Kolmen pelin pisteputkessa - kotiavauksesta tuloksena tasapeli!

Kotiavausta oli seuraamassa upeat 1485 ihmistä - isäntien maalista vastasi Matias Koskinen

MuSa avasi lauantaina kotipelikautensa Porin Stadionilla sarjassa toisena olevaa FF Jaroa vastaan. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon heti 11. minuutilla, kun MuSa pääsi ylivoimahyökkäykseen, Sami Rantala syötti laidasta boksin sisälle Taiki Kagayamalle, joka kokeili mutta Jaron maalivahti Emil Öhberg venyi torjuntaan. Kuitenkin Matias Koskinen taisteli reboundista tulleen pallon itselleen Jaron puolustajilta, haki vapaan paikan ja laittoi pallon oikeaan alakulmaan. Maali oli "Matin" ensimmäinen Ykkösessä. Isäntien johto ei kuitenkaan kestänyt kuin kolme minuuttia, kunnes Jaro tasoitti, Jahir Barraza laittoi pallon ohi Tomi Mikkelssonin. 29. minuutilla Jaro sai erittäin vaaralliselta paikalta juuri boksin ulkopuolelta vapaapotkun. Mikkelsson maalilla venyi hienoon torjuntaan. MuSalle avautui vielä ensimmäisen jakson loppupuolella (39. minuutilla) erinomainen maalipaikka, kun Rantala pääsin boksin sisällä hyvään paikkaan, mutta nyt puolestaan Öhberg venyi huippupelastukseen. Tasalukemissa mentiin tauolle.


Alla Koskisen 1-0 maali:

Isännät tulivat pirteästi toiselle jaksolle ja saivat pidettyä Jaron kurissa. Muutama tosi hyvännäköinen hyökkäys, mutta se viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan. Toisaalta MuSa piti Jaron oikeastaan läpi toisen jakson poissa vaarallisilta paikoilta, paria poikkeusta lukuunottamatta.

Paikat voittoon olisi ollut, mutta toisaalta myös 1-1 tulos Veikkausliigan tavoitteekseen asettanutta joukkuetta vastaan on hieno suoritus.

Valmentaja Ville Ulasen kommentit pelistä:

"Me oltiin taas sitkeitä ja saatiin tarvittava määrä paikkoja luotua. Tasaista taistelua ja saatiin Jaro pelaamaan pallolla siellä missä haluttiinkin. Keskusta oli tiivis. Olen ilmeeseen tyytyväinen, kaikki laittoivat taas kaiken likoon. Totta kai voittokin oli otettavissa ja meillä olikin mahtava paikka tehdä se johtomaali, mutta molari otti ison torjunnan Jarolle. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin ja katseet käännetään nopeasti torstain FC Haka-vierailuun."

Seuran kaikkien aikojen maalikuninkaalle Sami Rantalalle peli oli ensimmäinen Ykkösen kotimatsi, kaikki pitkäjänteisen työn tulosta. Mies kertoi fiiliksiä ja kommentoi peliä:

"Kyllä upealta tuntui. Monta vuotta ollaan oltu lähellä nousua ja nyt se on totta, että päästään vetämään Ykkösta. Peli meni lähes kokonaan meidän suunnitelman mukaan. Jätkät laittoivat taas hienosti kaiken peliin!"

Joni Lämsä ja Aleksi Pöntinen tuulettivat Matias Koskisen kanssa 1-0 osumaa. (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Joni Lämsä ja Aleksi Pöntinen tuulettivat Matias Koskisen kanssa 1-0 osumaa. (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Yleisöä oli saapunut paikalle upeat 1485! Se on upea luku, erityisesti kun ottaa huomioon epäselvän sään. Tästä todella hyvä jatkaa kohti seuraavia kotipelejä. Yhdessä!

Sekä Rantala että Ulanen antoivat myös ison kiitoksen otteluun saapuneiden kannattajien suuntaan:

"Hienosti oli porukkaa saapunut paikalle ja pelissä oli hyvä tunnelma. Toivotaan, että muihinkin kotipeleihin vähintään sama määrä porukkaa." - #10 Sami Rantala

"Hieno määrä katsojia oli saapunut otteluun. Isot kiitokset tuesta kaikille, tunnelma oli hyvä!" - valmentaja Ville Ulanen


Seuran kaikkien aikojen maalitykki, Sami "Pipo" Rantala! (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Seuran kaikkien aikojen maalitykki, Sami "Pipo" Rantala! (Kuva: UrheiluSuomi.com)

Pelit jatkuvat heti ensi viikon torstaina, kun Lyttylän liikenteen bussi suuntaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi, peli alkaa klo 18.30. Haka on tällä hetkellä sarjan kärjessä, tasapisteissä Jaron, AC Oulun ja TPS:n kanssa, joten vastus ei yhtään heikkene. MuSa on heti viidentenä näiden joukkueiden jälkeen!