Liiganousija saapuu kylään

MuSaFutsal pelaa keskiviikkona kotonaan FC Nokiaa vastaan

Naisten Futsal-liigassa pelataan hyvin harvinainen arki-illan kierros. Ainoat huilaavat joukkueet ovat Sport ja FTK. Poikkeuksellinen arkikierros on perua siitä, että ensi viikon alkupuolella naisten maajoukkue matkustaa Ukrainaan EḾ-karsintoihin, joihin meiltä lähtee kolme pelaajaa.

FC Nokia nousi täksi kaudeksi liigaan, muttei ole kuitenkaan täysin uusi tuttavuus liigan puolella. He putosivat liigasta kauden 2017-18 päätteeksi. Neljä kautta he ehtivät pelata liigaa tällä sarjamuodolla. Turnausmuotoisilla kausilla FC Nokia oli tuttu näky ja vastustaja myös MuSaFutsalille. Joukkueet ovat pelanneet kahdeksan keskinäistä ottelua kaudesta 2014 - 15 lähtien. Viisi viimeisintä on päättynyt porilaisten voittoon, mutta kolmessa ensimmäisessä ottelussa pisteet jaettiin kahdesti ja kerran FC Nokia juhli voittoa. Maaliero näissä otteluissa on MuSaFutsalin hyväksi 30 - 15.

Tämän kauden liigassa kumpikin on pelannut kaksi ottelua. MuSaFutsal on voittanut molemmat ottelunsa. Avauskierroksella kaatui FTK vieraskentällä lukemin 2 - 3 (0 - 0). Viime lauantaisessa kotiavauksessa vierailija FC Sport oli täysin aseeton ja yritti kaikin keinoin puolustaa vähämaalista tappiota. Siinä he eivät onnistuneet, vaan kolme sarjapistettä jäi Poriin lukemin 8 - 0 (2 - 0). Ottelua kuvastaa hyvin maalivahtien torjunnat. MuSaFutsalin Martta Perälä neljä ja Sportin Teresa Delia 37 torjuntaa. Laukaisukartta kertoi myös karua kieltään ottelusta. MuSaFutsalista tehopisteiden makuun pääsi kaikki seitsemän kokoonpanossa ollutta kenttäpelaajaa. Milla Ljungman oli tehokkain pistein 1+3. Jasmin Ylikraka summasi tehot 1+2. Helmiina Luoma (2+0) sekä Elina Setälä (1+1) olivat muut enemmän kuin yhden pisteen tehneet pelaajat. Plus-miinus tilastossa Luoma oli ykkönen +7 -tilastollaan. FC Nokia on pelannut kaksi kotiottelua. Avauskierroksella toinen liiganousija RaiFu haki 1 - 5 (0 - 1) voiton. Sunnuntaina FTK kävi ottamassa pataansa Nokialla lukemin 4 - 3 (2 - 1). FC Nokialta maalinteossa onnistuivat Milla Vähälä kahdesti sekä kutosen täplältä Marika Ropanen. Voittomaalin sai nimiinsä Elli Koivula. Emmi Kortesmaa otti tolppien välissä muutamia huippuluokan torjuntoja.

MuSaFutsalin kokoonpanoon palaa lauantaina sivussa ollut Netta Hannula. Milla Ljungmanin pelaaminen on vielä epävarmaa lauantaina tulleen loukkaantumisen vuoksi.

Yleisö on jälleen tervetullut katsomoon, ja maskisuositus on voimassa. Muistetaan edelleen myös hyvä käsihygienia. Lipun hinta on 5 euroa ja alennusryhmiltä 3 euroa. Kausikortteja on myynnissä lipunmyynnissä. Ottelu näkyy myös Ruutu+ -suoratoistopalvelusta selostuksen kera. Ottelu alkaa klo 19.00 ja lähetys kymmenen minuuttia aikaisemmin.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com