Mestaruuden puolustaminen alkaa

MuSaFutsal avaa kautensa kotiyleisön edessä

Kahden edelliskauden Suomen mestari MuSaFutsal pääsee aloittamaan mestaruuden puolustamisen kotiyleisön edessä, kun sunnuntaina joukkueen kausi alkaa. Porin Urheilutalolle vieraaksi saapuu liiganousija EBK Espoosta.

Joukkueilla ei historian saatossa ole keskinäisiä kohtaamisia ollenkaan, joten sunnuntain ottelu on siinäkin mielessä historiallinen. EBK:sta tulee MuSaFutsalin 24.s joukkue, jonka porilaiset kohtaavat liigataipaleellaan.

Viime kauden Ykkösessä EBK sijoittui lohkossaan toiseksi ja pääsi jatkosarjaan. Tasaisessa jatkosarjassa he voittivat kaksi peliä ja hävisi yhden. Maalieron turvin ennen KuPS:ia EBK nousi suoraan liigaan.

MuSaFutsal voitti viime kaudella runkosarjan. 22 ottelusta 19 päättyi voittoon. Playoffeissa joukkue hävisi kertaalleen. Puolivälierissä PJK kaatui voitoin 2 – 0. Välierissä YIlves nipisti yhden voiton, mutta MuSaFutsal eteni finaaliin voitoin 3 – 1. Finaalisarja FTK:ta vastaan päättyi suoraan kolmessa ottelussa porilaisille.

Viime kauden tehokkain MuSaFutsal-pelaaja oli Netta Hannula, joka teki 38+24=62 tehopistettä, kun lukuun otetaan sekä runkosarja että playoffit. EBK:n tehokkain pelaaja Ykkösessä oli Miia Koppanen 17+14=31 tehopisteellään.

MuSaFutsalin joukkuesta viime kauteen pelinsä lopetti Milla Ljungman, Alina Virtala sekä Helmiina Luoma. Vera Mattila jätti Porin taakseen jo tammikuussa. Tulopuolella oli PJK:sta siirtynyt Sini Lauermaa. EBK ilmoitti, että ulkomaille muuttanut Niina Mäenpää on ainut lähtijä. EBK:hon liittyi kesän aikana Sanni Keränen, Milja Korhonen, Emilia Rauvanlahti sekä liigajoukkue GFT:stä takaisin saapunut Emmi Mäkinen. Mäkinen pelasi viime kaudella liigassa 18 ottelua tehoin 0+3.

MuSaFutsalin pelaajista Elina Setälä odottaa jo pelejä, joissa on pisteitä jaossa. ”Kiva päästä myös näkemään heti, että minkälainen joukkue Ykkösestä Liigaan nousi”, Setälä kertaa tunnelmiaan lauantai-illalla.

MuSaFutsal – EBK sunnuntaina klo 15.00 alkaen Porin Urheilutalolla. Liput katsomoon maksaa 7/5 euroa ja lipunmyynnissä on myös mahdollista ostaa kausikortti 40 euron hintaan. Jos paikalle ei pääse, niin ottelun näkee Janne Helanderin selostamana Ruutu+ -suoratoistopalvelusta. Mut tul ny sääki paikal!

Viime kausi päättyi näihin tunnelmiin. Sunnuntaina alkaa MuSaFutsalin osalta uusi kausi.

​​​​​​​Kuva: Pekka Tuominen