MP-raportti: Vakuuttava MP vei pisteet Mikkeliin

MP osoitti vaarallisuutensa heti ensimmäisellä puoliskolla

MuSa ja MP kohtasivat perjantai-iltana Karhuhallissa Suomen Cupin kolmannella kierroksella. MP:n vakuuttavan ensimmäisen puoliskon saattelemana mikkeliläiset ottivat täydet pisteet 0-3-voitolla ja jatkopaikka Cupissa alkaa olemaan varma.

MP:ltä nähtiin vakuuttava ensimmäinen jakso. Isäntien ensimmäistä hyökkäystä lukuunottamatta, mikkeliläiset hallitsivat peliä selvästi eikä MuSalla ollut saumaa. MP hallitsi palloa ja sitä syöteltiin paljon, näin MuSa joutui paikoittain juoksemaan pallon perässä. Toki myös ajoittain isäntien paine tuotti tulosta.

Ensimmäinen maali nähtiin seitsemännellä minuutilla, kun MuSan kulman jälkeen pallo tuli ilmassa alimpana olleelle Aleksi Leppäselle, jonka syöttö maalivahti Tomi Mikkelssonille jäi vajaaksi eikä Mikkelsson myöskään kerennyt ensimmäisenä palloon, vaan MP:n pelaajista Firmino nappasi pallon ja pisti sen varmasti tyhjään maaliin.

Toinen maali syntyi 21. minuutilla. Mikkelsson torjui upeasti Niila Forsellin ensimmäisen yrityksen, mutta reboundissa ensimmäisenä oli MP:n Eero Ylönen, joka laittoi pallon maaliin. Mikkelsson venyi muutamaan hienoon venytykseen, joten lukemat olisivat voineet ensimmäisen puoliskon jälkeen olla pahemmatkin.

Toisella puoliskolla MuSa kuitenkin sai pelistä paremmin otetta kiinni ja MP ei enää pystynyt samalla tavalla hallitsemaan palloa. Mutta MP puolusti hyvin eikä MuSa pystynyt luomaan kuin muutamia hyviä paikkoja. Lopullinen niitti pelille tuli lisäajalle, kun MP:lle tuomittiin rangaistuspotku. Olli Kilpeläinen hankki pilkun ja pääsi myös sen laukomaan, eikä tästä epäonnistunut.

Jussi Välilä sai vielä toisen keltaisen kortin myötä punaisen kortin ja missaa näin ensi viikon Gnistan-kamppailun.

Valmentaja Ville Ulanen myönsi MP:n paremmuuden:

- Nyt oli MP kuusi askelta meitä edellä, eikä saatu ensimmäisellä puoliajalla lainkaan kiinni pelistä. Toisella jaksolla parannettiin, muttei silti päästy lähelle taistelussa pisteistä. Pelissä oli paljon asioita, joita meidän täytyy tehdä paremmin ja niihin pitää jatkossa keskittyä treenikentällä enemmän. MP:n maalit olivat valitettavia tänään.

MuSan osalta pelit jatkuvat jo ensi viikon perjantaina, kun Gnistan asettuu Porissa vastaan klo 19 alkavassa ottelussa. Tervetuloa paikalle.