Lauantaina putkelle haetaan jatkoa Jyväskylässä

MuSaFutsal hakee jo yhdeksättä peräkkäistä voittoa. Tällä kertaa KaDyn vieraana.

Porilaisten bussin nokka suuntaa lauantaina Jyväskylään, jossa Kampuksen Dynamo emännöi porilaispoppoota Naisten Futsal-liigaottelussa. Ottelun pelipaikka on poikkeuksellisesti Huhtasuon Yhtenäiskoulu, kun KaDyn kotiluola ”Monnari” on sulkapallopelaajien valtaama.

MuSaFutsal lähtee viikonloppuun liigan piikkipaikalta. Kahdeksan ottelu on tuonut yhtä monta monta voittoa. Maaliero on 41 – 7. Tuleva vierasottelu on neljäs tällä kaudella. KaDy on liigassa kahdeksantena, mutta he ovat pelanneet vasta kuusi ottelua. Määrä on pienin koko liigan joukkueista. Pisteitä he ovat pystyneet saamaan kahdeksan ja maaliero on parin maalin verran plussalla (19 – 17). Tulevana viikonloppuna he pelaavat myös sunnuntaina, kun RaiFu vierailee Monnarilla.

MuSaFutsal pelasi viime lauantaina kotona, kun FC Halikko kävi vierailulla. Pisteet jäivät Poriin lukemin 2 – 1 (1 – 1). Ottelussa Halikon johtomaalin myötä MuSaFutsal joutui tappioasemaan vasta toista kertaa tällä kaudella. MuSaFutsalin maalit viimeisteli Vera Mattila kauden viidennellä osumallaan. Voittomaaliksi jäi Helmiina Luoman osuma, joka oli hänelle kauden neljäs. Netta Hannula ja Jasmin Ylikraka merkkauttivat syöttöpisteet itselleen.

KaDy pelasi viime sunnuntaina kotonaan FTK:ta vastaan. Varsinaisen peliajan jälkeen lukemat oli 2 – 2. Kaikki neljä osumaa syntyi avaus 20 minuuttisen aikana. Jatkoajalla joukkueet osuivat kumpikin kahdesti vuorotahtia. FTK:n 4 – 4 tasoitusosuma syntyi ajassa 44.59 Jonna Frontin laukauksen ohitettua Maria Halla-Ahon. Voittomaalikilpailun ensimmäinen laukoja oli Kirsi Airikainen, joka oli myös ainoa onnistuja. KaDy vaihtoi vm-kilpailuun tolppien väliin Aliisa Terävän, joka hoiti tonttinsa täydellisesti. KaDyn tehonaiset ottelussa olivat Heidi Malkki sekä Alina Nieminen, jotka merkkauttivat kumpikin kaksi syöttömerkintää.

MuSaFutsal ja KaDy ovat kohdanneet historiansa aikana kahdeksan kertaa. MuSaFutsal on voittanut otteluista seitsemän, joista yksi on tullut jatkoajan jälkeen. KaDyn ainoa voitto tuli kaudella 2018 – 19, kun he hakivat Porista 3 – 4 voiton vm-kilpailun jälkeen. Viime kauden kohtaamiset päättyivät Jyväskylässä 2 – 4 (0 – 1). Anni-Elina Luotonen oli voiton tae hattutempullaan. Porissa reilu kolme viikkoa myöhemmin MuSaFutsal oli parempi lukemin 4 – 0 (2 – 0). Netta Hannula iski tehot 2+1. Kerran aikaisemmin joukkueet ovat kohdanneet Huhtasuolla. Se tapahtui kaudella 2017 – 18. MuSaFutsal haki pisteet Poriin lukemin 2 – 4 (0 – 1). Otteluista ei ole kuin yksi revennyt vähän rumimmiksi lukemiksi. Muutoin on ollut tasaista. Tulevastakin ottelusta on lupa odottaa erittäin hyvätasoista futsalia. Kummankin joukkueen valmentaja, niin KaDyn Mikko Kytölä kuin MuSaFutsalin Juha Helander, haluaa joukkueen pelaavan kurinalaista futsalia tientyin omin maustein.

MuSaFutsalin tehokkain on alkukaudella ollut Jasmin Ylikraka (8+10), joka riittää liigan pistepörssin kärkipaikkaan. Parin pisteen päässä häntä jahtaa Daniela Tjeder (HIFK) (10+6) sekä FTK:n Tiia Juntikka (7+9). Neljänneltä sijalta löytyy MuSaFutsalin Netta Hannula (8+7). Seitsemänneltä sijalta löytyy KaDyn Saana Vestola (5+5). Seuraavaksi tehokkaimpia Dynamolaisia ovat Vilma Terävä (4+2) ja Alina Nieminen (2+4). MuSaFutsalin Elina Setälä on merkkauttanut saldoonsa kymmenen tehopistettä (2+8).

MuSaFutsalin maalivahdeista Siiri Lilja on pelannut viisi ottelua ja ex-KaDy Martta Perälä kolme ottelua. Kumpikin maalivahti on torjunut yli 91 % varmuudella.

Ruutu+ -palvelusta ottelu suorana. MuSaFutsalin twitter-tili palvelee vierasotteluista tutuksi tulleella tavalla kertoen kaikki tärkeimmät tapahtumat.

Martta Perälä kohtaa lauantaina vanhan seuransa. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Martta Perälä kohtaa lauantaina vanhan seuransa.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com