Maali-ilottelu päättyi voittoon

Lauantaina GFT ja MuSaFutsal pelasivat runsasmaalisen liigaottelun Espoossa. 12 maalia sisältänyt ottelu päättyi vierasvoittoon loppulukemien ollessa 5 – 7 (4 – 4).

Ottelu alkoi vieraiden kannalta loistavasti. Reilun minuutin pelin jälkeen MuSaFutsal oli iskenyt pallon jo kahdesti ohi GFT-vahti Jenni Niemelän. Kummastakin maalista vastasi Netta Hannula ja kumpikin tuli puolittaisesta läpiajosta. Ensimmäiseen vapauttavan syötön antoi Milla Ljungman, jonka taiturimainen kantapäävippaus ilmasta lähetti Hannulan maalintekoon. Toiseen syötön antoi maalivahti Siiri Lilja. Maalin jälkeen peli oli melkoista hurlumheitä. Tilanteita syntyi kumpaakin päähän. GFT:n hyökkäykset olivat kerta toisensa jälkeen vaarallisia. GFT:n päivän avausosuma syntyi ajassa 05.26, kun Siiri Perälä katkaisi porilaisten syötön ja kuljetuksensa päätteeksi laukoi pallon verkkoihin. MuSaFutsalin puolustuspään pelaaminen oli tänään heikkoa. Omassa päässä heikot syöttövalinnat aiheuttivat monta vaarallista vastaiskua kotijoukkueelle. Kesken GFT:n painostuksen Hannula ryöstää pallon hyökkäyspäässä alimmalta vastustajalta ja iski vastustamattomasti pallon pitseihin ja hattutemppu oli valmiina. Aikaa hattutempun tekemiseen Hannula tarvitsi 8.12. MuSaFutsalin tai lähinnä Hannulan tehokkuus tekopaikoissa oli huikeaa luokkaa. Maalin jälkeen oli MuSaFutsal lähellä neljättä osumaa, mutta Niemelä esti aikeet. Vieraiden puolustuspään pelinavaamisessa oli suuria ongelmia. GFT:n kavennus tuli ajassa 11.32, kun Elina Myllymäki purjehti koko kentän läpi ja laukaisi pallon takakulmaan. Tasoitusosuma näki päivänvalon ajassa 14.18. Henni Malisen kuljetti terävästi laitaa pitkin ja löysi syötöllään maalilta Daniela Tjederin, joka ohjasi pallon verkkoon. MuSaFutsal siirtyi uudelleen johtoon ajassa 16.23. Liljan pitkä heitto tavoitti Jenna Oksasen, jonka laukauksen Niemelä vielä torjui, mutta Hannula oli paluupallossa ensimmäisenä ja pisti pallon reppuun jo neljännen kerran ottelun aikana. Vielä ennen taukoa GFT tasoitti. Ajassa 18.56 Perälä ohjasi tyhjiin, kun MuSaFutsalin alin pelaaja oli hölmöillyt itsensä tilanteesta ulos ja GFT hyökkäsi yksinäistä Liljaa vastaan kolmella pelaajalla. Perälä käytti palloa Tjederillä, joka pelasi heti takaisin ja Perälällä oli siis helppo työ viimeistellä. Viimeisellä minuutilla oli vierailla paikka mennä taukojohtoon, mutta Jasmin Ylikrakan laukaus sujahti tolppaan. Paikka tuli, kun GFT:n kulma meni suoraan läpi kaikkien GFT:n päätä kohden. Palloon ehti ensimmäisenä Ylikraka, joka oli yksinläpi, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen ja tauolle siirryttiin 4 – 4 lukemissa.

Toisen jakson alkupuoliskolla MuSaFutsal sai pari paikan tynkää luotua, mutta mitä pidemmälle jakso eteni, niin sitä enemmän GFT vyöryi kohti Liljan vartioimaa maalia. GFT:n johto-osuma syntyi ajassa 23.49, kun Perälä ja Tjeder sahasivat puolustuksen poikki ja jälkimmäisen syötöstä ensin mainittu ohjasi pallon tyhjään rysään. Maali oli Perälän kolmas tänään. MuSaFutsalin puolustuspelaaminen parani vähitellen eikä GFT päässyt parhaille tonteille. MuSaFutsal muutti myös peluutustaan, joka toimi tällä kertaa. Jakson puolivälin ylityttyä tasoitusosuma näki päivänvalon. Sivurajakuvio toimi ja Mira Laurilan syötöstä pääsi Elina Setälä tälläämään kauden osumansa. MuSaFutsal siirtyi johtoon vajaa minuutti myöhemmin. Setälän syöttö tavoitti Hannulan, joka kääntyi ja laukoi päivän viidennen osumansa, joka sivuaa MuSaFutsalin seuraennätystä. Aiemmin viiteen osumaan pelissä on yltänyt viime kaudella Mira Laurila. Tämä Hannulan osuma oli myös MuSaFutsalin 500.liigaosuma. MuSaFutsalin puolustaminen oli johtoasemassa hyvää, eikä muutamaa tilannetta lukuun ottamatta ollut hätää. MuSaFutsalin seitsemäs osuma syntyi ajassa 35.16. Laurilan laukaus sivurajan tuntumasta muutti maalin edessä suuntaa GFT:n pelaajasta ja yllätti Niemelän. Viimeiset noin viisi minuuttia GFT haki maalia viidellä kenttäpelaajalla. MuSaFutsalin puolustus oli lopussa rautaa, eikä GFT onnistunut maalinteossa. Näin kolme sarjapistettä matkaa Poriin lukemin 5 – 7 (4 – 4). Kuuden pelatun ottelun jälkeen liigan piikkipaikalle siirtyi MuSaFutsal. Pistepörssissä kärkitilaa pitää MuSaFutsalin Netta Hannula (8+4). Lauantaina joukkuiden parhaina palkittiin Siiri Perälä (GFT) ja Hannula (MuSaFutsal).

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat ensi lauantaina kotiottelulla, kun Itätuulen koululle vieraaksi saapuu KaDy Jyväskylästä. Ottelu alkaa klo 13.00.