Maajoukkuetauko ohi

MuSaFutsalin vieraaksi saapuu Ilves FS

Kolmen viikon pituinen maajoukkuetauko on ohi ja ottelut jatkuivat tällä viikolla naisten liigassa. Keskiviikkona YIlveksen kotonaan kohdannut Ilves FS saapuu sunnuntain otteluun MuSaFutsalin vieraaksi Poriin. Ottelu alkaa klo 13.00.

MuSaFutsal on pelannut tällä kaudella kolme ottelua, joista se on voittanut kaikki. EBK kaatui avauskierroksella tylyin 12 – 0 (6 – 0) lukemin, jota seurasi vierasreissu Saloon FC Halikon vieraaksi. Salossa lukemat olivat porilaisten hyväksi 3 – 4 (1 – 3). Ennen maajoukkuetaukoa MuSaFutsal vieraili Torniossa viime kauden finaalivastustajan FTK:n luona. Porilaiset olivat tyly vieras ja he lähtivät kotimatkalle 0 – 7 (0 – 5) voiton myötä. Ilvekselle sunnuntain ottelu on viides tällä kaudella. He pelasivat niin ikään kolmesti ennen taukoa, mutta käynnistivät tämän viikon keskiviikon paikalliskamppailulla toista pirkanmaalaista Ilvestä vastaan. Kotiottelu YIlvestä vastaan päättyi 2 – 5 (1 – 3) tappiolukemiin. Maalinteossa keskiviikkona onnistui Matilda Herranen sekä Kiia Laine. Kausi käynnistyi kahdella voitolla, kun HIFK kaatui kotona lukemin 4 – 1 (2 – 1) ja vierasreissu pohjoiseen tuotti myös kolme pistettä 3 – 5 (1 – 3) voitolla FTK:sta. Ennen taukoa Ilves kärsi vieraskentällä 8 – 1 (3 – 1) tappion GFT:lle. Ottelussa GFT:n ex-Ilves Emilia Jokisalo paukutti seitsemän maalia. Ilveksen Sanna Rautio katseli ottelussa punaista korttia, mutta kärsi jo pelikieltonsa keskiviikkona, joten on Porissa Ilveksen käytettävissä.

Alkukaudella MuSaFutsalin tehokkaimman pelaajan titteliä pitää hallussaan tuttu nimi, sillä Netta Hannula (3+7=10) on jatkanut huimaa virettään, vaikka hän on pelannut tällä kaudella vasta kahdessa ottelussa missattuaan FC Halikko-ottelun. Liigan pörssissä 10 pistettä riittää toiseen tilaan, sillä GFT:n Emilila Jokisalo (9+3=12) pitää kärkipaikkaa itsellään. Hannulan takana löytyy kolme MuSaFutsalin pelaajaa, sillä Anni-Elina Luotonen (6+2=8), Elina Setälä (4+4=8) sekä Jasmin Ylikraka (5+2=7) ovat olleet myös tutun tehokkaita. Heidän lisäkseen myös muut kaikissa peleissä pelanneet Sini Lauermaa (3+3=6) ja Iina Heikkilä (2+3=5) löytyvät Liigan pörssin kärjen tuntumasta. Ilveksen tehokkain on alkukaudella ollut Matilda Herranen (3+2=5). Nella Hartikainen (3+0=3) on myös tehnyt kolme osumaa. Maria Härkönen (0+3=3) on myös kolmessa tehopisteessä.

MuSaFutsalin kokoonpano on pitkälti sama kuin alkukaudellakin, sillä ainoa poissaolija on Elli Helander. Vastikään sopimuksen kirjoittanut Minttu Ylikraka pelannee jo sunnuntaina. Ilvekseltä puuttuu varmasti heidän maalivahtinsa Heidi Tahvanainen, joka katseli punaista korttia keskiviikkona ja on pelikiellossa sunnuntain ottelussa. MuSaFutsalin maalivahdeista Siiri Lilja on pelannut kahdessa viimeisimmässä ottelussa, kun Martta Perälä vartioi maalia kauden avauksessa. Ilvekseltä Heidi Tahvanainen on aloittanut kaksi ottelua, mutta niin kuin pari riviä ylempää jo kerrottiin, niin keskiviikon ottelu ei hänellä kauaa kestänyt, sillä punainen kortti tuli jo 13 sekunnin kohdalla. Tuon jälkeen torjuntavastuun otti Lotta Hiihtola, jolle ottelu oli toinen tällä kaudella. Kolmas maalivahti Ida Ala-Kauhaluoma on pelannut yhden liigaottelun tällä kaudella.

Ottelu alkaa Nams-Areenalla eli Porin Urheilutalolla klo 13.00. Futsal on parasta paikan päällä, mutta jos olet estynyt saapumaan paikan päälle, niin Ruutu+ -suoratoistopalvelusta ottelun näkee Janne Helanderin selostamana suorana lähetyksenä.

Kauden 2022 - 2023 joukkuekuva.
Kuva: Nyblin