Kohti kauden viimeistä ottelua

Musan Salamalla on vielä pieni mahdollisuus säilyä Kakkosessa, kun Porin stadionille saapuu vahvassa vireessä oleva Salon Palloilijat. Ottelu alkaa jo kello 14:00.

SalPa saapuu hirmuvireessä Poriin

Salon Palloilijat saapuu lauantaina Poriin huimassa kymmenen ottelun voittoputkessa. Salolaisten viimeisin tappio on 9.7., jolloin juuri Salama kävi hakemassa Salosta hienon voiton 1-4-lukemin. SalPa aloitti syyskierroksensa Ilves-Kissoja vastaan 1-1-tasapelillä, jonka jälkeen he ovat voittaneet Tampere Unitedin, Klubi 04:n, KaaPon, Honka Akatemian, VJS:n, Ilveksen, Grankulla IFK:n, FC Jazzin, EPS:n ja HJS:n.

SalPan kokoonpano on elänyt kauden aikana ja kesken kauden joukkueesta on poistunut esimerkiksi Taye Taiwo. Joukkueeseen on liittynyt kesken kauden John Fagerström, Michael John sekä porilaisille tuttu Joose Mäkinen. Michael Johnin aikana salolaiset eivät ole hävinneet kertaakaan. John on pelannut viimeisissä kahdeksassa pelissä ja SalPa on voittanut niistä jokaisen.

SalPa johtaa Kakkosen B-lohkoa viidellä pisteellä ja heillä on yksi peli enemmän pelattuna kuin toisena olevalla Honka Akatemialla. Salolaisilla onkin Porissa mahdollisuus tarrata kiinni nousuun, sillä voitolla salolaiset johtavat sarjaa kahdeksalla pisteellä. Tässä tapauksessa salolaisten tulisi hävitä kaikki yläloppusarjan kolme peliään ja Hongan puolestaan pitäisi voittaa omat kolme peliään.

Salamalla pieni oljenkorsi säilymiseen

Musan Salaman loppukausi ei ole mennyt toivotulla tavalla, ja kun EPS onnistui viime lauantaina voittamaan oman rästipelinsä, vaikeutti se kummasti Salaman säilymishaaveita. MuSa on kerännyt pelaamissaan otteluissa 26 pistettä maalierolla 36:40, VJS on kerännyt 27 pistettä maalierolla 34:42 sekä EPS on kerännyt 29 pistettä maalierolla 33:31. MuSan maaliero on siis pakkasella 4 maalia ja EPS:n puolestaan plussalla 2 maalia. EPS on viimeiseillä säilyjän paikalla, joten MuSan täytyisi sarjataulukossa nousta sekä EPS:n että VJS:n ohi.

MuSan täytyy voittaa oma ottelunsa ja espoolaisten tulee hävitä siten, että Salama kuroo kuuden maalin eron kiinni. Tämän lisäksi vantaalainen VJS ei saa voittaa omaa peliään Tampereella Ilves-Kissojen vieraana. Säilyminen ei siis ole mitenkään enää Salaman omissa käsissä.

Salama lähtee kuitenkin viimeisestä pelistä hakemaan voittoa. Tässä tilanteessa, kun tilanne ei ole enää omissa käsissä, tärkeää on hoitaa oma peli kunnialla ja lopuksi katsoa, mihin tulos riittää. Salaman treeniviikko on ollut erinomainen ja joukkueen päävalmentaja Risto Puustinen kehui joukkueen ilmettä Radio Porin haastattelussa. Puustinen toivoi, että treenikentällä nähty asenne näkyy lauantaina kentällä.

Tervetuloa vielä viimeisen kerran tällä kaudella katsomaan Salaman otteita Porin stadionille!

Musan Salama – Salon Palloilijat lauantaina 1.10. Porin stadionilla klo 14:00.

Musan Salaman kausi on ollut pettymys. Vielä kaikkien tähtien osuessa kohdalleen, Salamalla on mahdollisuus säilyä Kakkosessa.

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com