Lisää nuorta voimaa MuSaFutsaliin

Iina Heikkilä on toinen pelaaja, joka nousee B-tytöistä liigajoukkueeseen

16-vuotias Iina Heikkilä tuli kesällä liigajoukkueen harjoitusrinkiin mukaan ja vakuutti joukkueen taustat ja palkittiin sopimuksella. ”Juha soitti kesällä ja kyseli kiinnostustani. Päätin lähteä kokeilemaan ja tässä ollaan”, muisteli Heikkilä kesän alkua. Viime kaudella hän pelasi B-tyttöjen joukkueessa, joka jäi SM-lopputurnauspaikasta. Pelejä kertyi myös MuSan naisten joukkueesta, joka nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Hän on nyt toinen, joka nousee B-tyttöjen joukkueesta liigajoukkueeseen, sillä Helmiina Luoman sopimus julkaistiin tiistaina.

Neljävuotiaasta saakka jalkapalloa pelannut Heikkilä muisteli pelanneensa jo pidempään futsalia talvisin lähinnä jalkapallon talviharjoittelumuotona. Viime talvi oli ensimmäinen, kun futsal oli ohjelmassa ns. itsessään ja vähän tavoitteellisempaa. Futsalia Heikkilä pitää vauhdikkaana ja kiehtovana lajina, jossa hän yrittää pysyä mukana. Hänen mielestään futsal sopii hänelle, sillä hän näkee omana vahvuutenaan taidon. Valmentaja Juha Helander pitää Heikkilää yhtenä lupaavimmista pelaajista, jonka hän on vähän aikaan nähnyt.

Tuleva kausi liigajoukkueessa jännittää, mutta hän toivoo saavansa kokemusta lajista, jotta olisi tulevaisuudessa parempi pelaaja. Täksi kaudeksi mitään suurta tavoitetta Heikkilä ei itselleen asettanut. ”Jos nyt yrittää saada jonkin verran peliaikaa”, totesi hän uteluihin tavoitteista.

Heikkilä nähdään ensi kertaa liigajoukkueen mukana sunnuntaina, kun Ilves FS saapuu Poriin harjoitusotteluun. Ottelu käynnistyy Urheilutalolla klo 14.00.

Nyt on kasassa kahdeksan sopimusta, joista on kaksi maalivahtia (Siiri Lilja ja Martta Perälä). Kenttäpelaajista sopimuksen on jo tehnyt Milla Ljungman, Elina Setälä, Alina Virtala, Netta Hannula sekä Helmiina Luoma. Ensi viikolla lisää julkaisuja. Pelaajiamme on huomenna tavattavissa Stadionilla avausmaaliveikkauspisteillä miesten Ykkösen ottelussa MuSa – KTP. Seuraa meidän sosiaalista mediaa sekä kotisivuja niin tiedät mitä joukkueessamme tapahtuu. Kausiennakkokin on tekeillä ja se julkaistaan viikko-pari ennen kauden alkua.