KTP-raportti: "Ei luovuttu tyylistä, mutta jouduttiin ottamaan vapaita tiloja ja välejä tarkemmin kiinni"

Taistelu vajaalla ei riittänyt - kolmas sija jäi haaveeksi

Lähtökohdat MuSan ja KTP:n eiliseen kamppailuun lupasivat hyvää kamppailua, molemmilla oli panosta ottelun suhteen. Valitettavasti kuitenkin isäntäjoukkue KTP venyi viidenteen peräkkäiseen voittoon. MuSa taisteli hienosti 87. minuutille saakka pelaten alivoimaisena melkein tunnin verran. Lopputulos 1-0.

Ottelun aloitus oli tasainen kokonaisuudeltaan. Alusta asti näki kuitenkin, että Kotkaan oli saapunut valmiina taisteluun oleva MuSa. Pelistä oli aistittavissa tekemisen meininkiä ja porilaisjoukkue pystyi löytämään vapaita miehiä ja tätä kautta rakentelemaan hyökkäyksiä.

Ottelun käännekohta tapahtui 32. minuutilla, kun takaisin kokoonpanoon palannut kapteeni Jussi Välilä sai suoran punaisen kaataessaan KTP-hyökkääjän. Tuomari tulkitsi, että Välilä vei KTP:ltä varman maalipaikan. Tauolle mentiin kuitenkin 0-0 lukemissa.

Varmasti suurin osa oletti KTP:n ottavan pelin täydellisesti haltuun ylivoimaisena pelatessaan. Näin ei kuitenkaan käynyt. MuSa sai luotua tarpeeksi monta maalipaikkaa, jotta se olisi pystynyt ottamaan vähintään tasapelin. Joukkue pystyi myös ajoittain hallitsemaan palloa, mutta maaliin saakka palloa ei saatu.

Maalilla Tomi Mikkelsson joutui muutaman kerran tositilanteen eteen, esimerkiksi 83. minuutilla mies torjui hienosti KTP-pelaajan laukauksen läpiajossa.

Sinnittely kesti 87. minuutille asti, kunnes KTP sai kuin saikin pallon maaliin. Aleksi Pahksalolle pelattiin paikka, eikä mies erehtynyt. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

KTP:n voitto varmistaa sen, että MuSa taistelee loppukauden viidennestä sijasta. EIF hengittää viiden pisteen päässä ja kaksi peliä on pelaamatta. EIF saapuukin lauantaina Stadionille vieraaksi, jolloin MuSalla on mahdollisuus varmistaa itselleen viidennes sija.

Ville Ulasen kommentit

"Hieno lähtötilanne ja molemmat halusivat taistella ylemmistä sijoituksista. Me oltiin tätä peliä varten harjoiteltu oma erilainen tapa pelata muihin kauden peleihin nähden ja se toimi loistavasti ensimmäiset 30 minuuttia."

"KTP:llä oli vaikeuksia ottaa meidän pelaajia kiinni ja löydettiin koko ajan vapaana oleva pelaaja. Erittäin hyvä alku ja laadukas peli tuohon pisteeseen asti. Sen jälkeen suora punainen ja lähestymistapa hieman muuttui. Ei luovuttu tyylistä, mutta jouduttiin ottamaan vapaita tiloja ja välejä tarkemmin kiinni."

"87. minuutilla sitten KTP pääsi paikkaan ja teki maalin. Se tapa, millä me pelattiin vajaalla oli lähes täydellistä ja meille siunaantui tarvittava määrä paikkoja tehdä ensimmäinen maali. Pelaajien puolesta harmittaa valtavasti, he laittoivat itsensä peliin ja toteuttivat suunnitelmaamme."

"Ensi lauantaina pelataan viidennestä sijasta ja me halutaan se ottaa. Kaikki vielä viimeisen kerran paikan päälle tukemaan meitä"


Kommentit