Matkalle kauas pohjoiseen

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Torniossa

Viikonloppuun sarjakärjessä lähtevä porilaisryhmä matkustaa tulevana viikonloppuna kauden pisimpään vierasotteluunsa, sillä matka käy aina Tornioon saakka, jossa seitsemäntenä oleva FTK emännöi vieraitaan klo 15.00 alkavassa ottelussa. Piste-eroa joukkueilla on kahdeksan pistettä. MuSaFutsal on kerännyt 27 pistettä 13 ottelusta. Viisi ottelua on runkosarjaa jäljellä, paitsi ACE:lla, jolla on rästipeli vielä lisäksi. Tiukkaa on edelleen ja MuSaFutsalin etumatka toisena olevaan Ilvekseen on kaksi pistettä. Sijat 2-6 ovat neljän pisteen sisällä toisistaan, joten yhdenkin ottelukierroksen aikana sijoitukset saattavat heilahdella paljonkin.

Viime viikonloppuna MuSaFutsal voitti kärkikamppailussa Ilveksen kotonaan lukemin 3 – 1 (1 – 1). Netta Hannula iski kahdesti ja kertaalleen Mira Laurila yllätti Emiilia Syväsen. Jasmin Ylikraka ja Elina Setälä pääsivät myös tehoille syöttömerkinnän saaneina. FTK teki viime viikonloppuna toisen peräkkäisen reissun pääkaupunkiseudulle. Tälläkin kertaa tuloksena oli tappio, sillä Team Vanpa oli vahvempi lukemin 3 – 0 (1 – 0).

MuSaFutsal ja FTK on vuosien saatossa pelanneet tasaisia otteluita, joista kertoo myös se fakta, että kolmesta viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta kaksi on mennyt rankkarikisaan saakka. Kummatkin näistä peleistä pelattiin Porissa. Tällä kaudella varsinaisen peliajan tulos oli 2 – 2 (0 – 1) ja ainoa kympiltä onnistunut oli Anni-Elina Luotonen. Varsinaisella peliajalla MuSaFutsalista osuivat Luotonen ja Jenna Oksanen. FTK:n maalintekijät olivat Maria Ollila ja Anna Keränen. Viime kauden Porin kohtaaminen oli kauden avausmatsi, joka päättyi varsinaisella peliajalla 5 – 5 (2 – 3), jota seurasi historiallinen jatkoaika. Se oli maaliton ja sitten alettiin ampua kymppejä ensimmäistä kertaa naisten futsal-liigan historiassa. Viime kaudella ainoa onnistuja oli MuSaFutsalin Oksanen. Viime kauden Tornion ottelu muistetaan Mira Laurilan viidestä osumasta. MuSaFutsal haki pohjoisesta kaikki kolme sarjapistettä lukemin 5 – 7 (2 – 2).

Liigan pistepörssi on porilaisittain mukavaa katsottavaa. Kärkipaikkaa pitää viime viikonloppuna kahdesti osunut Netta Hannula, joka on myös maalipörssin kärkinimi. Yhteensä Hannula on iskenyt tällä kaudella tehot 17+7=24. FC Sportin Pipsa Lahtinen jahtaa yhden pisteen päässä tehoilla 14+9=23. Kolmantena kärkipaikkaa hamuaa GFT:n Siiri Perälä tehoilla 14+8=22. MuSaFutsalin Elina Setälä on toiseksi tehokkain porilaispelaaja ja koko liigan pörssissä tehot 9+8=17 riittävät sijalle kuusi. FTK:n tehokaksikko Anna Keränen (8+6=14) ja Maria Ollila (7+4=11) löytyvät liigan pörssin sijoilta 10 ja 16. Heti Ollilan perässä pari seuraavaa sijaa meneekin taas MuSaFutsal-pelaajille. Mira Laurila (4+7=11) sekä Jenna Oksanen (7+3=10) ovat seuraavina ja mahtuvat vielä TOP-20:iin.

MuSaFutsalin kokoonpanosta viime viikonloppuna sivussa sairasteluiden vuoksi olleet Milla Ljungman sekä Ella Kuuri-Riutta ovat palanneet täysipainoisesti harjoituksiin. Kuuri-Riutan pelaaminen on kuitenkin vähän vielä epävarmaa. Elli Helander on palannut loukkaantumisen jälkeen harjoituksiin ja lähtee mukaan pohjoiseen. Ainoastaan reissulta sivuun jää Elina Setälä, joka jää Poriin huolehtimaan, että Satakunnan Urheilugaala sujuu moitteettomasti.

Futsal-liiga tv:n mahdollista suoraa nettilähetystä tuskin tulee, mutta sitä voi käydä tarkastelemassa futsal-liiga.tv nettisivulta. MuSaFutsalin twitter palvelee jälleen tuttuun tapaan lyömällä reaaliajassa tapahtumia omalle tililleen.