolivälin paikkeilla julkistettiin viime kauden palkittavia. MuSaFutsal oli jälleen hienosti edustettuna. Liigan tähdistökentälliseen valittiin MuSaFutsalista Netta Hannula sekä Elina Setälä. Seuraakseen he saivat HIFK FS:n maalivahti Tytti Mikkola sekä kenttäpelaajista Ilves FS:n Tiia Juntikka ja FTK:n Emma Heikkilä.

Juha Helander palkitaan naisten liigan mestarivalmentaja. Hannula voitti pudotuspelien pistepörssin. Hänet palkitaan myös Palloliiton Läntisen alueen vuoden futsalpelaajana. Palkinnot tullaan jakamaan lokakuun kotiotteluiden yhteydessä.

Pre-Season

Mestaruuskauden jälkeen pelaajat saivat ansaittua lomaa juhannukseen saakka joukkueharjoituksista, vaikka omatoimista oheisharjoittelua olikin tehty jo kesäkuun alusta saakka. Urheilutalolle pallollisiin treeneihin palattiin heinäkuun puolivälin tienoilla. Joukkueen tekemisessä näkyy se sama polte ja into kuin aina ennenkin.

Fysioterapeutti Ville Svartströmin johdolla on tehty järjestelmällisesti töitä kuntopuolella sekä myös keskitytty ennaltaehkäisemään lihasvammoja. Pelaajien tietotaito tuossa asiassa on kyllä mennyt eteenpäin Svartströmin tulon myötä. Svartströmin mukaan kesän harjoitukset sujuivat hienosti. ”Ydinryhmän kanssa tehtiin useana päivänä viikossa hommia yhteisten tavoitteiden eteen”, Svartström kehaisi pelaajien asennetta pääosin Stadionin ympäristössä tehtyihin kesätreeneihin.

Harjoituksissa on keskitytty perusasioihin. Pieniä nyansseja on tosin myös hiottu pelitaktisiin juttuihin.

Harjoitusotteluita pelattiin kaksi, jotka kumpikin PJK:ta vastaan. Lauantaina 18.9 kohdattiin Porissa, jossa lukemat olivat 40 minuutin jälkeen 2 – 2 (1 – 1). MuSaFutsalin maalit merkittiin Helmiina Luomalle ja Netta Hannulalle. Ottelun jälkeisen rankkarikisan kympin täplältä voitti PJK 0 – 2. Uudelleen joukkueet kohtasivat perjantaina 24.9. Tällä kertaa pelipaikkana oli Pirkkala. 40 minuutin jälkeen lukemat taululla olivat 2 – 4 (1 – 2). ”Annis” Luotonen iski hatullisen ja Jasmin Ylikraka teki yhden maalin.

Joukkueesta neljä pelaajaa on kesällä ollut myös maajoukkuetapahtumissa ja tavoittelevat paikkaa joukkueessa, joka lokakuussa hakee EM-karsinnoista paikkaa kisoihin.

Joukkue pysyi hyvin kasassa

MuSaFutsal ei kesän aikana menettänyt pelaajiaan muualle. Joukkueeseen liittyi syyskuun alussa K-PV:ssä viime kaudella liigaa pelannut Vera Mattila, joka pelaamissaan 20 ottelussa iski tehot 9+5=14. Pari maaleista oli todellista highlight-kamaa. Mattilasta lisää myöhemmin ennakossa.

Kauden jälkeen polvileikkauksessa käynyt Elli Helander on treenaillut preseasonin omaa ohjelmaa, eikä vielä ole osallistunut pallollisiin treeneihin. Ellin kanssa on vielä sopimusneuvottelut kesken, niin kuin myös on Amelia Luotosen kanssa. Viime kaudella yhden ottelun pelannut ja siinä maalinkin iskenyt Alina Virtala muutti Joensuuhun opiskelemaan eikä ole joukkueen mukana ehtinyt syksyllä enää olemaan. Sopimus on kuitenkin rustattu ja Virtala odottelee kuumeisesti pääsyä tositoimiin. Hän on tällä hetkellä viimeisin sopimusjulkaisu.

Muutoin joukkue on päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti läpi kesän noudattaen harjoitussuunnitelmaa.

Joukkueen rosteri tulee jälleen olemaan melko kapea, eikä suuriin loukkaantumisiin ole varaa. Viime kausi sen osoitti, että pienelläkin kokoonpanolla pystytään menestymään, jos/kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Taustatiimi pysyy samana

MuSaFutsalin taustalla on pitkään häärinyt sama tuttu nelikko. Jan Kaski sekä kolme Helanderia (Jari, Janne ja Juha) saivat viime kaudeksi ryhmäänsä viidennen jäsenen, kun Ville Svartström tuli fysioksi joukkueeseen. Kaikki viisi jatkavat myös tulevalla kaudella. Joukkueenjohtajan tehtävät ovat Kasken näpeissä, kun Juha Helander vastaa valmentamisesta. Jari Helander jatkaa huoltajana. Janne Helander tiedottajana, sekä hän hoitaa myös Ruutu-palveluun siirtyvien lähetyksien selostamisen kotiotteluissa.

Valmentaja Juha Helanderin mukaan tulevaan kauteen lähes samanlaisilla teeseillä kuin viime kauteenkin. Tuloksellisesti hän ei näe mitään muuta tavoitetta asettaa kuin mestaruuden uusiminen. Pienemmässä mittakaavassa tavoitteita on asetettu pieniin osa-alueisiin, joita parantamalla tuo edellä mainittu tavoite on mahdollista saavuttaa. ” Pelillisesti tavoitteena on saada puolustuspelaamista tiiviimmäksi ja aktiivisemmaksi. Hyökkäyspeliin pyritään saamaan monipuolisuutta ja vaarallisuutta lisää”, avaa Helander vähän tavoitteita.

Juttutuokiossa palattiin myös toukokuiseen iltapäivään Urheilutalolle mestaruuden ratkaisseeseen finaalipäivään. Summerin soidessa hänkin niin kuin koko joukkue koki ilonhetkiä halutun ja odotetun tuloksen vuoksi. Tosin hän myöntää, että mitään suurta jännityksen purkautumista sen suurempaan iloon ei syntynyt. Syyksi hän kertoi sen, kun ottelu ratkesi jo aikaisin.

Pelaajisto valmis uuden tyyppiseen haasteeseen

Helmiina Luoma jatkaa intoa puhkuen. Tulevaksi kaudeksi hän vaihtaa pelinumeroa.​​​​​​​Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Helmiina Luoma jatkaa intoa puhkuen. Tulevaksi kaudeksi hän vaihtaa pelinumeroa.
​​​​​​​Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

MuSaFutsal lähtee kauteen uudessa tilanteessa, sillä nyt joukkue lähtee haluttu päänahka päällään otteluihin hallitsevana mestarina. Ratkaisevan finaalin viime hetket ja ottelun jälkeiset fiilikset olivat sitä luokkaa, että joukkue on halukas päästä kokemaan saman tunteen mahdollisimman nopeasti uudestaan.

Viime kaudella debyyttinsä tehnyt Merikarvian lahja porilaiselle futsalille Helmiina Luoma jatkaa tulevallakin kaudella. Luoman into ei lopahtanut viime kauden alussa sattuneeseen loukkaantumiseen, vaan hän lähteekin uudella innolla uuteen kauteen. Täksi kaudeksi paidan selkää tulee koristamaan jalkapallokentiltä tuttu numero 28. Numeron vaihtoon hän päätyi, koska jalkapallokausi sujui hyvin ja hän pysyi ehjänä. ” Taikauskoisena toivon, että numeron vaihto edesauttaa samaa menoa futsalkentällä”, kommentoi hän itse numeronvaihtoaan.

Hänen debyyttikauttaan varjosti alkukaudella tullut loukkaantuminen, joten omien sanojensa mukaan hän ei ihan parhaimpaansa pystynyt. Nyt entistä motivoituneena Luoma lähteekin puolustamaan mestaruutta. Hän haluaa kokea tulevallakin kaudella sen saman euforian tunteen, jonka mestaruuden ratkeaminen tuotti. ” Ei sitä voi sanoin kuvailla, eikä samaa fiilistä saa mistään muualta kuin futsalista ja näiden tyyppien kanssa. Ilon ja onnen kyyneleitä nähtiin, kun kova työ palkittiin!” muisteli Luoma viime kevään hetkeä.


Uutena pelaajana joukkueeseen liittyi viime kaudella KP-V:ssä liigaa pelannut Vera Mattila. 9+5=14 pistettä runkosarjassa tehnyt Mattila oli hurjassa vireessä liigakarsinnoissa, mutta se ei riittänyt pitämään joukkuetta liigassa. Poriin hän oli päättänyt siirtyä jo ennen kuin viime kausi oli mestaruuden osalta ratkennut. Hänen mukaansa on hienoa saapua hallitsevan mestarin riveihin ja tavoitella omaa ultimaattista huippuaan huippujoukkueessa. Juuri omien rajojen testaaminen oli yksi syy MuSaFutsaliin saapumiselle. ”Haluan nähdä mihin minusta on, kun nyt on hyviä kavereita ympärillä”, puhelias Mattila kertoili hymyssä suin. Syyskuussa Poriin saapunut Mattila kertoi päässeensä joukkueeseen sisään nopeasti ja kiitteli uusia joukkuekavereitaan nopeasta sopeutumisesta. Hän haluaa myös kokea mestaruuden tuoman euforian ja sillä mielellä hän Poriin suuntaakin.


Vera Mattila (oik.) pukee Salama-asun päälleen tulevaksi kaudeksi.​​​​​​​Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Vera Mattila (oik.) pukee Salama-asun päälleen tulevaksi kaudeksi.
​​​​​​​Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kapteeninnauhaa viime ajat kantanut maalivahti Siiri Lilja oli viime kauden alkupuolikkaan sivussa loukkaantumisen vuoksi. Kevätpuolella melko lailla tasan jaettiin torjuntavastuu Martta Perälän kanssa, mutta playoffeissa Lilja kantoi vastuun kaikissa seitsemässä ottelussa. Hän oli myös se, joka sai kunnian nostaa pytyn ilmaan. Sen hetken ajatuksenkulkua ei Lilja pystynyt enää muistamaan tarkemmin kuin, että olo oli todella onnellinen. Mitalien jaossa hän halasi kaikki pelaajat ja taustahenkilöt. ”Kullan voittaminen tuntui tuona hetkenä niin hienolta, kun työnteko palkittiin ja sai jakaa sen näiden ystävien kanssa”, fiilisteli Lilja mestaruuden jälkeisiä hetkiä. ” Myös semmoinen helpotus siitä, että raskaan loukkaantumisen jälkeen pystyin pelaamaan nämä pelit ja tulos oli, mikä se oli, tuntui tosi hyvältä”, jatkoi Lilja vielä.

Kysyttäessä Liljalta tulevasta kaudesta, niin vastaus oli aika selvä. ”Hallitsevana mestarina tietysti ollaan varmasti se jengi, jonka kaikki haluavat voittaa ja me ollaan se jengi joka haluaa voittaa uudelleen!” Tuota asetelmaa hän pitääkin vain positiivisena asiana kaikin puolin. ”Se lisää varmasti joka peliin tunnetta ja taistelutahtoa, joka näkyy varmasti pelien tasonnousuna sekä laadukkuutena ja tietysti lisää viihdyttävyyttä, kun joka pallosta taistellaan molemmin puolin. Hieno asetelma lajin ja toki oman joukkueen pelaamisenkin kannalta.” fiilistelee Lilja pian alkavasta kaudesta. Hän myös tietää sen, että mestaruuden uusiminen on vaikeampaa, mutta Porissa on haaste otettu vastaan.

Lopuksi hän vielä harmitteli sitä, että yleisöä ei viime kaudella katsomoissa nähty. Hän lähettääkin kiitokset faneille omasta ja joukkueen puolesta kaikista tsempeistä ja onnitteluista, joita saatiin viime kauden aikana. ” Nyt toivotan kaikki vanhat ja uudet katsojat lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan meidän kanssamme yhdessä hienosta lajista Urheilutalolle, kun taas katsomoon pääsee. Kaikki tuki on tärkeää ja arvostamme suuresti!”

Siiri Lilja torjuu palloja tulevallakin kaudella.Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Siiri Lilja torjuu palloja tulevallakin kaudella.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Muut joukkueet

Pelataan 12 joukkueen voimin, joista kolme on uusia. Runkosarjassa jokainen pelaa kahdesti muita vastaan ja ottelumäärä näin 22 ottelua. Kahdeksan joukkuetta etenee playoffeihin. Runkosarjan viimeinen putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen pelaa Ykkösen kakkosen kanssa liigakarsinnat. Suluissa viime kauden (20-21) sijoitus. Pelaajaliikenne peräisin joukkueiden somekanavista sekä joukkuesivuilta Palloliiton tulospalvelusta. Huhuja on kuulunut myös muista pelaajasiirroista, joita ei tähän ole listattu, mutta heidän liikkeitään ei olla julkisesti kirjoitettu missään. Muitakin siirtoja on saattanut olla, mutta meidän mediavastaavan silmiin ei ne ole vain osuneet.

HIFK FS: (2.)
Viime kauden finaalivastustaja, joka jatkaa Ilkka Someron komennossa. Hamuaa kultaa ja tekee töitä sen eteen. Pelaa kotiottelunsa käsipalloareenalla Pirkkolassa, jonka tahmea kenttä on tosi huono futsalin pelaamiseen. Runkosarjan tehokkaimmat olivat Hanna Halonen (16+7=23) sekä Anna-Kaisa Hannuksela (11+12=23). Kesän siirtopommi tuli pääkaupunkiseudulta, sillä GFT:n pistelinko Daniela Tjeder pukee punaista ylleen ensi kaudella.

Viime kauden kohtaamiset:
HIFK FS – MuSaFutsal 8 – 5 (3 – 2)
MuSaFutsal – HIFK FS 6 – 0 (6 – 0)
HIFK FS – MuSaFutsal 3 – 4 ja. 2 – 2 (1 – 1)
MuSaFutsal – HIFK FS 7 – 2 (4 – 0)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Netta Hannula 9+2=11
HIFK FS: Hilla Romppanen 4+0=4

Tulleet pelaajat: Selja Laine (C.D. Leganes, Espanja), Daniela Tjeder (GFT)

Lähteneet pelaajat: Noora Rehnström (Ilves FS), Ilona Mikkelä (Ilves FS)

GFT: (3.)
Pronssimitalisti, joka taistelee joka kausi mitaleista. Kokenut joukkue, joka yllätti laajalla rosterilla viime kaudella. Joukkue voitti kummatkin kohtaamiset viime kaudella. Tehokkaimmat pelaajat (20-21): Emilia Jokisalo (24+17=41) ja Daniela Tjeder (21+18=39). Huhujen mukaan uudistuu rajusti, silti aliarviointiin ei ole varaa. Ainoa joukkue, jota MuSaFutsal ei viime kaudella voittanut.

Viime kauden kohtaamiset:
MuSaFutsal – GFT 3 – 4 vm. 3 – 3 ja. 3 – 3 (1 – 1)
GFT – MuSaFutsal 4 – 0 (3 – 0)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Netta Hannula 2+1=3
GFT: Sandra Lind 2+1=3

Tulleet: Anastasija Tkatsova (?), Emmi Mäkinen (EBK)

Lähteneet: Heidi Tahvanainen (Ilves FS), Daniela Tjeder (HIFK FS)

Ilves FS: (5.)
Viime vuosien hallitsija, joka putosi yllättäen paikallisvastustaja ACE:lle puolivälierissä, joten kausi oli heille katastrofi. Jatkanee Jaakko Laitisen komennossa ja varmasti haluaa takaisin valtaistuimelle. Tiia Juntikka (37+19=56) ja Matilda Herranen (20+7=27) tehokkaimmat pelaajat. Tehoja poistuu Juntikan lähdön myötä. Nyt tehot tulevat jakautumaan useammalle eri pelaajalle.

Viime kauden kohtaamiset:
Ilves FS – MuSaFutsal 2 – 3 (1 – 1)
MuSaFutsal – Ilves FS 3 – 9 (2 – 4)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Jasmin Ylikraka 1+2=3
Ilves FS: Tiia Juntikka 2+3=5

Tulleet: Noora Rehnström (HIFK FS), Manta Räsänen (KaDy), Heidi Tahvanainen (GFT), Sanna Rautio (FTK), Ilona Mikkelä (HIFK FS)
Lähteneet: Tiia Juntikka (FTK), Emiilia Syvänen (FC Nokia)


FTK: (6.)

Putosi puolivälierissä HIFK:lle kolmessa ottelussa. Oli lähellä edetä välieriin, mutta näytti väsymys iskeneen ratkaisevassa ottelussa. On ollut kova kotonaan pitkien välimatkojen vuoksi. Keskinäiset kohtaamiset ovat aina olleet tasaisia, mutta voittosuhde kääntynyt viime kausina meidän puolellemme. Saa tulivoimaa Ilveksestä, kun tuttu Tiia Juntikka palaa pohjoiseen. MuSaFutsalin kausi alkaa FTK:n vieraana.

Viime kauden kohtaamiset:
MuSaFutsal – FTK 3 – 1 (0 – 0)
FTK – MuSaFutsal 3 – 4 ja. 3 – 3 (3 – 1)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Netta Hannula 3+2=5
FTK: Maria Ollila 1+1=2

Tulleet: Sanni Päkkilä (FC OPA), Jonna Front (FC OPA), Minda Ala-Aho (FC OPA), Tiia Juntikka (Ilves FS)

Lähteneet: Sanna Rautio (Ilves FS), Tea Helminen (FC Nokia)

KaDy: (7.)

Kehittyy harppauksin vuosi vuodelta. Joukkuetta valmentaa yksi suomifutsalin isoimmista pelaajista, sillä Mikko Kytölä valmentaa joukkuetta. Koostuu nuorista pelaajista, joista Laura Toivanen on noussut jo maajoukkueympyröihin. Keskinäiset ottelut hyvätasoisia ja tasaväkisiä. Maiju Horkka (14+8=22) sekä Toivanen (16+4=20) tehokkaimmat viime kaudella runkosarjassa. Vei puolivälieräsarjan GFT:tä vastaan kolmeen otteluun, mutta vielä ei riittänyt virta Dynamolla mitalipeleihin.

Viime kauden kohtaamiset:
KaDy – MuSaFutsal 2 – 4 (0 – 1)
MuSaFutsal – KaDy 4 – 0 (2 – 0)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Anni-Elina Luotonen 4+1=5
KaDy: Manta Räsänen 1+0=1

Tulleet: Emilia Nurkkala (KP-V)

Lähteneet: Manta Räsänen (Ilves FS)


Sport: (8.)

Sport on aina ollut vaikea vastustaja. Pisti viime kaudella todella kampoihin puolivälierissä. Viime kauden alku oli vaikea Vaasan koronatilanteen vuoksi. Parantaa runkosarjasijoitustaan, jos joukkue pysyy kasassa. Tehokkaimmat pelaajat runkosarjassa olivat Vilma Rosenström (14+16=30) sekä Pipsa Lahtinen (13+16=29). Heidän somensa ollut kesällä hiljainen eikä vaasalaisten liikkeistä ole suurta tietoa. Saapuu toisella kierroksella Poriin.

Viime kauden kohtaamiset:
Sport – MuSaFutsal 3 – 8 (0 – 5)
MuSaFutsal – Sport 1 – 3 (0 – 1)
Sport – MuSaFutsal 3 – 4 (0 – 2)
MuSaFutsal – Sport 4 – 5 (2 – 3)
MuSaFutsal – Sport 6 – 2 (3 – 1)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Jasmin Ylikraka 6+4=10
FC Sport: Vilma Rosenström 4+2=6

Tulleet:

Lähteneet:


YIlves: (9.)

Jäi ulos playoffeista vasta viimeisellä runkosarjakierroksella. Jatkaa valmentajakaksikolla Parviainen, Peltomäki. Pelaa kotiottelunsa Ylöjärven Urheilutalolla, joka on liigan pienimpiä kenttiä ja vaikea vastustajille. Joukkueen avainpelaajiin kuuluva Sini Sutinen aloittaa kauden telakan puolelta. Tehokkaimmat runkosarjassa viime kaudella olivat Heidi Linjamaa (16+5=21) sekä vain 13 ottelua pelannut Rosa-Maria Siren (14+5=19).

Viime kauden kohtaamiset:
MuSaFutsal – YIlves 8 – 0 (7 – 0)
YIlves – MuSaFutsal 4 – 7 (1 – 4)


Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Netta Hannula 7+2=9
YIlves: Sini Sutinen 0+2=2

Tulleet: Iida Koskinen (Mad Max), Ella Haunia (?), Senni Viren (Espanja)

Lähteneet:

FC Halikko (10.)

Debyyttikausi Liigassa. Reilu ero playoffeihin, mutta ei ollut missään vaiheessa hädässä putoamisenkaan suhteen. Tulee taistelemaan viimeisistä playoff-paikoista. Kapteeni Elli Laaksonen päässyt jo maajoukkueleirityksiin mukaan. Valmentajien apuna on hääräillyt aina kun on ehtinyt niin Tomi Tuominen, pitkän linjan futsalmies ja MadMaxin miesten valmentaja. Runkosarjassa tehoista vastasivat tasaisesti nelikko Olivia Simula (11+6=17), Laaksonen (8+9=17), Laura Lehtonen (7+9=16) sekä Annika Peippo (10+4=14). Heidän jälkeensä pieni ero seuraavaksi tehokkaimpiin. Pelaa ottelunsa upeassa Salohallissa.

Viime kauden kohtaamiset:
FC Halikko – MuSaFutsal 0 – 9 (0 – 5)
MuSaFutsal – FC Halikko 5 – 2 (4 – 2)

Tehokkaimmat pelaajat:
MuSaFutsal: Netta Hannula 3+6=9
FC Halikko: Annika Peippo 1+0=1

Tulleet:

Lähteneet:

FC Nokia: (N)
Voitti oman lohkonsa ja voitti myös loppusarjan nousten suoraan Liigaan. Nokialla on kokemusta Liigasta muutaman vuoden takaa. Valmentajana jatkaa Merja Jalasto. Sini Sulonen (6+11=17) voitti sisäisen pistepörssin ennen Tilda Pyykköstä (11+5=16). Siirtyi viime kaudella pelaamaan Harjuniityn liikuntahalliin. Pelasi muutaman harjoitusottelun vaihtelevin tuloksin.

Viime kauden kohtaamiset:
Ei keskinäisiä otteluita

Tulleet: Emiilia Syvänen (Ilves FS), Lotta Hautamäki (RaiFu), Johanna Salonen (?), Tea Helminen (FTK), Niina Klaavu (?)

Lähteneet:

RaiFu: (N)
Taisteli itselleen liigapaikan karsintojen kautta, kun K-PV kaatui voitoin 2 – 1. Sijoittui Ykkösessä lohkossaan toiseksi FC Nokian jälkeen ja oli loppusarjassa toinen, jolla ansaitsi paikan liigakarsintaan. Ykkösessä tehokkaimpia olivat Ella Mäki tehoilla 27+11=38, sekä Tiiu Lehtonen (18+9=27). Pelaa kotiottelunsa Kerttulan salissa. Kesän keskittynyt tietojen mukaan myös aikalailla jalkapalloon, joten ainakin alkukausi saattaa olla vähän hakemista päästä liigavauhtiin. Hävisi harjoitusottelussa FC Halikolle.

Viime kauden kohtaamiset:
Ei keskinäisiä otteluita

Tulleet:

Lähteneet: Lotta Hautamäki (FC Nokia)

PJK: (Otti ACE:n paikan)
Otti viime kauden neljänneksi sijoittuneen ACE:n liigapaikan itselleen. Runko koostuu vahvasti viime kauden ACE:n pelaajista. Pelaa kotiottelunsa loistavissa olosuhteissa Pirkkalassa. Valmennustiimi koostuu pitkän linjan futsalihmisistä, sillä vetovastuuta ottaa Sami Päivinen, AP Mäkinen, Nico Suomalainen sekä JP Penttinen. Pelasi pre-seasonilla useita harjoitusotteluita. MuSaFutsalin kanssa tuli Porissa tasapeli ja Pirkkalasta lähti voitto MuSaFutsalin matkassa Poriin.

Viime kauden kohtaamiset:
Ei keskinäisiä otteluita

Tulleet: ACE:n pelaajat sarjasiirron myötä,

Lähteneet: -


Ruudusta futsalin koti

Viime kaudella miesten ja naisten liigan ottelut näkyivät solidsport.comista. Täksi kaudeksi futsal muuttaa Ruutuun ja ottelut näkyvät Ruutu+ -suoratoistopalvelusta. MuSaFutsal myy ”tosifanin kausikortteja”, joihin sisältyy Ruutu+ -katselukoodi 3 x 3kuukautta. Hintaa kortilla on 80€. Normaaleja kortteja on myynnissä 40€/kpl. MuSaFutsalilla on myynnissä myös kolmen kuukauden Ruutu+ -katselukoodeja 15€:n hinnalla. ”Tosifani kausareita” ja katselukoodeja on myynnissä vain rajoitettu erä. Tilaa kortti lähettämällä tilauksesi sähköpostiin: futsal@musansalama.fi. MuSaFutsalin kotiotteluissa selostajana jatkaa viime kaudelta tuttu ääni, sillä joukkueen tiedottaja Janne Helander tulkitsee matsit tulevallakin kaudella.

Hintoja, somea ja tukimahdollisuuksia

MuSaFutsalin otteluihin pääsylippu kustantaa 5€ ja alennusryhmät pääsevät sisään kolmella eurolla. Kotiottelut löytyvät kotisivuilta, johon ilmestyy myös otteluennakot ja -raportit otteluista. Myös SoMe-sivut kannattaa ottaa seurantaan.

Kotisivut: https://musansalama.fi/
Twitter: @MuSaFutsal
Facebook: https://www.facebook.com/MuSaFutsal
Instagram: @musafutsal

Pystyt myös tukemaan joukkuettamme raaputtamalla futsalarvan täältä https://futsalliiga.eventiolive.fi/musafutsal-naiset tai pelaamalla bingoa täällä https://futsalliiga.eventiolive.fi/products/musa--futsal--bingoEnnakon kirjoittanut: Janne Helander