KTP-raportti: Suomen Cup-taipale alkoi tappiolla

Lopun kiri ei riittänyt - KTP vei pisteet Kotkaan

MuSa ja KTP kohtasivat sunnuntaina Karhuhallissa Suomen Cupin avauskierroksella. KTP oli lopulta parempi lukemin 1-2 (0-1) ja otti Cupin avauksesta pisteet mukanaan Kotkaan.

Ensimmäinen puolisko ei hirveästi tarjonnut yleisölle ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. KTP oli ehkä kuitenkin hivenen niskan päällä ensimmäisen jakson aikana ja he pystyivät muutaman paikan luomaan. Isännät puolestaan saivat painetta aikaiseksi, mutta todelliset maalipaikat jäivät puuttumaan ja joita nähtiin vasta pelin loppupuolella.

Ensimmäisen puoliskon ainoa maali syntyi 34. minuutilla, kun KTP:n Antti Mäkijärvi jäi vartioimatta keskeltä, jolle David Ramadingaye pelasi pallon ja sijoitti pallon tarkasti pallon alakulmaan. MuSan maalilla pelannut uusi tuttavuus Olli Hakanpää pelasi ensimmäisen Suomen Cup-pelinsä ja otti ensimmäisellä puoliskolla muutaman maukkaan torjunnan.

Toisella jaksolla MuSa sai hallittua palloa enemmän ja selkeästi paransi pelin edetessä otteitaan, ja erityisesti hyökkäystään. KTP siirtyi kuitenkin Taaniel Ustan maalilla jo kahden maalin karkumatkalle, kun Antti-Pekka Pihlaisen ja Hakanpään kommunikaatio petti ja Usta pääsi Jussi Välilän estelyistä huolimatta iskemään pallon tyhjään maaliin.

Isännät ilmoittautuivat peliin mukaan viimeisellä kympillä, kun Juuso Aalto kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti boksin sisällä. Aalto myös laukoi tuon pilkun ja laittoi upeasti pallon yläriman kautta maaliin. Maali oli Aallolle ensimmäisen Salama-paidassa. Tämän jälkeen porilaiset päästiin vielä luomaan muutaman hyvän paikan, muun muassa kulmasta, jossa Samuli Virtanen puski pallon tolppaan. Tätä edelsi tilanne, jossa Juuso Rantala avasi pitkällä pallolla laitaan Virtaselle, joka ajoi boksin sisään ja syötti Joni Lämsällä, joka pääsi kokeilemaan hyvältä paikalta, mutta KTP:n maalivahti venyi torjuntaan. Tämän lähemmäksi ei päästy. Lopputulos: 1 - 2 (0 - 1)

"KTP ansaitsi voittonsa, vaikka pääsimme viimeisen vartin ajaksi tosissaan taistelemaan pisteistä. Siihen lopun intensiteettiin olen tyytyväinen ja siihen, että toisella puoliajalla opittiin ohjaamaan KTP:n avauspeliä oikein. Tästä harjoitteleminen jatkuu ja otetaan tärkeitä onnistumisia tästä mukaan jatkoa ajatellen." - kommentoi valmentaja Ville Ulanen ensimmäistä Cup-ottelua.

Suomen Cup jatkuu seuraavaksi sunnuntaina Myllykoskella MYPA:n vieraana. Kaikki Suomen Cupin pelit näet suorana Ruutu+:n kautta.


Kommentit