Lauantaina kasitietä ylöspäin

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat Vaasassa, jossa FC Sport emännöi porilaisia

MuSaFutsal on aloittanut sarjan kahdella voitolla ja yhdellä rankkarikisa tappiolla. Kausi alkoi kotitappiolla GFT:lle rankkarikisan jälkeen. Sen jälkeen käytiin ryöstämässä kolme pistettä Tampereelta, kun Ilves FS kaatui upeasti lukemin 2 – 3 (1 – 1). Viime sunnuntaina kaatui Ylöjärven Ilves kotikentällä puhtaasti lukemin 8 – 0 (7 – 0). Netta Hannula pisti maalikarkelot pystyyn iskemällä viisi maalia. Niiden lisäksi hän syötti yhden. Viisi tehtyä maalia sivuaa seuran maaliennätystä. Mira Laurila iski viidesti muutama kausi sitten Torniossa ja Hannula onnistui viidesti viime kaudella Espoossa. Muut karkeloihin osallistuneet olivat Jasmin Ylikraka, Elina Setälä sekä Milla Ljungman. Kaikki kentällä käyneet kenttäpelaajat pääsivät tehopisteille. Iina Heikkilälle syöttöpiste oli liigauran ensimmäinen tehopiste. Martta Perälä tarvitsi nollapeliin ainoastaan yhdeksän torjuntaa. FC Sport on tällä kaudella pelannut ainoastaan kerran. Se oli viime sunnuntaina Jyväskylässä KaDyn vieraana. Pisteet jäivät Jyväskylään, kun KaDy voitti lukemin 2 – 0 (2 – 0).

MuSaFutsalin ja FC Sportin viime kausien kohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä ja fyysisiä. Sellaista on luultavasti luvassa myös tulevana lauantaina Vaasassa. Viime kaudella kohdattiin back-to-back hengessä pelaamalla pelit peräkkäisinä otteluina. Ottelut kuitenkin menivät eri vuosiin, sillä joulukuun puolivälissä pelattiin Porissa. MuSaFutsal voitti ottelun lukemin 5 – 3 (2 – 2). Loppiaisena pelattiin Vaasassa, jossa FC Sport juhli voittoa lukemin 4 – 3 (1 – 1).

Tällä kaudella liigan pistepörssissä on erottunut kaksi pelaajaa. Ilveksen Tiia Juntikka johtaa tehoilla 10+5=15 ja toisena on MuSaFutsalin Netta Hannula (7+3=10). Kolmannella sijalla on kolme pelaajaa kuudessa pisteessä. Erot johtuvat osittain myös siitä, että joukkueet ovat pelanneet niin laajalla skaalalla otteluita. Ilves on jo pelannut viisi kamppailua, kun kolme joukkuetta on esiintyneet vain kerran tämän kauden liigassa. MuSaFutsalin muita tehonaisia on ollut Elina Setälä (2+3=5), Jasmin Ylikraka (2+2=4). Milla Ljungman (3+0=3) on osunut kertaalleen jokaisessa ottelussa.

MuSaFutsalin kokoonpanoon ei viime ottelusta tällä tietoa tule muutoksia.

Valmentaja Juha Helander pitää Vaasaa pahana paikkana vierailla, mutta tällä hetkellä on ”ihan kiva mennä mihin vaan kun homma sujuu”. ”Vaasaan lähdetään jatkamaan siitä mitä ollaan tehty, ja pistetään vielä hiukan paremmaksi”, jutusteli Helander.

Katso ottelu pientä maksua vastaan https://solidsport.com/musafutsal sivulta. Sieltä löytyy lisäohjeet ottelun näkemiselle. MuSaFutsalin twitter palvelee seuraajiaan tuttuun tapaan tarjoten tärkeimmät tapahtumat twiitaten.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com