Mahtava voitto Pyynikiltä!

Tampere United ja Musan Salama tarjosivat juuri niin fyysisen ottelun kuin oli odotettavissakin. Pyynikille saapunut yli 400-päinen yleisö eli ottelussa hienosti mukana. Ottelussa jaetut 14 varoitusta kertovat ottelun luonteesta.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kaksi maalia

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista. Tampere United yritti rakennella peliään avaamalla MuSan topparilinjan eteen, josta isokokoiset kärjet Toni Toijala ja Roope Kostiainen koittivat luoda tilanteita. MuSan puolustus tiesi tämän kuitenkin erittäin hyvin etukäteen ja onnistuivat puolustamaan vaaralliset tilanteet pois. Kostiainen onnistui luomaan vaarallisen tekopaikan nopean sivurajaheiton seurauksena, mutta Kostiaisen viimeistelyn Daniel Skretteberg torjui.

Tamperelaiset onnistuivat siirtymään ottelussa 1-0-johtoon, kun epäonnistunut MuSan purkupallo suuntautui Eetu Räisäselle, joka laukoi kaukaa puolivolleysta kohti maalia. Daniel Skretteberg MuSan maalilla ei onnistunut laukausta liimaamaan käsiinsä ja ensimmäisenä irtopalloon ehti Anton Bright, joka laukoi
pallon Skrettebergin jalkojen välistä maaliin.

TaMun maalin jälkeen MuSa loi suoraan aloituksesta painetta tamperelaisten päätyyn. Juuso Rantala keskitti pallon boksiin kohti Juuso Aaltoa, mutta TamUn puolustuksessa Jesse Vuori työnsi Aaltoa kaksin käsin selästä ja pallo vietiin pilkulle. TamUn maalin jälkeisestä aloituksesta ehti kulua 30 sekuntia, kunnes pallo oli jo pilkulla. Rangaistuspotkua asteli laukomaan Jussi Välilä, mutta TamUn maalilla pelannut Antti Kuusinen torjui Välilän yrityksen eteensä. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Matias Koskinen, joka laukoi pallon Kuusisen jalkojen välistä maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää vaarallisia paikkoja nähty, joten tauolle siirryttiin 1-1-lukemissa.

Loistava alku toiselle puoliajalle

MuSa sai luotua painetta tamperelaisten kenttäpuoliskolle ja heti toisen puoliajan alussa Juuso Aaltoa rikottiin vapaapotkun arvoisesti. Kaukaa tullutta sivuvapaapotkua asteli antamaan Verneri Salminen, joka laittoi hienon pallon boksin sisään. Jussi-Pekka Rämä oli irtautunut vapaaksi ja hän pääsi puskemaan pallon ohi TamU-vahti Antti Kuusisen.

MuSan johtomaalin jälkeen tamperelaiset luonnollisesti hakivat tasoitusmaalia, mutta Salaman puolustus piti hyvin tamperelaisten hyökkäykset kurissa. Noin tunnin kohdalla nähtiin upea suoritus, kun Juuso Aalto yritti saksipotkulla maalia. Aallon yritys jäi tällä kertaa sellaiseksi, että Kuusisella oli kohtalaisen helppo työ liimata pallo käsiinsä. Tamperelaiset pääsivät puolittaisiin maalipaikkoihin, mutta Salaman puolustus suoriutui ottelusta kunnialla.

Joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen eli ottelussa mukana ja kommentoi ottelua seuraavasti:

”Olipahan matsi! Tuntui, että itsellänikin syke oli pilvissä koko ottelun ja sitä se oli pelaajilla kentällä. Luulen, että TamU hieman yllättyi meidän tyylistä eilen pallottomana ja näin saatiin heidät avaamaan peliä, kuten me halusimme. Hatunnosto koko joukkueelle sitoutumisesta pelisuunnitelmaan. Tuolta kentältä voi hakea voiton juuri tuolla tyylillä. Hienoa nähdä, että pystytään taipumaan useaan eri tyyliin ottelusta riippuen.”

”Ottelu oli kaksinkamppailuja toisen perään ja molemmilla joukkueilla oli tiedossa toistensa lähestymistavat otteluun. Me oltiin ykkös- ja kakkospalloissa erinomaisia. Tuki oli koko ajan lähellä ja saatiin heidän aseet riisuttua. Molemmilla oli maalipaikkoja aika tasaisesti, mutta pienet asiat sitten ratkaisevat tällaiset ottelut.”

Ulanen näki myös, missä joukkue onnistui:

”Taisteluilme oli erinomainen jokaisella. Kysyin retorisesti jätkiltä puolijalla, että haluaako joku vaihtoon, niin jätkät nauroivat sille, koska nimenomaan kaikki halusivat nopeasti takaisin pelaamaan. Voittomaalikin tuli heti jakson alkuun ja uskon, että sillä latauksella on vaikutusta siihen”, Ulanen lopettaa.

Perjantai-illan esitys oli ilmeeltään loistava koko joukkueelta ja tästä on erittäin hyvä jatkaa ensi torstaina pelattavaan Porin derbyyn. MuSalla on paljon hampaankolossa viime derbystä, joten hyvässä vireessä oleva Salama tulee taistelemaan kynsin ja hampain voitosta. Ottelu on myös kärkisijoitusten kannalta tärkeässä roolissa, sillä voitolla Salama on jälleen mukana nousutaistossa.